Centrul Socio-Educational Sollievo

Indraznim sa facem un un pas, de aceasta data un pas mare, pe drumul ce il parcurgem de peste 3 ani de zile incoace ca ”Misionarii ai lui Padre Pio”, in slujba celor saraci si greu incercati de viata !!! Iata despre ce e vorba: In urma cu ceva vreme, a aparut gandul binecuvantat de a crea un centru multifunctional comunitar pentru activitati caritabile / cultural-educationale/ de formare si indrumare umana,morala, psihologica sau juridica/ de socializare si educare, etc., avand ca beneficiari directi copiii/adolescentii/tinerii si chiar si adultii din mediile defavorizate.

Pentru ca pana de curand ni se parea un vis putin realizabil, nu am indraznit sa speram prea mult, dar cum uneori se mai intampla si "minuni" sau lucruri inexplicabile ( luati-o cum vreti :) ), in urma cu cateva zile ni s-a ivit oportunitatea de a inchiria o casa intr-o zona foarte accesibila, la 15 min de centru, in cart. Andrei Muresanu, la un pret accesibil si pe care am putea-o folosi pentru a crea acestui centru multifunctional de activitati ! Casa dispune de 3 incaperi mari, baie si o mica pivnita, cu posibilitate de folosire si a spatiului podit. Deasemenea, are o curte mare si frumoasa, care permite amenajarea unor locuri de joaca pentru copii sau desfasurarea unor activitati in aer liber, cat si 3 locuri de parcare.

Dar cum nimic nu e tocmai usor... casa se afla intr-o stare avansata de degradare si necesita renovari masive ( peretii interiori trebuie tencuiti in intregime si zugraviti, realizati peretii pentru baie, refacute instalatiile electrice, sanitare si de incalzire, refacut tavanul, reconditionate pardoseala, ferestrele si usile, etc.), pentru a putea corespunde nevoilor noastre! Ne propunem sa transformam aceasta cladire în centru comunitar, pe parcursul anului 2018 (cladirea a fost inchiriata de curand, in acest scop, de catre asociatia noastra). Proiectul va avea doua faze: renovare și dotare.In prima faza, asociatia isi propune sa stranga o parte din suma necesara realizarii fazei de renovare, care include: # amenajare teren # consolidare # renovare casa interior+exterior # dotare cu mobilier si aparatura minim necesara. NU NE SPERIE VOLUMUL MARE DE MUNCA FIZICA SI NICI TIMPUL PE CARE IL VA NECESITA ACEASTA RENOVARE, dar NE TEMEM DE COSTURILE RIDICATE la care se va ajunge inevitabil si de aceea apelam din nou la bunavointa si disponibilitatea dumneavoastra !

Pe termen mediu si lung, ne propunem dezvoltarea unui program de servicii integrate și sustenabile destinate persoanelor care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții acestor persoane care vor beneficia de servicii social-educationale, pentru facilitarea procesului de (re)integrare. Copiii, adolescentii si parintii lor vor fi beneficiarii directi ai proiectului si vor participa la activitati educationale, sesiuni de consiliere pe diferite teme, cluburi, intalniri cu alti membri ai comunitatii sau cu echipa de specialisti si voluntari, care se vor implica in desfasurarea acestui proiect, etc.

De proiect vor beneficia si membrii echipei (asistenti sociali, voluntari, profesori, specialisti din diverse domenii, psihologi, etc.), care vor putea lucra impreuna in noul centru comunitar si vor putea fi mai eficienti in sprijinirea familiilor sărace.Acesti copii au nevoie de oferirea unei sanse in plus in ceea ce priveste evolutia lor, pentru ca pornesc din start cu un deficit, legat de conditiile materiale si educationale. Dorim sa sustinem copiii si adolescentii, care nu au cele necesare in familie pentru a avea un traseu educational favorabil. Acestia vor participa la un program educational, vor fi indumati din punct de vedere scolar, vor fi inclusi in activitati care sa le stimuleze dezvoltarea capacitatii intelectuale, contribuind la valorificarea talentelor lor prin diverse cercuri, si activitati stimulative, conforme inclinatiilor si intereselor lor. Vor primi suport material si vor putea participa la diverse activitati cultural-educative si recreative. Implinirea nevoilor de baza le poate da acestor oameni o perspectiva mai buna de integrare in societate, dar activitatile educationale esentiale pentru dezvoltarea de abilitati pot schimba cursul vietii unui copil, pot schimba modul lui de a se raporta la valori precum: educatia, munca, responsabilitatea, etica, daruirea, altruismul etc.

Noi credem in vointa si puterea lui Dumnezeu, in disponibilitatea si bunavointa noastra, in potentialul acestei cladiri si suntem convinsi ca putem face lucruri frumoase si utile, lucruri noi si activitati cu mult mai multe si mai diverse decat in prezent ! Daca si dumneavoastra veti considera ca merita sa ne sprijiniti in acest demers al nostru, orice ajutor financiar sau constand in munca fizica ori materiale de constructii ar fi mai mult decat binevenit !

Multumim pentru ca ne ajutati sa mergem mai departe cu "povestea" noastra !