Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018 - Traditionala Masa din a II-a zi de Pasti ! (09.04.2018)

“Bogatii si saracii impreuna bucurati-va. Cei ce v-ati infranat si cei lenesi, cinstiti ziua. Cei ce ati postit si cei ce n-ati postit, veseliti-va astazi. Masa este plina, ospatati-va toti. Vitelul este mult, nimeni sa nu iasa flamand. Gustati toti din ospatul credintei; impartasiti-va toti din bogatia bunatatii. Sa nu se planga nimeni de lipsa, ca s-a aratat Imparatia cea de obste. Nimeni sa nu se tanguiasca pentru pacate, ca din mormant iertare a rasarit. Nimeni sa nu se teama de moarte, ca ne-a izbavit pe noi moartea Mantuitorului; a stins-o pe ea Cel ce a fost tinut de ea..” (Cuvantul Sfantului Ioan Gura de Aur la Invierea Domnului )

Pentru al patrulea an consecutiv, in a doua zi a Pastelui bizantin am oferit o masa de sarbatoare oamenilor cazati in cele doua centre de adapost din orasul nostru, Centrul Social de Urgenţă si Centrul de Gazduire Temporara, precum si celor din centrul " Sf. Ioan al lui Dumnezeu", administrat de Fundatia Uniunea Crestina din Romania.

Cu ajutorul consistent al surorilor baziliene de la Manastirea Sfanta Macrina, fiecare persoana a primit o portie buna de sarmale, friptura de porc, muraturi, paine, cozonac, prajituri si oua rosii. Sora Adriana Doci si Sora Daniela au venit impreuna cu noi la centre si ne-au ajutat si la impartirea bucatelor. In total am impartit 110 portii de mancare. Multumim pe aceasta cale inca o data celor care s-au implicat in sustinerea financiara a acestei mese: Rodica Costea, Mihaela Moraru si Corina Ciupea.

Sarmalele si friptura – absolut delicioase - au fost pregatite cu multa disponibilitate si bunavointa de surorile de la Manastirea Sfanta Macrina – ca de fiecare Pasti si Craciun, de altfel. Acestea au fost completate de muraturile puse din toamna de harnicul nostru coleg si prieten Cristian Olaru. Ouale – avand o multime de culori, straluciri si nuante – au fost deosebit de apreciate de oameni – carora le sclipeau ochii de incantare ca unor copii cand le vedeau si cativa chiar ne-au rugat sa le dam oua de o anumita culoare. Dumnezeu sa rasplateasca efortul vostru – Ruxandra Tirean, Lavi Lavinia, Nastase Bucur Ruxandra, dna. Magdalena si Teodora Fernea. Cozonacii doamnei Magdalena Bükös au fost exact ca cei facuti de bunica in copilarie – galbeni, plini de nuca, cu o aroma incredibila si un gust fantastic. Oamenii s-au bucurat mult si de prajiturile coapte de Cornelia Trif, precum si de biscuitii cu stafide si scortisoara facuti de mama Camelia Parpucea.

Va multumim, tuturor, stimate doamne, Bunul Dumnezeu sa va daruiasca rasplata binemeritata pentru efortul depus! Peste tot am cantat impreuna cu beneficiarii si rasuna mereu si mereu: Cristos a inviat! Cristos a inviat! Daca El a suferit cat sa rascumpere toate pacatele lumii, si apoi a inviat in toata “slava Sa cea mare”, noi ieri am incercat sa nu ne impietrim inimile si sa ii privim in ochi pe fratii nostri cei lipsiti, ca sa putem sa ne impartasim cu adevarat din Lumina cea neinserata a Invierii lui Cristos ! Adevarat a inviat si lumea iar s-a luminat !