"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016)

Intru-cat ne aflam deja in timpul Postului Craciunului si incepem sa numaram zilele pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului, cu mare bucurie si speranta, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele familii unde este mai mare si mai multa nevoie, ca spiritul Craciunului sa fie adus in case si in suflete! De aceea, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio" lanseaza in aceasta seara, o noua campanie caritabila intitulata "Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate si intristate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat! Iata despre ce este vorba:

1. " Pentru un suflet de copil " - ne propunem prin aceasta actiune sa daruim mai multe pachete cu dulciuri, jucarii, fructe, rechizite, caciuli, fulare, manusi sau ciorapi, cu ocazia Sfantului Nicolae! 
Actiunea se va desfasura in zilele de 3 si 4 decembrie, cand vom vizita cateva centre de plasament pentru copii orfani si mai multe familii, pe care le avem in grija si pentru care dorim sa aducem o bucurie in sufletele copilasilor, cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae, ocrotitorul copiilor!
In acest sens, zilnic, la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14/4, intre orele 10-16, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, caciuli, fulare, manusi sau ciorapi (produse noi), daruri cu care speram sa reusim sa facem cca. 50 de pachete pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare venirea lui Mos Nicolae !

2. "Langa geamul unde lampa nu se aprinde..." - ne propunem ca si in ceilalti ani, impreuna cu surorile din Congregatia Sfantului Vasile cel Mare (Surorile Baziliene) din Cluj-Napoca, sa vizitam mai multe localitati din mediul rural, inainte de sarbatorile de Craciun si Anul Nou si sa oferim pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste, conserve, dulciuri, etc.) si haine, unor familii cu o situatie materiala precara si care sunt uitate de lume si de cei din jur, dar nu si de Bunul Dumnezeu, ocazie cu care ne dorim sa le putem aduce un pic din bucuria specifica acestor sarbatori!

3. "Am plecat sa colindam..." - ne propunem inainte cu cateva zile de sarbatoarea Craciunului, sa oferim oamenilor de la Centrele de Gazduire Temporara din Cluj-Napoca, o seara de colinde traditionale, prin care sa le vestim tuturor, Nasterea Domnului Cristos, cu cantul si daruirea noastra.
In acest sens, la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, vom impodobi un brad si vom colinda pe toti cei ce locuiesc acolo! Acelasi lucru ne propunem sa-l facem si la Centrul Social de Urgenta din Str. Dragos Voda. Vom avea nevoie de globuri, beteala, instalatii luminoase si orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o seara pe care o vom anunta ulterior, cat si sa se organizeze si sa cante colinde pentru acesti bieti oameni, greu incercati!

Vom darui fiecarui beneficiar, dar si colindatorilor, cozonac, ceai cald si fructe!
Data serii de colindat, va fi anuntata ulterior !

4. "Adopta o familie de Craciun" - in aceasta perioada de post, pana in preajma Craciunului, vom prezenta, rand pe rand, toate familiile pe care le avem in grija in mod constant, in speranta ca vom gasi cat mai multe persoane binevoitoare, care vor dori sa fie trimisii Mosului pentru cate o familie, reusind astfel sa asiguram cele necesare pentru masa de sarbatori si pentru cadourile celor mici, care asteapta venirea lui Mos Craciun !

5. "Cristos in mijlocul nostru" - Prin aceasta actiune, ultima din aceasta campanie dedicata sarbatorilor de iarna, ne propunem ca in a 2-a si a 3-a zi de Craciun, sa oferim cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati) din ceea ce fiecare dintre noi, vom pregati in familiile noastre pentru zilele de sarbatoare, oamenilor gazduiti la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului si respectiv, celor de la Centrul Social de Urgenta din str. D. Voda! 
De aceea, toti cei dispusi sa oferiti o mana de ajutor in acest sens, sunteti invitati sa pregatiti la masa de Craciun, cateva portii de mancare in plus, pe care sa le oferim acestor frati si surori ai nostri, facand astfel ca lumina si bucuria Nasterii Mantuitorului Cristos, sa coboare si in sufletele lor!

Fiecare actiune, va fi prezentata in detaliu, in zilele care urmeaza!

Pentru detalii si orice informatii despre aceste actiuni, pe care le vom desfasura in aceasta perioada, va stam la dispozitie la nr. de tel. 0745.014.518 / 0767.520.594, sau la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14, zilnic intre orele 10 -16!

Va multumim pentru bunavointa si disponibilitate si va dorim tuturor un timp de post binecuvantat, bogat in fapte de milostivire !