Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018

Postul este un timp de pregătire spirituală la sărbătoarea Paștelui.Pe lângă rugăciune și renunțare un alt mod de a ne pregătii sufletește plăcut în fața lui Dumnezeu este acela de a observa nevoile celuilalt, după cum citim in Isaia 58, 6-9:

,,Oare nu acesta este postul pe care l-am ales? Dezleagă lanţurile nelegiuirii, desfă legăturile jugului, trimite-i liberi pe cei zdrobiţi; înlăturaţi orice jug! Împarte pâinea ta cu cel flămând, adu-i în casa ta pe săracii fără adăpost, când vezi un om gol, îmbracă-l şi nu-i lăsa deoparte pe cei din neamul tău! Atunci, lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta se va arăta repede; dreptatea ta va merge înaintea ta şi gloria Domnului te va păzi din spate. Atunci îl vei chema pe Domnul şi el îţi va răspunde, vei striga şi el va zice: «Iată-mă!»"

Încercand sa implinim aceasta datorie sfanta, asociatia noastra a organizat si in acest an o ampla campanie caritabila, prin care ne-am propus sa fim din nou alaturi de cei marginalizati, de persoanele fara adapost, de cei singuri si  sa vizitam in preajma sarbatorii Pastilor, familii nevoiase atat din oras cat si din mediul rural, carora sa ne putem duce cate un pachet consistent cu alimente, haine, dulciuri, fructe si alte lucruri necesare, pentru ca si ei sa poata simti ca e sarbatoare si in casa lor, sa poata simti ca nu sunt singuri, ca nu i-am uitat si ne gandim la ei, mai ales in aceasta perioada cand familiile si toti cei dragi se reunesc in jurul mesei, sarbatorind Invierea Domnul !

Prin sprijinul si bunavointa binefacatorilor nostri care s-au implicat activ aceasta companie, am reusit sa desfasuram in conditii excelente fiecare actiune caritabila propusa, aducem atmosfera de sarbatoare in sufletele a peste 400 de persoane, adulti, copii sau batrani, atat din Cluj-Napoca, cat si din localitatile limitrofe: Sanicoara, Apahida, Floresti, Satu Lung, Feiurdeni, dar si din alte localitati mai indepartate precum Panticeu, Cornesti - Tiocu ce Jos, Sava, Bagaciu si Muresenii de Campie, din jud. Cluj, dar si din zona Bistritei, Suciu de Jos, Suciu de Sus, Larga, Stramba, Moliset.

Rezumatul acestor zile s-ar putea descrie pe scurt, cam asa : 15 zile pline de bucurii si emotii dintre cele mai diverse, de colindat din zori si pana in seara, zeci de ore de efort fizic si psihic din partea a peste 30 de voluntari care ni s-au alaturat, zeci si zeci de km strabatuti fie cu masina, fie pe jos acolo, unde autovehiculele s-au dovedit neputincioase, sute de kg de alimente neperisabile, legume, dulciuri, carne, oua, lapte, peste 200 de pachete special pregatite pentru cei din familiile nevoiase, distribuite unui numar de cca. 150 de familii, dar si persoanelor care isi petrec sarbatorile in centrele de adapost temporar, din orasul nostru.

Lasand la o parte cifrele care poate vi se pot parea insemnate sau nesemnificate, depinde de intelegerea si interpretarea fiecaruia, ceea ce am facut noi in aceste zile premergatoare marii sarbatori a crestinatatii, e doar o picatura intr-un ocean imens de suferinta, de neputinta, de nedreptate, de neiubire si necredinta, in care cei mai multi dintre ei risca sa se innece si nimeni nu le intinde o mana ca sa-i scoata afara. Nadajduim insa, ca impreuna cu dumneavoastra, am putut duce Lumina Invierii Domnului acolo unde era mai multa si mai mare nevoie ca ea sa se aprinda si sa arda, chiar si numai pentru cateva clipe, in sufletele tuturor celor vizitati in aceste zile, oameni neobisnuiti sa traiasca si sa se veseleasca intr-o zi de sarbatoare, ci doar invatati de la varste fragede sa traiasca toate zilele la fel, cu mari lipsuri, suferinte si incercari, care parca nu se mai termina...

Am incheiat astfel, cu bucurie si recunostiinta, inca o campanie caritabila, cu 5 mari actiuni, desfasurate in perioada Postului Mare si in aceste zile sfinte de sarbatoare! Multumim Domnului ca ne-a ingaduit si ne-a ajutat sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus, cat si tuturor donatorilor, binefacatorilor si oamenilor de bine, care s-au alaturat acestei campanii de suflet si au facut posibile toate aceste lucruri frumoase, in special Supermarketului Auchan din cart. Iris, Fratilor Iezuiti de la Centrul Spiritual Manresa, Surorilor Baziliene de la Manastirea Sfanta Macrina, Fundatiei Dezvoltarea Popoarelor Filiala Cluj si Asociatiei O masa calda Cluj ! Cristos Domnul, cel ce a biruit puterea mortii, sa va rasplateasca tuturor inima buna si sa va faca sa ramaneti mereu in Lumina Invierii Sale!

Cristos a inviat ! Cu toata recunostiinta si pretuirea, echipa Asociația ”Misionarii lui Padre Pio” : Mic Alina Nicoleta, Trif Oana-Nicoleta, Cristian Olaru si Lucian Pirvu.