Sarmani la Poarta Craciunului ...

Pentru ca deja incepem sa numaram zilele pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului, cu bucurie si disponibilitate, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele familii unde este mai mare si mai multa nevoie ca spiritul Craciunului sa fie adus in case si in suflete! De aceea, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio" lanseaza o noua campanie caritabila intitulata "Sărmani la Poarta Crăciunului", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorilor la cat mai multe suflete greu incercate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat. Iata la ce ne gandim :

1. " Mesagerii lui Mos Craciun pentru copiii din Glodeni" - ne propunem prin aceasta actiune sa daruim cadouri de Craciun, dar si alimente, detergenti si alte lucruri necesare pentru sustinerea caselor de tip familial ale Asociatiei Sfanta Elisabeta, din loc. Glodeni (MS).
Am ales acest centru de plasament, intrucat cunoastem bine situatia de acolo si fiind mai retras, situat intr-o localitate rurala, stim ca nu se bucura de aceeasi „ promovare” ca si cele din orase, nici chiar acum in prag de sarbatori! Acolo, locuiesc actualmente 22 de copii, cu varste intre 4 si 16 ani, pentru care dorim sa pregatim daruri cu ocazia Sarbatorii Craciunului si totodata sa contribuim si la necesitatile caselor in care locuiesc, cu alimente necesare pentru pregatirea hranei, hainute, incaltaminte, produse de igiena si detergenti.

In acest sens, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, caciuli, fulare, manusi sau ciorapi, incaltaminte (produse noi), daruri cu care speram ”sa dam o mana de ajutor” lui Mos Craciun, la pregatirea cadourilor pentru acesti copii ai nimanui !

2. "Un Crăciun din darurile tale..." - ne propunem ca si in ceilalti ani, sa vizitam mai multe zeci de familii nevoiase atat din orasul Cluj-Napoca, cat si din alte localitati din mediul rural, inainte de sarbatorile de Craciun si sa oferim pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste, conserve, dulciuri, etc.), familii cu o situatie materiala precara si care sunt uitate de cei din jur, dar nu si de Bunul Dumnezeu, ocazie cu care ne dorim sa le putem aduce un pic din bucuria specifica acestor sarbatori.

Deasemenea, dorim sa ajungem cu daruri si la alte cca. 30 de familii nevoiase, pe care asociatia noastra le sustinem constant cu cate un pachet alimentar sau alte nevoi specifice lor. De Craciun ne dorim ca ei sa poata avea parte de o masa bogata, asa cum se cuvine, iar cei mai mici membri ai acestor familii, sa se poata bucura de venirea lui Mos Craciun! 
Este vorba despre aproximativ 100 de familii nevoiase, in total.

3. "Slobozâ-ne gazdă-n casă..." - ne propunem inainte cu cateva zile de sarbatoarea Craciunului, sa oferim oamenilor strazii, gazduiti la Centrele de Gazduire Temporara din Cluj-Napoca, o seara de colinde traditionale, prin care sa le vestim tuturor Nasterea Domnului Cristos, cu cantul si daruirea noastra.

In acest sens, la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, vom impodobi un brad si vom colinda pe toti cei ce locuiesc acolo! Acelasi lucru ne propunem sa-l facem si la Centrul Social de Urgenta din Str. Dragos Voda. Vom avea nevoie de globuri, beteala, instalatii luminoase si orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o seara pe care o vom anunta ulterior ! 
Vom darui fiecarui beneficiar, dar si colindatorilor, cozonac, ceai cald si fructe.

4. "În familie, la masa de Crăciun" - Prin aceasta actiune, ultima din aceasta campanie dedicata sarbatorilor de iarna, ne propunem ca in a 2-a zi de Craciun, sa oferim cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati), asa cum fiecare dintre noi, vom pregati in familiile noastre pentru zilele de sarbatoare, oamenilor strazii sau fara adapost, gazduiti la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului si respectiv, celor de la Centrul Social de Urgenta din str. D. Voda! 
Este vorba de un numar de cca. 100 de persoane, copii, adulti si batrani, care isi vor petrece zilele de sarbatoare, in aceste centre de adapost.

Pentru detalii si orice informatii despre aceste actiuni, pe care le vom desfasura in aceasta luna, va stam la dispozitie la nr. de tel. 0745.014.518 , sau la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14, ap. 4!

Va multumim pentru bunavointa si disponibilitate si va dorim tuturor un timp de post binecuvantat, bogat in fapte bune !