"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016) - "Pentru un suflet de copil"...Partea a II-a : Darurile lui Mos Nicolae

„Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor mantui" (Matei 5, 7)

Virtutea milostivirii este cea mai înaltă dintre toate virtuţile. Cine plineşte porunca lui Cristos - porunca dragostei şi milostivirii - acela plineşte toată Legea creştină. Aceasta nu este cugetarea noastră, omenească. Aceasta este însăşi învăţătura Domnului Dumnezeu. Sfântul Apostol Pavel ne învaţă: „De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcu-tu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte" (1 Corinteni 13,1, 3). Şi ce roade minunate aduce această sfântă şi mare virtute, dată nouă de către Domnul şi Mântuitorul nostru!

In persoana marelui Ierarh şi Făcător de Minuni Nicolae - al cărui sfânt nume îl vom chema dimpreună peste 2 zile, in întreaga Biserică, avem o pildă vie, un chip de iubire şi milostivire plin de mireasmă duhovnicească cerească preabine înmiresmată! Toată viaţa lui pământească a fost urzită din faptele iubirii. Şi toată viaţa de după moarte, pe care o petrece în împărăţia slavei celei veşnice, este închinată nevoinţei slujirii oamenilor, căci nu e suflet care să se fi tânguit înaintea lui şi să nu fi aflat răspuns în inima plină de iubire a Sfântului Nicolae.

Cu mare, mare bucurie am dorit sa slujim si noi din nou celor care au mai multa si mai mare nevoie si astfel, am ajuns in acest sfarsit de saptamana la infaptuirea primei actiuni din cadrul campaniei noastre caritabile de sarbatori, actiune pe care am numit-o sugestiv "Pentru un suflet de copil", prin care ne-am propus sa continuam traditia Sfantului Nicolae, ocrotitorul celor mici si sa aducem o bucurie in sufletele copiilor cu ocazia aceastei zile de sarbatoare!

Dupa ce in decursul zilei de ieri am vizitat casele de tip familial din loc. Glodeni, Tg.Mures si am dus daruri pentru cei 38 de copii gazduiti acolo, astazi darurile lui Mos Nicolae au ajuns la cei care asteptau cu nerabdare....copiii din familiile pe care noi le avem mereu in grija, din Cluj si imprejurimi. Rand pe rand, am vizitat toate familiile pe care le avem in evidente, mai vechi sau mai noi, cca. 35 de copii au fost astazi la numar, si fiecare a primit cu bucurie darurile mosului: dulciuri si fructe, cat si jucarii sau hainute! Aici se incheie, cu sentimente de bucurie si recunostiinta, actiunea caritabila dedicata Sfantului Nicolae, ocrotitorul copiilor!

Multumim in primul rand Bunului Dumnezeu pentru aceste 2 zile minunate, incarcate de emotii si de clipe frumoase, de suflet, dar si de multe daruri si multa, multa bucurie! Multumim, cu toata recunostiinta si tuturor donatorilor, multi la numar, care in aceste zile s-au mobilizat si au daruit fiecare cat si cum a putut si astfel am reusit sa daruim mai departe celor care aveau nevoie sa simta ca nu sunt singuri si ca nu au fost uitati de aceste sarbatori, un gand special adresam colectivului firmei Autonom Rent a Car Cluj, firmei Panemar, doamnei Delia Petruse, doamnei Tamara Solomon, lui Mihaela Dragos, Mihaela Sechelea, dar si altor donatori, ale caror nume nu le vom insira aici numele donatorilor, de teama de a nu uita pe cineva, dar convinsi fiind ca fiecare, cu numele si intentia dumneavoastra, este inscris acolo Sus, in Cartea Vietii, pe care Domnul o scrie zi de zi, ca un Scriitor iscusit!

Multumim tuturor voluntarilor si colaboratorilor care ni s-au alaturat in aceste zile, Marius Dumitrean, Ionuţ Şimon, Helga Stoica, Cristian Olaru, Camelia Parpucea, Alina Nicoleta Coste, Cristi Cornel Mic si au facut ca prin munca si daruirea lor, actiunile sa fie de un real succes si totul sa iasa bine si frumos. Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca daruirea, bunavointa, munca si generozitatea voastra!

Un gand special se indreapta catre colegele noastre Oana Nicoleta Trif Oana-Nicoleta si Alina Nicoleta Coste, care isi vor sarbatori ziua de nastere si respectiv, ziua numelui! La Multi si Binecuvantati Ani si fie ca Sfantul Nicolae, ocrotitorul vostru sa va fie mereu mijlocitor la Tatal Ceresc, daruindu-va multe binecuvantari in toata viata voastra!

Semănând în jur seminţele iubirii şi ale milostivirii, noi parcă II silim pe Domnul să facă milostivire cu noi. Ceea ce noi dăm celui sărman, flămând, celui nevoiaş, ceea ce facem celui suferind, celui ce plânge, mângâindu-i, atrage asupra noastră binecuvântarea Domnului Dumnezeu. Scris este în Dumnezeiasca Scriptură: „Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului" (Pilde 19,17). Iar Dumnezeu va răsplăti mereu prin mărinimoasa-I răsplătire Părintească. Asa ne rugam si asa sa fie...