Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018 - "Amare et servire" - Misiunea de Pasti cu iezuitii

Isus a spus: „Eu… sunt în mijlocul vostru ca cel ce slujeşte la masă” (Luca 22:27). Ca adevăraţi ucenici ai lui Isus, noi trebuie, de asemenea, să slujim altora. Slujirea înseamnă a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. Slujirea după felul lui Cristos vine dintr-o dragoste sinceră faţă de Salvator şi din dragoste şi preocupare pentru cei pe care El ne îndrumă şi ne dă ocazia să-i ajutăm. Dragostea este mai mult decât un sentiment; atunci când îi iubim pe ceilalţi, noi dorim să-i ajutăm.

"Amare et servire" - asa au denumit fratii iezuiti cele 3 zile de slujire a celor saraci si neajutorati din centrele de adapost temporar, care in fiecare seara din perioada 26-28 martie au primit hrana calda, un cuvant de imbarbatare, un zambet si o vorba buna din partea unui grup frumos de tineri angajati in "Misiunea de Pasti", organizata la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca, in colaborare cu asociatia noastra.

Scopul acestor zile de misiune pentru tineri a fost acela de a putea simti "bucuria de-a face bine, de-a sluji pentru a transmite mai departe iubirea lui Dumnezeu pentru cei vulnerabili, săraci și lipsiți de sprijin." Când le slujim altora, noi dobândim binecuvântări importante. Prin slujire, ne sporim capacitatea de a iubi. Devenim mai puţin egoişti. Atunci când ne gândim la problemele altora, propriile noastre probleme par mai puţin grave. Putem face fapte mici sau mari de slujire. Nu trebuie să renunţăm niciodată să ajutăm pe cineva, deoarece nu suntem în stare să facem fapte mari, important este sa avem mereu aceasta disponibilitate si deschidere de a sluji pe cei care au nevoie de sprijinul si sustinerea noastra! 

Cu atat mai mult  ca ne aflam deja in aceasta saptamana sfanta (dupa calendarul catolic), in fiecare seara de luni, marti si miercuri am gatit cu drag si bucurie, pentru oamenii gazduiti la ambele centre de adapost din oras. Astfel, alaturi de tinerii participanti la Misiunea de Pasti, carora li s-au alaturat si alti voluntari de seama, am format 2 echipe frumoase si ne-am impartit in bucatariile de la Oasului si respectiv de pe Dragos Voda, unde am pregatit cina pentru beneficiarii acestor centre.

Multumim pentru sustinerea meselor din aceaste zile, fratilor iezuiti de la Centrul Spiritual Manresa, care ne-au ajutat ca sa putem pregati o masa calda pentru oamenii sarmani, insumand in cele 3 seri, peste 170 beneficiari gazduiti in ambele centrele de adapost! Multumim si tinerilor care au bucatarit cu drag si voie buna, pentru 3 zile consecutiv, Ioana Pop, Iudita Ghercă, Laurentiu Stancioiu, Liana Sas, parintele Miklós Claudiu SJ, dar si voluntarilor de seama, care s-au alaturat in aceasta ultima zi a Misiunii de Pasti, colega noastra Mic Alina Nicoleta, Camelia Parpucea, fratele Traian, sora Lidia, Maria si Andrei Sallai !

In ambele centre am avut parte de seri frumoase si binecuvantate, o atmosfera frumoasa, calda, familiala, oamenii s-au bucurat de prezenta noastra in mijlocul lor si noi ne-am simtit fericiti ca timp de 3 zile am putut fi prezenti acolo, ca am putut sluji pentru ei si ca astfel ne-am pregatit inimile si sufletele, pentru marea sarbatoare a Pastilor ce batea la usa !