Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018 - "Să dăruim din cămara sufletului"...pe sate, 29-31.03.2018 .

"Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. Dar cine are bogăţiile lumii acesteia şi vede pe fratele său în nevoie şi îşi închide inima faţă de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu? Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.Prin aceasta vom cunoaşte că suntem din adevăr şi ne vom linişti inimile înaintea Lui" (In.3,16-19)

Zile pline, zile binecuvantate, pline de activitate in acest sfarsit de saptamana... Inca de joi, 29.03, am inceput in forta actiunea pe care sugestiv am intitulat-o "Sa daruim din camara sufletului !", actiune prin care ne-am propus sa vizitam in preajma sarbatorii Pastelui, familii nevoiase atat din oras cat si din mediul rural, carora sa ne putem duce cate un pachet consistent cu alimente, haine, dulciuri, produse de igiena si alte lucruri utile si necesare, pentru ca si ei sa poata simti ca e sarbatoare si in casa lor, sa poata simti ca nu sunt singuri, ca nu i-am uitat si ne gandim la ei, mai ales acum cand familiile si toti cei dragi se reunesc in jurul mesei, sarbatorind Invierea Domnului. Astfel, joi dimineata, prietena si voluntara noastra neobosita, Camelia Parpucea, a pornit impreuna cu sora Adriana Doci si Sora Maximiliana de la Manastirea Sfanta Macrina din Cluj, cu parintele capelan al manastirii, Pop Ioan, precum si cu Tudor, in intampinarea acelora care ne sunt frati si surori in Domnul! Iata marturia Cameliei:

" Masina lui Tudor si microbuzul manastirii au fost incarcate cu 70 de pachete continand alimente, mezeluri, produse de igiena, detergent si dulciuri. De asemenea, au fost impartite si haine in stare buna donate de diverse persoane. Faptul ca aceste haine au fost in prealabil sortate si etichetate corespunzator a facut ca identificarea unor beneficiari potriviti sa fie mult mai usoara. Am reusit sa ajungem la peste 50 de familii din cateva sate din judetele Bistrita-Nasaud si Maramures ( Suciu de Jos, Suciu de Sus, Larga, Stramba). De asemenea, am lasat cateva pachete si pentru unele familii aflate in grija fratilor de la manastirea baziliana din localitatea Moliset. La fata locului, un ajutor pretios au oferit preotul greco-catolic din Suciu de Sus si asistentii sociali din Suciu de Sus si din Suciu de Jos, care ne-au indrumat catre familii sarace, carora le multumim mult pe aceasta cale pentru disponibilitate si colaborare.

Sambata dimineata, actiunea a continuat, de aceasta data in localitatile Sava, Bagaciu si Muresenii de Campie, jud. Cluj, unde au fost impartite alte 30 de pachete cu alimente si 40 de pachete cu haine si incaltaminte! Localitati uitate de lume, in care domneste saracia si nevoile, locuri in care emotiile ne-au coplesit pe toti... Deasemenea, ne-am oprit si la intamplare, unde vedeam case darapanate si familii in nevoie evidenta – punandu-ne la dispozitia Domnului si permitandu-I sa ne trimita acolo unde considera El ca e nevoie de ajutor.

Ce am gasit in aceste locuri? In primul rand copii. Multi copii extraordinar de frumosi si de veseli. Copii care faceau ca marea de noroi din jurul caselor lor sa para doar un altfel de teren de joaca. Copii care ne-au atins sufletele cu inocenta lor, cu privirea lor curata, sincera si curioasa. Copii care luminau casele si ochii parintilor. Si care ne-au luminat si noua ochii. Si mamele si tatii pe care i-am gasit langa acesti copii, dincolo de saracia materiala lucie – asa cum se poate vedea intr-o mica masura din fotografiile pe care am reusit sa le facem cu putina noastra pricepere - sunt persoane carora El le-a facut un dar minunat – darul vietii – pentru ca El i-a considerat vrednici de asta. Am gasit si batrani... neputinciosi, slabi si bolnavi, murdari si uitati. Batrani care s-au bucurat mult de alimente, dar mult mai mult s-au bucurat ca El nu i-a uitat. Toti ii multumeau Domnului. Si pe noi ne incredintau Domnului cand plecam din casa lor. Si ne-a impresionat mult credinta pe care am simtit-o inca vie in multi dintre ei, in situatia dramatica in care se aflau. Am gasit oameni care locuiau in case incropite din cateva scanduri, asa cum am gasit si oameni care locuiau in case mai trainice. Am gasit curatenie, dar am gasit si multa mizerie cumplita. Am gasit drumuri atat de pline de noroi incat nici nu ne venea sa credem ca acela este de fapt un drum. Am gasit cruci noi si trainice. Asa cum am gasit si cruci rasturnate, vechi si ruginite. Am gasit si branduse !!! Si acolo primavara se pregatea sa vina... Noi am pus rodul muncii noastre pe altarul Lui... impreuna cu tot sufletul nostru..."

Pentru tot ceea ce am reusit sa facem in aceste zile premergatoare Pastelui, multumim cu toata recunostiinta, in primul rand Domnului, care ne-a ingaduit ca si in acest an sa putem ajunge la toti acesti frati ai nostri unde e mai multa si mare mare nevoie, Surorilor Baziliene, in special maicii superioare Marcela, apoi surorilor Adriana si Maximiliana, care s-au nevoit, au sortat haine si jucarii, au pregatit cele cca. 150 de pachete cu alimente si impreuna cu parintele Ioan Pop, au strabatut drumuri lungi si anevoioase pentru a ajunge acolo unde nimeni nu se gandeste sa duca o raza de speranta si mangaiere celor intristati si in suferinta!

Sa ne intrebam mereu: "Am făcut eu un bine în lume azi, ajutând pe cel necăjit?" Prilejurile de a da din timpul şi talentele noastre sunt cu adevărat nelimitate, dar ele sunt în acelaşi timp trecătoare. Sunt inimi cărora le putem aduce bucurie. Sunt cuvinte de alinare si rugaciuni pe care le putem rosti. Sunt daruri pe care le putem oferi. Sunt fapte pe care le putem face. Sunt suflete care trebuie salvate... Multumim Doamne ca ne ingaduit sa-ti putem sluji si ne rasplatesti aratandu-ne Sfanta Ta Fata, prin cei saraci si nevoiasi !

Pentru tot si pentru toate, multumim cu toata recunostiinta tuturor prietenilor, colaboratorilor si donatorilor care ni s-au alaturat in aceasta campanie: familiei Seleusan, familiei Anamaria Dragoste, lui Cristian, doamnei Calin Alina-Delia, doamnei Cornelia Trif, lui Victor si Iuliei, Irina Nadia Rogojinschi, Cristina Persa , Szekely Edita, Albert-Miklos-Attila, Fam. Ioana Magdaş, Roman Emil Grigore, doamnei Dana Girbovan, Ciobra Rozalia, precum si tuturor celor care au donat haine si jucarii si altora stiuti numai de Domnul si tuturor oamenilor de bine, care ne-au sustinut cu gandul bun si rugaciunea in aceste zile! Domnul sa va daruiasca tuturor mare si bogata mila, sa va rasplateasca pentru tot binele facut, iar noi va dorim din tot sufletul, Sarbatori Binecuvantate, pline de lumina si de pace, alaturi de toti cei dragi sufletelor dumneavoastra si, ca intotdeauna, va asiguram de simpla si umila noastra rugaciune!

Cu toata recunostiinta si pretuirea, echipa Asociația ”Misionarii lui Padre Pio” : Mic Alina Nicoleta, Trif Oana-Nicoleta, Cristian Olaru si Lucian Pirvu.