Sa trimitem si anul acesta (2018-2019) un copil la scoala ! - Inceput de An Scolar 2018-2019...la Scoala Primara Sava (CJ)

Cu multa emotie si bucurie. am participat in aceasta dimineata la deschiderea noul an scolar, la Scoala Primara din loc. Sava, Com. Palatca, jud. Cluj, fiind prezenti la invitatia doamnei educatoare Adela,in mijlocul copiilor de gradinita si al scolarilor care frecventeaza cursurile acestei scoli.

O dimineata poate neasteptat de friguroasa pentru luna septembrie, fara autoritati prezente, fara discursuri pompoase, fara ca vreun "inalt oaspete" sa le ureze copiilor un an scolar cu multe succese si realizari,fara vreun preot care sa rosteasca o rugaciune de binecuvantare asupra micutilor, fara buchete de flori scumpe, fara haine noi si fara masini care mai de care la poarta scolii...doar un grup de cateva mamici, alaturi de cei mai micuti dintre copii, in prima lor zi de scoala, un domn invatator deja cu o vechime in munca de peste 40 de ani si o doamna educatoare, care se staduiesc sa faca tot ce le sta in putinta pentru binele acestor copilasi, proveniti in totalitate din familii nevoiase, monoparentale sau dezorganizate.

La aproximativ 50 de km de zarva si forfota primei zi a noului an scolar din Cluj, la Sava pare ca timpul a stat in loc, nu e agitatie, nu e nimic iesit din comun la acest inceput de saptamana, doar cateva mamici isi duc copiii de manuta catre scoala, pe ulitele prafuite; copiii mai stiu inca sa se bucure de lucruri marunte, de o floare culeasa din gradina si adusa doamnei educatoare sau domnului invatator sau de revederea cu colegii si prietenii din anul trecut sau chiar de cele cateva baloane si putinele rechizite, care ii asteptau pe bancile invechite si ele de trecerea timpului, in aceasta dimineata mult prea friguroasa... Grijile si necazurile se vad lesne pe chipurile celor cateva mamici prezente, iar dascalii nu mai contenesc cu povestitul neajunsurilor...doar copilasii, unii dintre ei cu mainile inca murdare de la joaca sau de la munca in gospodarie, se bucura nespus de mult de toate darurile primite, ghiozdane frumoase, de buna calitate, rechizite, jucarii, carti de povesti si de colorat, hainute atat pentru ei cat si pentru parintii lor, cum probabil ca nu au mai primit niciodata la inceput de an scolar ! Dascalii confirma ca prin darurile aduse de noi am facut o bucurie mare copiilor, dar am si contribuit in acest fel la mai buna desfasurare a procesului educational ce se va desfasura in noul an scolar, prin materialele si rechizitele aduse, iar parintilor le-am usurat cheltuiala, de inceput de scoala, pe care cu siguranta multi nu si-ar fi permis-o.

Multumim cu toata recunostiinta tuturor acelora dintre dumneavoastra care ati raspuns promp apelului nostru in favoarea acestor copii si ati contribuit cu ghiozdane, rechizite, haine si jucarii pentru reusita actiunii de astazi: Andreea Stefania, Ioana Corina Vadan, Timea Stanciu, Beldean Alexandru, Ionela Dobocan Cozma, Florina Bogdan, Harlav Elena, Tripon Catalina, Codruta Adina, Oltean Roxana, Dinea Camelia, Ani Sandu, Ioana Dolha, Simona David, Viorel Nicola, Smaranda Ilies, Monica Vuscan, Biserica Crestina Baptista Renasterea, Familia Carmen Ciarnota, Diana Larisa Bâlc, Chirila Cosmina, Raul Andrei Ghita si altii stiuti numai de Bunul Dumnezeu, pe care il rugam sa va rasplateasca toata daruirea si disponibilitatea manifestata fata de acesti bieti copilasi !

Multumim si voluntarilor din aceasta dimineata, Mic Alina Nicoleta si Ionuţ Gherman, care ne-au insotit si au ajutat la buna desfasurare a acestei actiuni de suflet, care ne-a marcat pe toti si ne-a lasat cu inima franta ca n-am putut face mai mult pentru acesti micuti... Noi le uram tuturor Un An Scolar Nou cu multe succese, bucurii si impliniri si suntem convinsi ca ceea ce n-am putut face noi, va suplini Bunul Dumnezeu, caruia ii incredintam pe fiecare dintre acesti copii !