"Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei"... Pasti 2015

Incepand Postul cel de 40 de zile, timpul minunat de pregatire pentru marea sarbatoare a Invierii Domnului, ne indreptam inca odata atentia si gandul cei care au mai multa nevoie nu numai de rugaciunea noastra ci si de un ajutor concret in viata lor! Ca si anul trecut, va invitam sa ne sustineti in demersul nostru de a aduce o raza de mangaiere, speranta si credinta in inimile celor nevoiase, pe parcursul acestui timp special stabilit de Biserica, in care pomana si faptele de caritate sunt o caracteristica esentiala! De aceea va invitam pe fiecare dintre voi, cei care ati dori sa contribuiti intr-un fel sau altul la aceasta campanie, sa ne sprijiniti intr-una dintre actiunile pe care ni le propunem pentru aceasta perioada:

1. "Painea noastra cea de toate zilele" - ne propunem ca o data pe saptamana, pana la Paste, sa impartim paine unui anumit numar de persoane care locuiesc pe strazi, in functie de donatiile dumneavoastra! Puteti contribui fie donand efectiv cateva paini pe saptamana sau bani, necesari pentru cumpararea si distribuirea acesteia, saracilor;

2. "Lumina lui Cristos" - ne propunem ca si in campanii precedente, sa vizitam in preajma sarbatorii Pastelui, mai multe familii nevoiase din mediul rural si nu numai, carora sa le putem oferi pachete cu haine si alimente, aducand astfel in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! Sunt bine primite orice ajutoare considerati ca ar fi utile unor familii cu copii, alimente, haine, rechizite, incaltamite, jucarii, etc.

3. "Dăruind vei dobândi” - ne propunem, în urma semnalarii voastre a mai multor cazuri speciale, de familii aflate in situatii deosebit de grele, in mai multe localitati din tara, sa ajutam intr-un mod concret si in limita posibilitatilor noastre, o astfel de familie care are nevoie de un ajutor anume! De aceea, vom scoate la licitatie, ca si de Craciun, mai multe obiecte religioase, pentru care vom incerca sa obtinem o anumita suma de bani, creand astfel un fond necesar pentru ajutorarea unui astfel de caz social!

”Va impartasim cu bucurie aceste initiative caritabile, nu pentru a atrage atentia si nu pentru mandrie. Dorim mai degraba sa spunem ca exista oameni care vor sa iubeasca si ca exista oameni care au nevoie de iubire. Vrem doar sa cream punti intre acestia. Nici nu vrem sa obtinem vreun beneficiu sau sa atragem donatii. Nu acesta este scopul. Pentru Domnul, mai importanta este jertfa omului simplu, care ofera o farfurie cu mancare, dar o face din toata inima, decat darul avutului cu infatuare. Domnul vrea ca omul sa iubeasca, nu sa dea!" 
Ne dorim mult sa continuam aceasta misiune de a-l sluji pe Dumnezeu in cei saraci si nevoiasi, in care se oglindeste mai cu seama chipul plin de rani si sange al Domnului nostru”

Va multumim si va dorim un post binecuvantat, plin de har, de lumina si de pace...