Campanii

„Mânca-vor săracii și se vor sătura”

"Mânca-vor săracii și se vor sătura și vor lauda pe Domnul; iar cei ce-L caută pe Dânsul, vii vor fi inimile lor în veacul veacului...”

"Craciunul copiilor fara cadouri..."

Si in acest an in preajma Sfintelor Sarbatori de Craciun si Anul Nou, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele case unde este mai mare si mai multa nevoie de bucurie, speranta si sustinerea noastra !

De aceea, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio" lanseaza o noua campanie caritabila intitulata "Crăciunul copiilor fara cadouri", o campanie avand in acest an, ca principali beneficiari copiii sarmani, provenind din familii nevoiase din Cluj-Napoca, dar si alte localitati rurale precum Floresti, Apahida, Sannicoara, Sava, Panticeu, Borsa, etc., dar si pentru copiii orfani de la Casele de tip Familial din Glodeni (MS).
Scopul final al acestei campanii va fi acela de a duce bucuria si caldura sarbatorilor in cat mai multe suflete de copii, obisnuiti cu greul vietii inca de la varste fragede, prin mai multe actiuni care se vor desfasura treptat pe parcursul intregii luni decembrie .

"Pâinea noastră cea de toate zilele"

"Să ne gândim un moment: de câte ori recităm „Tatăl nostru”, şi totuşi nu suntem cu adevărat atenţi la acele cuvinte: „Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi...

Sa trimitem si anul acesta (2018-2019) un copil la scoala !

Si la acest inceput de an scolar nou, atentia noastra s-a indreptat catre copiii si adolescentii proveniti din medii defavorizate, din famililii sarace, monoparentale sau dezorganizate, orfani ori din mediul rural, pentru care am organizat o colecta de ghiozdane si rechizite, ca ei sa poata beneficia de toate cele necesare acum la inceput de scoala.

Astfel, 200 de copii din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu-Mare, Mures, si Dolj, au primit, prin bunavointa donatorilor nostri, ghiozdane gata echipate cu toate rechizitele necesare si multe alte daruri !

ZIua Copilului 2018

"Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este împărăţia lui Dumnezeu.Adevărat zic vouă: Cine nu va primi împărăţia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea.Şi, luându-i în braţe, i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei."

 

Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018

Postul este un timp de pregătire spirituală la sărbătoarea Paștelui. Pe lângă rugăciune și renunțare un alt mod de a ne pregătii sufletește plăcut în fața lui Dumnezeu este acela de a observa nevoile celuilalt...

Sarmani la Poarta Craciunului ...

Pentru ca deja incepem sa numaram zilele pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului, cu bucurie si disponibilitate, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele familii unde este mai mare si mai multa nevoie ca spiritul Craciunului sa fie adus in case si in suflete! De aceea, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio" lanseaza o noua campanie caritabila intitulata "Sărmani la Poarta Crăciunului", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorilor la cat mai multe suflete greu incercate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat. Iata la ce ne gandim :

Centrul Socio-Eduvcational de zi pentru copii Sollievo

 

 

RAPORT ACTIVITATE

CENTRUL SOCIO-EDUCATIONAL DE ZI PENTRU COPII SOLLIEVO

PRIVIND PROIECTELE DERULATE IN ANUL 2023

 

 

In anul 2023 ,,Centrul Socio-Educational de zi pentru copii Sollievo’’ a avut un numar total de 40 de beneficiari, copii prescolari si scolari, cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani.

Conform procedurilor si standardelor de acreditare au fost intocmite 40 de dosare (pentru fiecare beneficiar in parte) cu toate instrumentele de lucru si formularele necesare acordarii unor servicii sociale de calitate.

Copiii care au participat la activitatile centrului provin din familii monoparentale sau disfunctionale, cu situatii materiale precare, cu un nivel educational scazut sau care se confrunta cu dificultati scolare (de invatare, relationare, integrare).

Centrul Socio-Educational de zi pentru copii Sollievo este un serviciu social care a fost infiintat observandu-se de-a lungul timpului carentele educationale ale persoanelor beneficiare si implicit sansele reduse ale acestora de a le asigura copiilor educatia necesara. Astfel, in anul 2018 a luat nastere ideea organizarii de activitati educative si recreative pentru copii, specifice varstei, acordate de personal calificat si voluntari, intr-un mediu sigur care le permite o dezvoltare armonioasa din punct de vedere emotional, social si fizic.

Centrul educational desfasoara activitati pe doua grupe de varsta, o grupa de prescolari (3-6 ani ) si o grupa de afterschool ( 7-15 ani ).

Campanie Caritabila de Pasti 2024 - Sa reaprindem impreuna Lumina Invierii lui Cristos !

Asociatia "Misionarii Lui Padre Pio", organizaţie nonguvernamentală având ca  principal obiect de activitate caritatea, operele de binefacere şi întrajutorarea săracilor, copiilor, bătrânilor şi familiilor cu probleme sociale,  lanseaza campania caritabila

" Sa reaprindem impreuna Lumina Invierii lui Cristos !"

Inceput de An Scolar 2017-2018

Dupa cum bine stiti deja si v-ati obisnuit, in fiecare an inainte de inceperii anului scolar, cu ajutorul multora dintre dumneavoastra, desfasuram o campanie caritabila, pentru copiii din mai multe familii defavorizate sau centre de plasament, care au primit ghiozdane si rechizite, atat de necesare pentru inceperea noului an scolar! 

" Iata postul care-mi place !" - Campanie Caritabila de Pasti

Asociatia "Misionarii Lui Padre Pio",  lanseaza si in acest an, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, o noua campania caritabila intitulata "Iata postul care-mi place !"

"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016)

Asociatia "Misionarii Lui Padre Pio" lanseaza campania "Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate si intristate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat! Iata despre ce este vorba:

Sa reaprindem Lumina Invierii lui Cristos ! ( Pasti 2016 )

Zile pline, zile binecuvantate, pline de activitate in acest sfarsit de saptamana... Inca de vineri am inceput in forta actiunea pe care sugestiv am intitulat-o "Sa reaprindem Lumina lui Cristos in sufletele celor necajiti", actiune prin care ne-am propus sa vizitam in preajma sarbatorii Pastelui, care se apropie, familii nevoiase atat din oras cat si din mediul rural, carora sa ne putem duce cate un pachet consistent cu alimente, haine, dulciuri, fructe si alte lucruri utile si necesare, pentru ca si ei sa poata simti ca e sarbatoare si in casa lor, sa poata simti ca nu sunt singuri, ca nu i-am uitat si ne gandim la ei, mai ales acum cand familiile si toti cei dragi se reunesc in jurul mesei, sarbatorit Invierea Domnului.

"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU" (2015)

Intru-cat ne aflam in prima seara a Adventului si incepem sa numaram zilele pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului, Craciunul, cu mare bucurie si speranta, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele familii unde este mai mare si mai multa nevoie, ca spiritul Craciunului sa fie adus in case si in suflete! De aceea, Asociatia "Misionarii lui Pare Pio" lanseaza in aceasta seara, o noua campanie caritabila intitulata "VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU.", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate si intristate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat!

O raza de lumina si bucurie la inceput de an scolar 2015-2016

Inca o data, cu ajutorul surorilor baziliene, din Congregatia Sfantului Vasile ce Mare, am reusit sa ducem la bun sfarsit o alta actiune caritabila, de aceasta data, in favoarea familiilor nevoiase din mediul rural, care au copii ce se pregatesc sa inceapa noul an scolar! 

"Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei"... Pasti 2015

Incepand Postul cel de 40 de zile, timpul minunat de pregatire pentru marea sarbatoare a Invierii Domnului, ne indreptam inca odata atentia si gandul cei care au mai multa nevoie nu numai de rugaciunea noastra ci si de un ajutor concret in viata lor! Ca si anul trecut, va invitam sa ne sustineti in demersul nostru de a aduce o raza de mangaiere, speranta si credinta in inimile celor nevoiase, pe parcursul acestui timp special stabilit de Biserica, in care pomana si faptele de caritate sunt o caracteristica esentiala!