Sa trimitem si anul acesta (2018-2019) un copil la scoala !

Si la acest inceput de an scolar nou, atentia noastra s-a indreptat catre copiii si adolescentii proveniti din medii defavorizate, din famililii sarace, monoparentale sau dezorganizate, orfani ori din mediul rural, pentru care am organizat o colecta de ghiozdane si rechizite, ca ei sa poata beneficia de toate cele necesare acum la inceput de scoala.

Dupa 3 saptamani de munca zi de zi pentru reusita acestei campanii, uneori si cate 12 ore, cu multe dificultati uneori, stres, oboseala, zeci de telefoane si intalniri, liste peste liste si nu putine momente de incrancenare, rasplata noastra asta este :) aceea de a vedea ca am putut aduce bucurie acestor copii, acestor suflete nevinovate, mult prea incercate de greu vietii de la varste atat de fragede . In aceste zile de inceput de septembrie "s-a lucrat la foc automat" atat la sediul asociatiei noastre, cat si pe teren, cu ajutorul voluntarilor nostri, din dorinta ca toti copiii, cca. 200 la numar, sa primeasca inainte de prima zi de scoala cate un ghiozdan si rechizitele aferente. Timpul fiind atat de scurt, ne-am straduit, atat cat am putut sa ajungem la cat mai multi, astfel ca  am reusit urmatoarele:

      Cu ajutorul prietenului nostru Mircea Mare, au ajuns 31 de ghiozdane echipate cu rechizite, haine, incaltaminte, jucarii, etc. si la copiii si adolescentii a caror familie si adapost este la Casele de tip Familial ale Asociatiei Sfanta Elisabeta din Targu-Mures si respectiv Glodeni. Voluntarii nostri au fost primiti cu mare bucurie si entuziasm la Glodeni, de cei mici, care s-au bucurat de daruri ca in ziua de Craciun :) iar la casa din Targu-Mures unde stau adolescentii, desi ei nu erau acasa fiind ultimul weekend de vacanta, au fost intampinati de parintele Pal Bako Bella, cu care au stat de vorba si s-au interesat despre situatia copiilor si nevoile acestora, iar parintele a multumit in numele lor pentru daruri. 

       Cu ajutorul doamnei doctor Daniela Suciu, au ajuns in Loc. Panticeu, jud Cluj, 8 ghiozdane, oferite din partea donatorilor asociatiei noastre. Multumim pe aceasta cale celor care au facut posibila bucuria acestor copilasi, acum la inceput de an scolar : Anamaria Iacob, Cristina Persa, Florina Bogdan, Silvia Lata si Mihai Misu ! Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca daruirea si inima buna, dragii nostri ! 

       60 de copii, din Cluj-Napoca, Apahida, Sannicoara, Cojocna, Patarat, Floresti, Luna de Jos, Jucu, Aiton, Garbau, proveniti din familiile asistate constant de noi au primit ghiozdane burdusite cu rechizite si daruri de tot felul (incaltaminte, imbracaminte, dulciuri, jucarii, carti, etc.). Multumim voluntarilor care s-au mobilizat atat de frumos si au reusit sa distribuie atat de multe ghiozdane intr-un timp atat de scurt. Deasemenea, un tanar, ramas singur la Centrul Social de Urgenta, dupa ce familia l-a abandonat acolo, a primit si el in aceasta seara un ghiozdan cu rechizite, fiind elev la o scoala speciala, pe masura nevoilor lui.

       In cursul zilei de luni, 10.09.2018, au ajuns 50 de ghiozadane, gata echipate cu rechizite, dar si multe alte daruri pe deasupra :), la copiii proveniti din familii sarace si dezorganizate, din localitatea Radovan, judetuL Dolj. Pe aceasta cale dorim sa multumim doamnei profesoare Alina Scarlat, pentru buna colaborare si pentru disponibilitatea de a coordona aceasta actiune, acolo, la nivel local, cat si Primariei Comunei Radovan, care a asigurat transportul pachetelor cu ghiozdane de la Craiova pana la scoala din localitate. 

      Prin colaborarea cu calugarii bazilieni de la manastirea greco-catolica din loc. Moliset, au ajuns in acest sfarsit de saptamana alte 12 ghiozdane echipate cu rechizite, la copii din localitatile Moliset, Sendroaia si Larga (MM). 

      3 fratiori din Satu-Mare au primit si ei cate un ghiozdan echipat, prin bunavointa donatorilor nostri.

     2 ghiozdane au plecat si in loc. Lasau (HD) la mai vechii nostri prieteni, Stefanut si Ana-Maria, copilasii pe care anul trecut am incercat sa-i ajutam sa inceapa o noua viata...

      Cu multa emotie si bucurie. am participat luni, 10.09.2018, la deschiderea noul an scolar, la Scoala Primara din loc. Sava, Com. Palatca, jud. Cluj, fiind prezenti la invitatia doamnei educatoare Adela,in mijlocul copiilor de gradinita si al scolarilor, 26 la numar, care frecventeaza cursurile acestei scoli si care s-au bucurat nespus de mult de toate darurile primite, ghiozdane frumoase, de buna calitate, rechizite, jucarii, carti de povesti si de colorat, hainute atat pentru ei cat si pentru parintii lor, cum probabil ca nu au mai primit niciodata la inceput de an scolar ! 

     In dimineata zilei de marti, 11.09.2018, am facut o scurta vizita la mai vechii nostru prieteni de la Scoala Gimnaziala speciala C.R.D.E.I.I. din Cluj-Napoca, pentru copii cu nevoi speciale, unde cei 5 elevi ai clasei a IV-a A, chiar daca prezenti fizic erau numai 4, au primit si ei ghiozdane noi echIpate cu rechizitele necesare pentru noul an scolar, din partea asociatiei noastre :)

Astfel, 200 de copii din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu-Mare, Mures, si Dolj, au primit, prin bunavointa donatorilor nostri, ghiozdane gata echipate cu toate rechizitele necesare si multe alte daruri !

Multumim cu toata recunostiinta tuturor acelora dintre dumneavoastra care ati raspuns promp apelului nostru in favoarea acestor copii si ati contribuit cu ghiozdane, rechizite, haine si jucarii pentru reusita acestei campanii: angajatilor companiilor SOFTVISION, CATALYSTS, AROBS, dar si tuturor donatorilor si oamenilor de bine, multi la numar, care au adus daruri la sediul asociatiei noastre si altii stiuti numai de Bunul Dumnezeu, pe care il rugam sa va rasplateasca toata daruirea si disponibilitatea manifestata fata de acesti bieti copilasi ! Multumim si voluntarilor din aceasta perioada, care ne-au insotit si au ajutat la buna desfasurare a acestor actiuni de suflet.

Daca am omis pe cineva ne cerem scuze, poate oboseala ultimelor zile isi spune si ea cuvantul :) dar cu siguranta Bunul Dumnezeu va stie mai bine, dupa numele fiecaruia si va va rasplati pe masura daruirii voastre. Ne inclinam cu recunostiinta, oameni frumosi ! Sa fiti binecuvantati pentru bucuria facuta acestor copii, care desi se confrunta cu mari lipsuri si dificultati, atat de natura financiara cat si afectiva, sunt ai nostri ai tuturor si merita ca toti ceilalti copii, toata grija si atentia noastra...

Noi le dorim succes in noul an scolar si ii purtam mereu in suflet, in gand si in rugaciunea noastra umila. Sa aiba parte de multe bucurii si impliniri si suntem convinsi ca ceea ce n-am putut face noi, va suplini Bunul Dumnezeu, caruia ii incredintam pe fiecare dintre acesti copii !