"Craciunul copiilor fara cadouri..."

Si in acest an in preajma Sfintelor Sarbatori de Craciun si Anul Nou, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele case unde este mai mare si mai multa nevoie de bucurie, speranta si sustinerea noastra !

De aceea, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio" lanseaza o noua campanie caritabila intitulata "Crăciunul copiilor fara cadouri", o campanie avand in acest an, ca principali beneficiari copiii sarmani, provenind din familii nevoiase din Cluj-Napoca, dar si alte localitati rurale precum Floresti, Apahida, Sannicoara, Sava, Panticeu, Borsa, etc., dar si pentru copiii orfani de la Casele de tip Familial din Glodeni (MS).
Scopul final al acestei campanii va fi acela de a duce bucuria si caldura sarbatorilor in cat mai multe suflete de copii, obisnuiti cu greul vietii inca de la varste fragede, prin mai multe actiuni care se vor desfasura treptat pe parcursul intregii luni decembrie :

1. " Sarbatoarea Sf. Nicolae cu copiii din Glodeni " - ne propunem prin aceasta actiune sa daruim cadouri, dar si alimente, detergenti si alte lucruri necesare pentru sustinerea caselor de tip familial ale Asociatiei Sfanta Elisabeta, din loc. Glodeni (MS).
Am ales acest centru de plasament, intrucat cunoastem bine situatia de acolo si fiind mai retras, situat intr-o localitate rurala, stim ca nu se bucura de aceeasi „ promovare” ca si cele din orase, nici chiar acum in prag de sarbatori! Acolo, locuiesc actualmente 31 de copii si adolescenti, cu varste intre 6 si 20 ani, pentru care dorim sa pregatim daruri cu ocazia Sarbatorii Sf. Nicolae si totodata sa contribuim si la necesitatile caselor in care locuiesc, cu alimente necesare pentru pregatirea hranei, hainute, incaltaminte, produse de igiena si detergenti.

In acest sens, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, caciuli, fulare, manusi sau ciorapi, incaltaminte (produse noi), daruri cu care speram ”sa dam o mana de ajutor” lui Mos Nicolae, la pregatirea cadourilor pentru acesti copii ai nimanui !

2. "Craciunul copiilor sarmani..." - ne propunem ca si in ceilalti ani, sa vizitam mai multe zeci de familii nevoiase atat din orasul Cluj-Napoca, cat si din alte localitati din mediul rural, inainte de sarbatorile de Craciun si sa oferim pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste, conserve, dulciuri, etc.), familii cu o situatie materiala precara si care sunt uitate de cei din jur, dar nu si de Bunul Dumnezeu, ocazie cu care ne dorim sa le putem aduce un pic din bucuria specifica acestor sarbatori.
Ne dorim ca acesti copii sa poata avea parte de o masa bogata, de sarbatori si sa se poata bucura de cadouri din partea lui Mos Craciun! 
Este vorba despre aproximativ 100 de familii nevoiase.

3. „Serbarea venirii Pruncului Isus” – in preajma sarbatorii Nasterii Domnului, vom organiza, la Centrul de activitati Sollievo, al asociatiei noastre, o serbare cu imodobirea bradului de Craciun si venirea Mosului, pentru toti copiii care frecventeaza atelierele cultural-educationale desfasurate de noi, copii proveniti din medii defavorizate, activitatati prin care incercma sa ii invatam pe copii sa aprecieze si sa fie recunoscatori pentru ce au, sa imparta fara sa astepte nimic in schimb, sa ii invatam ca e asa de simplu si usor sa schimbi in bine viata sau doar si ziua cuiva, sa ii invatam despre cum pot intinde o mana de ajutor si celor mai putin fericiti decat sunt ei.
Este vorba de aproximativ 50 de copii.

4. "Craciunul celor fara de casa..." - ne propunem inainte cu cateva zile de sarbatoarea Craciunului, sa oferim oamenilor strazii, gazduiti la ambele Centre de Gazduire Temporara din Cluj-Napoca, o seara de colinde traditionale, prin care sa le vestim tuturor Nasterea Domnului Cristos, cu cantul si daruirea noastra.

In acest sens, la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, vom impodobi un brad si vom colinda pe toti cei ce locuiesc acolo. Acelasi lucru ne propunem sa-l facem si la Centrul Social de Urgenta din Str. Dragos Voda. Vom avea nevoie de globuri, beteala, instalatii luminoase si orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o seara pe care o vom anunta ulterior ! 
Vom darui fiecarui beneficiar, dar si colindatorilor, cozonac, ceai cald, fructe si cate un pachetel cu alimente neperisabile si dulciuri.
Fiecare centru de adapost are in prezent un numar de cca. 50 de beneficiari, in total peste 100 de persoane, copii, adulti si batrani.

Pentru detalii si orice informatii despre aceste actiuni, pe care le vom desfasura in aceasta perioada, va stam la dispozitie la nr. de tel. 0745.014.518 , sau la sediul nostru din str. Anatole France, nr. 39 .

Sa facem sarbatoare in fiecare casa !