Campania caritabila de Pasti "Sa daruim din camara sufletului !" - 2018 - Actiune caritabila marca AUCHAN, in ajun de Pasti !!!

"Nu e bogat acela care are multe, ci acela care n-are trebuinţă de multe, nici nu este sărac acela care n-are nici o agonisită, ci acela care pofteşte multe – după acest dreptar trebuie socotite totdeauna sărăcia şi bogăţia. De vei vedea, dar, pe cineva poftind multe, să îl socoţi mai sărac decât toţi, chiar dacă ar avea toate lucrurile din lume. De vei vedea pe cineva care nu are trebuinţă de multe, să crezi că este mai bogat decât oricine." (Sf. Ioan Gură de Aur, Omilii la parabola despre săracul Lazăr și bogatul nemilostiv )

Prin bunavointa si disponibilitatea conducerii Centrul Comercial Auchan din cart. Iris, cu cateva zile inainte de sarbatoarea Pastelui au fost oferite catre asociatia noastra, un numar de 50 de pachete, continand alimente neperisabile si dulciuri, pachete care au fost ulterior impartite, chiar in prajul marii sarbatori, la alte si alte familii, aproximativ 40 la numar, aflate in dificultate sau cu o situatie materiala grea, atat din Cluj-Napoca, dar si din alte localitati rurale, precum Latu Lung, Feiurdeni sau Borod (BH), cu ajutorul voluntarilor nostri Camelia Parpucea, Mioara Minea si Mario Pop, carora le multumim pentru bunavointa si disponibilitatea de a ne ajuta si de aceasta data, ca aceste daruri sa ajunga la cat mai multe persoane, acolo unde era mai multa si mai mare nevoie ca bucuria sarbatorilor pascale sa poata ajunge !

"Mai presus de toate, caritatea are nevoie de o atitudine de bucurie interioară. A da de pomană nu poate să fie o povară sau un deranj de care să ne eliberăm în grabă. Poate să pară un lucru simplu a da de pomană, dar trebuie să fim atenți să nu golim gestul acesta de marele conținut pe care îl are. Într-adevăr, termenul latinesc pentru «pomană» provine din limba greacă și înseamnă, întocmai, «milostivire». Pomana, așadar, ar trebui să aducă cu sine toată bogăția milostivirii. După cum milostivirea are mii de drumuri, mii de modalități, tot la fel pomana se exprimă în atâtea feluri pentru a ușura greutățile celor care sunt în necesități.(...) pomana este un gest de iubire care se adresează celor pe care-i întâlnim pe cale: este un gest de atenție sinceră față de cei care se apropie de noi și cer ajutorul nostru, făcut în ascuns unde numai Dumnezeu vede și înțelege valoarea gestului făcut." (Papa Francisc)

Multumim si suntem recunoscatori conducerii Supermarketului Centrul Comercial Auchan ca si de aceasta data a fost alaturi de noi in prag de sarbatori, dorind sa se implice activ in sustinerea actiunilor noastre caritabile, pe care le-am desfasurat in aceasta perioada, dar si pentru sustinerea constanta pe care ne-o acorda pe parcursul intregului an! Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca !