"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016) - "Pentru un suflet de copil"... la Glodeni

Asa cum am anuntat inca de acum ceva vreme, astazi, in intampinarea sarbatorii Sf. Nicolae, ocrotitorul copiilor, am pornit dis-de-dimineata, cu 2 masini incarcate de daruri, la copilasii ingrijiti la Targu Mures si Glodeni, de parintele-calugar franciscan Pal Bako Bela, deschizand in acest fel seria actiunilor pe care ni le-am propus pentru Campania de Craciun !

Dupa un drum de aproximativ 2 ore, am ajuns la Targu Mures, mai exact la 20 de km de oras, in satul Glodeni, acolo unde locuiesc marea majoritate a copilasilor aflati in grija parintelui, in total de 38 de copii, cu varste cuprinse intre 4 si 22 ani, cei mai mari locuind intr-o alta casa de tip familial, chiar in oras. O curte mare, cu 3 case frumoase, in care locuiesc copii, pe grupe de varsta si categorii si o mica capela, in mijloc, pe cale de a fi finalizata...aceasta a fost prima priveliste care ne-a intampinat!

A urmat apoi momentul de intalnire cu copiii, care ne-au intampinat cu colinde, pregatite de o saptamana, cu glasurile lor minunante, reusind sa ne emotioneze pana la lacrimi, pe care nu am mai reusit sa le mascam si sa le stapanim...copii de toate varstele, care mai de care mai frumosi si mai luminosi, ne-au incantat privirea si auzul si au reusit sa ne transpuna in atmosfera magica a sarbatorilor care se apropie... dar sa ne faca sa constientizam si situatia dramatica in care se afla, mai ales acum in preajma sarbatorilor, cand probabil lipsa unei familii iubitoare, e cu mult mai acuta! Fiecare copil a trimit cate un pachet cu dulciuri si articole de imbracaminte noi, spre marea lor bucurie si satisfactie :)

De la cel mai mic, pana la cel mai mare, toti s-au mobilizat si ne-au ajutat bucurosi, sa descarcam masinile pline de daruri, din partea tuturor acelor donatori, care au raspuns apelului nostru si ni s-au alaturat in aceasta actiune! Daruri multe si diverse, care speram ca vor fi de folos pentru hrana micutilor, macar pentru o vreme: conserve de tot felul (de legume, de fasole, mazare, fasole verde, pasta de rosii, etc.), alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste fainoase,, etc.), dulceata, pateuri, dulciuri, produse de igiena personala, rechizite, detergenti, jucarii, au fost o parte din tot ceea ce astazi am reusit sa ducem acestui centru de tip familial, care adaposteste cca. 40 de copii, costul estimativ al acestor daruri ridicandu-se la suma de 3.000 lei.

De asemenea, din partea comunitatii de limba romana, de la Biserica Priarista "Sfanta Treime" Din Cluj-Napoca, parintele a primit suma de 780 de lei, pe care credinciosii au dorit sa o ofere parintelui pentru cheltuielile curente ale caselor, pe langa alimentele si produsele stranse in biserica!

A urmat vizitarea caselor, a camerelor in care stau 2-3 copii maxim intr-o camera, a locului de joaca, dar si a frumoasei capele, care este in curs de fiinalizare, chiar in mijlocul acestui centru si care de-acum va deservi nu numai centrului de copii, cat si intregii comunitati romano-catolice din localitatea Glodeni, intru-cat pana acum nu exista o biserica catolica in sat! Vizita noastra s-a incheiat dupa vreo 2 ceasuri fumoase petrecute in preajma acestor copilasi care ne-au frant inimile cu povestile lor, marea majoritate cumplit de triste, dar si cu afectiunea si bucuria cu care toti ne-au inconjurat, in modul cel mai natural posibil! Ne-am bucurat si noi sa putem constata, atat cat am reusit, ca acesti copii sunt bine ingrijiti, se bucura de atentia necesara, sunt educati, toti frecventand scoala sau gradinita si, cel mai important, toti il iubesc si il apreciaza pe parintele Pal, care este astfel "tatal" lor si care face tot ceea ce poate ca nimic sa nu le lipseasca si sa nu sufere din diverse pricini!

Pentru reusita actiunii de astazi, cu siguranta una dintre cele mai emotionante si mai frumoase actiuni intreprinse de Misionarii lui Padre Pio, din acest an, multumim cu toata recunostiinta tuturor acelor donatori, binefacatori si oameni de bine care s-au solidarizat intr-un mod atat de frumos si au facut posibila vizita de astazi la Targu Mures si Glodeni: Manuela si Ducu Hotima, Camelia Parpucea si prietenilor ei, Georgiana, Helga Stoica, d-na Minodora Gherca, Lumi Ungureanu, Marius Dumitrean, Ionut Simon, Cristian Olaru, Alina-Nicoleta Coste, Iosefina Bejan, Dragoş Şuta, Adina Racovita, Mihaela Dragos, firma Autonom Rent a Car Cluj, Mihaela Sechelea, Cristian Bolboaca, credinciosilor si parintelui capelan Veres Stelian, de la Biserica Piaristă din Cluj, pentru toata disponibilitatea si generozitatea manifestata, precum si tuturor celorlalti donatori care ne-au vizitat in aceste zile la sediul asociatiei si al caror numele il stie mai bine Bunul Dumnezeu! In marea sa milostivire, El sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca insutit pentru jertfa si darul facut astazi in favoarea acestor copilasi, care merita toata atentia si grija noastra !

Parintele Pal Bako Bela si cei 38 de copii, pe care ii are in grija sa parinteasca, la Targu-Mures si Glodeni, si Asociatia Misionarii lui Padre Pio, multumesc tuturor donatorilor, pentru toata bunavointa si disponibilitatea dumneavoastra manifestata prin multimea de daruri care au ajuns acolo, in intampinarea sarbatorii Sf. Nicolae, patronul copiilor, reusind astfel sa aducem impreuna bucurie in sufletele micutilor, care ne-am asteptat cu mare drag si nerabdare!