"Sa daruim bucurie si lumina pentru un Craciun Fericit !" (2016) - Am plecat la colindat !

" Aseara pe-nserate Feciora Maria, in Viflaim Cetate, calatorind venea..."

E greu de descris in cateva cuvinte ce am trait noi in aceasta seara la centrele de adapost temporar, unde am poposit sa vestim, prin colindul si cantarea noastra, Nasterea Domnului Cristos! Voi incerca totusi sa redau in cateva fraze ce am simtit in aceasta seara minunata:

O atmosfera mai mult decat minunata si binecuvantata...asa am putea descrie in putine cuvinte actiunea din aceasta seara prin care ne-am dorit sa aducem oamenilor, care locuiesc la centrele de adapost temporar din str. Oasului si D. Voda, un pic din atmosfera sarbatorilor care se apropie...colindatori de seama, urari, cozonac, fructe, ceai cald, povesti de viata, o atmosfera calda si familiala...

Dupa ce am impodobit bradul impunator, alaturi de oamenii gazduti la centrul din str. Oasului, seara colindatorilor a fost deschisa de tanarul interpret Mihai Andrei Trif si invitata lui, dna. Eugenia Corpodean-Ciceu, care ne-au inaltat sufletul pana sus la Dumnezeu, prin cantarea lor aleasa! Si un grup de maicute, din partea Congregatiei Surorilor Baziliene, din Biserica Greco-Catolica, au dorit sa aduca o bucurie de suflet oamenilor prin colindul lor traditional, la care ne-am alaturat cu totii, minunatul grup de voluntari-colindatori din aceasta seara!

Dar bucuria a fost si mai mare iar emotiile pe masura, cand angajatii si beneficiarii Centrului au dorit sa ne interpreteze si ei cateva colinde, pe care le pregatisera cu cateva zile inainte! Seara s-a incheiat pe Oasului cu impartirea unor pachete special pregatite de noi, pentru fiecare beneficiar al centrului si cu o agapa frateasca, dupa care, asa cum le sta bine colindatorilor, ne-am vazut mai departe de drum...

Ajunsi la Centrul Social de Urgenta din str. Dragos Voda, unde eram asteptati cu nerabdare, am impodibit si aici un brad frumos si bogat, dupa care cu mic, cu mare, tineri sau mai batrani, am colindam impreuna, frumoasele colinde, ce vestesc Nasterea Pruncului Isus! Si aici, beneficiarii centrului au primit pachete cu daruri de Craciun, fructe, cozonac, suc si prajituri.

Am simtit in seara asta, pe langa atmosfera de bucurie si sarbatoare, o mare emotie si totodata tristete in ochii multora dintre oamenii care locuiesc in aceste centre...probabil colindul nostru le-a trezit multe amintiri, si-au amintit de familia demult pierduta sau de casuta ce-o aveau, de parinti, de fratii sau surorile ce poate i-au uitat, si-au amintit cum intampinau odata sarbatorile...si multi au plans si au varsat o lacrima in coltul ochiului, dar tuturor le-am spus tare si raspicat : "NU SUNTETI SINGURI PE ACEST PAMANT! Bunul Dumnezeu va e mereu alaturi si va poarta de grija, nu va va lasa singuri niciodata! Sa nu va fie rusine de conditia voastra, saraci sau bogati, toti suntem copiii iubiti ai lui Dumnezeu! Mergeti in lume cu capul sus, cu incredere si speranta ca va fi mai bine, iar noi vom incerca, asa cum putem, sa va fim alaturi si pe mai departe, sa va sustinem cu o masa calda, cu haine, cu o vorba buna sau o imbratisare, ori de cate ori veti avea nevoie! Va iubim si va simtim parte din familia noastra! "

Seara s-a incheiat, la invitatia colegului nostru Cristian, cu o agapa fraterna, la care au luat parte toti voluntarii din aceasta seara, in incinta Galeriei de Arta Urbino Art Studio, prilej cu care am avut ocazia sa impartasim impresii, emotii si trairile fiecaruia din aceasta seara minunata si binecuvantata! Pentru buna organizare din aceasta seara, pentru tot ceea ce s-a realizat azi, multumim din toata inima, celor care au dorit sa se implice si sa dea o mana de ajutor ca totul sa iasa bine si frumos: conducerii ambelor centre de adapost si tuturor angajatilor, voluntarilor nostri, Camelia Parpucea, Georgiana, Marius Dumitrean, George Godja, Vagrin Beatrix, Ionut Simon, Alina Nicoleta Coste, Cristi Cornel Mic, Cristian Olaru, Mihai Andrei Trif,Helga Stoica , familia doamnei Delia Petruse, familia doamnei Camelia Marc, Congregatia Surorilor Baziliene si bineinteles grupului de colindatori, care ne-au apropiat prin cantarea lor inaltatoare, de marea sarbatoare a Nasterii Domnului, ce bate la usa inimilor noastre! Pe toti, Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va binecuvanteze!