"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016) - Adopta o familie de Craciun...16-23 dec. 2016

"Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un Prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle." Si deodata, impreuna cu ingerul, s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: "Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui."

Cu ajutorul Domnului am incheiat inca o actiune din cele 5, pe care ni le-am propus in cadrul campaniei caritabile de Sarbatori ! Ultima saptamana, 16-23 decembrie, a fost dedicata vizitarii unor familii nevoie, care traiesc in conditii uneori nedemne de o fiinta umana, la limita saraciei si a societatii, atat in Cluj-Napoca, cat si in localitatile invecinate: Sannicoara, Apahida, Floresti, Satu Lung si Deusu, dar si mai departe, in zona Bistrita. Zilnic, in aceste zile, atat de pline si binecuvantate de Domnul, impreuna cu multi voluntari, care au dorit sa ne dea o mana de ajutor, am vizitat familiile pe care le aveam pe lista noastra si am impartit daruri multe si frumoase, care au venit din partea tuturor acelora dintre dumneavoastra, care si-au manifestat intentia de a sprijini si a "adopta" o astfel de familie, acum in prag de sarbatori, asigurandu-le cele necesare pentru marea sarbatoare a Craciunului, ce bate la usa inimilor noastre!

Rezumatul e cam asa: 6 zile pline, multe emotii si bucurii, ore intregi de colindat din zori si pana in seara, zeci de ore de efort fizic si psihic, zeci de km strabatuti fie cu masina, fie pe jos, acolo unde autovehiculele s-au dovedit neputincioase, zeci si zeci de kg de alimente neperisabile, fructe, legume, dulciuri, carne, oua, lapte, peste 50 de cadouri pentru copii, multime mare de haine si jucarii, distribuite unui numar de cca. 35 de familii numeroase, marea lor majoritate cu multi copilasi, care isi duc traiul cu mari dificultati, de pe o zi pe alta, uitati de lume, pusi la zid de societate, in conditii extrem de vitrege si asa cum nici macar un sufletel de copil n-ar merita sa traiasca sau sa indure atatea si atatea lipsuri si nedreptati...copii care se bucura de lucruri marunte si nesemnificative pentru marea majoritate dintre noi...copilasi care nu au primit niciodata un cadou de Craciun numai pentru ei si neobisnuiti cu acest lucru, aparent banal; parinti care se chinuie greu sa puna zilnic ceva pe masa celor mici, care muncesc pe unde loc si pe unde apuca si mai cu seama, pe UNDE SUNT ACCEPTATI, datorita conditiei lor sociale; batrani singuri si neputinciosi, zgribuliti de frig, in case neincalzite, uitati de cei carora le-au dat viata sau de nepoti... toti oameni SINGURI, pentru care cel mai mult conteaza O BATAIE IN USA INGHETATA, pe care nu o deschide nimeni cu zilele, care nu au cui spune o vorba sau sa-si planga cu amar necazurile !

Nu sunt departe, aparent nici izolati de lume, sunt in apropierea noastra, in orasul nostru, sau la 10-15 km distanta de oras, dar cu siguranta izolati de nepasarea noastra, de uitarea noastra, de indiferenta cu care ne-am obisnuit sa ne tratam saracii si nevoasii, facand abstractie de ei sau mai rau, aratandu-i cu degetul ca pe niste paria ai societatii in care traim ! Vrem sau nu vrem sa acceptam acest lucru, ei sunt parte din comunitatea noastra, sunt fratii si surorile noastre, sunt copiii, parintii sau bunicii nostri, ai tuturor si merita sa-i tratam cu demnitatea si egalitatea fiilor lui Dumnezeu, asa cum dealtfel si noua ne place sa fim tratati si priviti de cei din jur ! De ce nu si pe ei ???

Ceea ce am facut noi in aceste zile, lasand la o parte cifrele pompoase si cadouri frumos impachetate in hartie viu colorata, e doar o picatura intr-un ocean imens de suferinta, de neputinta, de nedreptate, de neiubire si necredinta, in care cei mai multi dintre ei risca sa se innece si nimeni nu le intinde o mana ca sa-i scoata afara ! Oare de ce atata indiferenta si nepasare? Oare nu sunt si ei copiii lui Dumnezeu? oare nu toti ne-am nascut goi pe acest pamant si oare nu toti vom pleca la fel de goi de pe acest pamant ? Oare nu insusi Cristos s-a nascut si a venit in aceasta lume sarac? Si pentru cine a venit ? Numai pentru cei buni, drepti sau credinciosi? Nu a venit El oare, luand firea noastra muritoare, pentru a aduce mantuirea celor saraci, vindecarea celor bolnavi. indreptarea pacatosilor si noua tuturor, bucuria si pacea ???

Aceasta veste buna speram ca am reusit sa o sadim, chiar si numai pentru cateva clipe, in sufletele tuturor celor vizitati in aceste zile, oameni neobisnuiti sa se bucure si sa se veseleasca de o zi de sarbatoare, ci doar invatati de la varste fragede sa traiasca toate zilele la fel, cu mari lipsuri, suferinte si incercari, care nu se mai termina... E intr-adevar o mica picatura intr-o mare fara fund, ce am facut noi in aceste zile premergatoare Nasterii Domnului, dar nu mica ne-a fost bucuria sa constatam ca numarul acelor dintre dumneavoastra, care ati spus DA, acestei actiuni a fost cu adevarat MARE; am primit multe donatii in alimente, haine, jucarii, legume, fructe, dulciuri, bani si chiar in disponibilitate de a ajuta ca voluntari cot la cot cu noi, membrii asociatiei !

Sunt multi cei ce ne-au stat alaturi in aceste zile si cu siguranta, nu din rea vointa ci din slabiciune si oboseala inerente. vom omite sa mentionam pe cineva, dar indraznim totusi sa spunem MULTUMIM DIN TOATA INIMA : colectivului minunat al firmei SoftVision, in special doamnei Vasilica Zuld si doamnei Ana Girbea, colectivul minunat de tineri de la firma SRATEC BIOMEDICAL SYSTEMS, care ne-au fost si voluntari in ultimele 2 zile, conducerii magazinului Auchan Iris , colectivului firmei BLUE PROJECTS, in special lui Oidiu, firmelor CALICONS SERV si POWER SSM, in special doamnei director Vilt Meda-Elena, Congregatiei Calugarilor Bazilieni din Cluj-Napoca, in special parintelui-diacon Dumitru Huja, Parohiei Greco-Catolice Andrei Muresanu, din Pta. Cipariu, in special parintelui paroh, Mircea Martian si preotilor vicari, Florin Ioan si Titus Sas, familiei doamnei Delia Petruse, familiei Dragoste, doamnei Angela Domocos, doamnei Mihaela Moraru, lui Mihai Andrei Trif si prietenilor lui din Anglia, Congregatiei Surorilor Maicii Domnului, in special sorei Mihaela, Mihaela Corina, doamnei Irina Nadia Rogojinschi, Alina Bradu, doamnei Mariana Mocian, Diana Larisa Balc, Andrei Deac, restaurantului Makeba PUB&BISTRO, familiei parintelui Florin Isac, in special doamnei Isac Dana Silvia, familiei parintelui Titus Sas, in special doamnei Adina Sas, tinerilor de la Facultatea de Istorie si Filosofie, in special Madalina Braes, tinerilor de la Uniunea Studentilor Maghiari, lui Sorin Gog, familiei Seleusan, studentilor de la Facultatea de Biologie, in special domnisoarei Birta Ana Maria, doamnei Adriana Boila si elevilor de la Scoala ELF, colectivului de cadre didactice si domnului director al Liceului Nicolae Balcescu si tuturor celor, care intr-un fel sau altul si-au adus aportul la reusita si buna desfasurare a acestei actiuni, din ultima saptamana ! Daca am uitat pe cineva, ne cerem iertare ! Un gand special de multumire si recunostiinta tuturor tinerilor voluntari , fara de care nu ne-am fi putut duce la bun sfarsit actiunea: Camelia Parpucea, Alina Nicoleta Coste, Cristian Olaru, tinerilor de la firma SRATEC BIOMEDICAL SYSTEMS, Mihai Andre Trif, elevii de la Scoala Elf si doamnei Adriana Boila, sorei Mihaela de la CMD si copiilor de la grupa de cateheza. Va multumim tuturor si fiecaruia in parte pentru munca si disponibilitatea voastra si fiti convinsi ca nimic nu va ramane nerasplatit aici sau dincolo, in vesnicie ! Pentru ca imediat vom fi in prag de mare si sfanta sarbatoare, va dorim tuturor, prieteni, donatori, colaboratori, sustinatori, voluntari si oameni de bine, sa petreceti aceste sfinte zile, cu pace si bucurie in Domnul, cel nascut sarac in ieslea cea saraca, cu multa liniste sufleteasca, inconjurati fiind de iubirea lui Dumnezeu si a celor dragi sufletelor dumneavoastra !

Un Craciun Binecuvantat si Sarbatori Frumoase si Luminoase !