Sa reaprindem Lumina Invierii lui Cristos ! ( Pasti 2016 )

Zile pline, zile binecuvantate, pline de activitate in acest sfarsit de saptamana... Inca de vineri am inceput in forta actiunea pe care sugestiv am intitulat-o "Sa reaprindem Lumina lui Cristos in sufletele celor necajiti", actiune prin care ne-am propus sa vizitam in preajma sarbatorii Pastelui, care se apropie, familii nevoiase atat din oras cat si din mediul rural, carora sa ne putem duce cate un pachet consistent cu alimente, haine, dulciuri, fructe si alte lucruri utile si necesare, pentru ca si ei sa poata simti ca e sarbatoare si in casa lor, sa poata simti ca nu sunt singuri, ca nu i-am uitat si ne gandim la ei, mai ales acum cand familiile si toti cei dragi se reunesc in jurul mesei, sarbatorit Invierea Domnului.

Astfel, vineri impreuna cu cativa elevi de la Scoala Elf insotiti de profesoara lor, d-na Adriana, am poposit la Casuta Bucuriei din Cluj-Napoca, unde locuiesc in regim de plasament, un numar de cca. 10 copii orfani, prin grija unei fundatii care le asigura casa, educatie, hrana si toate cele necesare unui mediu cat mai apropiat de cel familial. Daruri multe pentru ei de la alimente, pana la carne sau fructe, oua, cozonaci, ulei, dulciuri, etc. Drumul a continuat apoi la familia doamnei Ioana Jucan din Apahida, mama cu 8 copilasi, carora la fel le-am daruit toate cele necesare pentru a avea o masa imbelsigata de Pasti! Atmosfera frumoasa si calda, elevii au interactionat frumos cu toti copilasii, s-au facut schimburi de parere si impresii, s-au legat amicitii, s-au spus lucruri frumoase si toata lumea s-a putut bucura de reusita acelei zile, ca o zi de sarbatoare!

Actiunea noastra a continuat astazi, cand alaturi de cativa tineri din Consiliul Studentilor de la Facultatea de Istorie si Filosofie din cadrul UBB Cluj, am pornit sa vizitam, rand pe rand si celelalte familii pe care le avem in grija de ceva timp incoace si carora am dorit sa le putem duce si lor vestea ca marea sarbatoare a Invierii Domnului e aproape si sa le spune ca suntem si de aceasta data, alaturi de ei, ca le dorim zile binecuvantate si frumoase, daruind astfel, fiecarei familii din cele vizitate, toate ingredientele necesare, ca sa poata pregati masa de Pasti asa cum cere traditia noastra crestina si ca nimic sa nu le poata lipsi, dar bineinteles nu i-am putut uita nici pe cei mici, care au primit jucarii si dulciuri de tot felul, spre marea lor bucurie!

Pentru tot ceea ce am reusit sa facem in acest sfarsit de saptamana, multumim cu toata recunostiinta colaboratorilor care ni s-au alaturat in aceasta campanie, precum si tuturor donatorilor si oamenilor de bine! Dar actiunea noastra caritabila de Pasti nu s-a incheiat aici, ci in cursul saptamanii viitoare, urmeaza momentele cele mai importante ale acestei actiuni si anume vizitarea, in zilele de miercuri si joi, a catorva zeci de familii nevoiase din mediul rural, de catre Sororile Baziliene de la Manastirea Sfanta Macrina, care vor duce catre ei si darurile noastre. Am pregatit in acest sens, peste 50 de pachete cu alimente, incaltaminte, haine, jucarii si produse de igiena, care vor ajunge acolo unde este mai multa si mai mare nevoie!