"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU" (2015)

"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU"

Intru-cat ne aflam in prima seara a Adventului si incepem sa numaram zilele pana la marea sarbatoare a Nasterii Domnului, Craciunul, cu mare bucurie si speranta, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele familii unde este mai mare si mai multa nevoie, ca spiritul Craciunului sa fie adus in case si in suflete! De aceea, Asociatia "Misionarii lui Pare Pio" lanseaza in aceasta seara, o noua campanie caritabila intitulata "VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU.", avand ca simplu scop sa ducem bucuria si spiritul sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate si intristate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat! Iata despre ce este vorba:

1. "Din suflet pentru bucuria copiilor" - ne propunem prin aceasta actiune sa daruim mai multe pachete cu alimente, haine, dulciuri, jucarii, fructe sau rechizite, cu ocazia Sfantului Nicolae! 
Actiunea se va desfasura in zilele de 5 si 6 decembrie, cand vom vizita cateva centre de plasament pentru copii orfani si mai multe familii, pe care le avem in grija si pentru care dorim sa aducem o bucurie in sufletele copilasilor, cu ocazia sarbatorii Sfantului Nicolae, ocrotitorul copiilor!
In acest sens, pe parcursul saptamanii 30.11 - 05. 12. 2015, zilnic, la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14, se vor colecta alimente, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, haine sau incaltaminte, daruri cu care speram sa reusim sa facem cat mai multe pachete pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare venirea lui Mos Nicolae!

2. "La casuta unde-i neaua pana in tinda..." - ne propunem ca si in ceilalti ani, impreuna cu surorile din Congregatia Sfantului Vasile cel Mare (Surorile Baziliene) din Cluj-Napoca, sa vizitam mai multe localitati din mediul rural, inainte de sarbatorile de Craciun si Anul Nou si sa oferim pachete cu alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste, conserve, dulciuri, etc.) si haine, unor familii cu o situatie materiala precara si care sunt uitate de lume si de cei din jur, dar nu si de Bunul Dumnezeu, ocazie cu care ne dorim sa le putem aduce un pic din bucuria specifica acestor sarbatori!

3. "Colindam Doamne, colind..." - ne propunem inainte cu cateva zile de sarbatoarea Craciunului, sa oferim oamenilor de la Centrele de Gazduire Temporara din Cluj-Napoca, o seara de colinde traditionale, prin care sa le vestim tuturor, Nasterea Domnului Cristos, cu cantul si daruirea noastra.
In acest sens, la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, vom impodobi un brad si vom colinda pe toti cei ce locuiesc acolo! Acelasi lucru ne propunem sa-l facem si la Centrul Social de Urgenta din Str. Dragos Voda. Vom avea nevoie de 1-2 brazi, globuri, beteala, instalatii luminoase si orice alte podoabe pentru imbodobitul bradului, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, intr-o seara pe care o vom anunta ulterior, cat si sa se organizeze si sa cante colinde pentru acesti bieti oameni, greu incercati!
Vom darui fiecarui beneficiar cozonac, ceai cald si fructe!

4. "Scrisoare catre Mos Craciun" - in aceasta perioada de post, pana in preajma Craciunului, vom aduna de la copii din familiile pe care le vizitam in mod constant, scrisori prin care ii vom incuraja pe cei mici sa scrie Mosului despre dorintele lor de Craciun si pe care le vom publica inainte de sarbatoarea Craciunului, in speranta ca vom gasi cat mai multe persoane binevoitoare, care vor dori sa fie trimisul Mosului pentru cate un copilas, implind astfel dorintele pe care cei mici le vor insira in scrisoarea catre Mos Craciun!

5. "Cristos in mijlocul nostru" - Prin aceasta actiune, ultima din aceasta campanie dedicata sarbatorilor de iarna, ne propunem ca in a 2-a si a 3-a zi de Craciun, sa oferim cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati) din ceea ce fiecare dintre noi, vom pregati in familiile noastre pentru zilele de sarbatoare! De aceea, toti cei dispusi sa oferiti o mana de ajutor in acest sens, sunteti invitati sa pregatiti la masa de Craciun, cateva portii de mancare in plus, pe care sa le oferim acestor frati si surori ai nostri, facand astfel ca lumina si bucuria Nasterii Mantuitorului Cristos, sa coboare si in sufletele lor!

Va multumim pentru bunavointa si disponibilitate! Tuturor un timp de post binecuvantat!