"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU" (2015) - "Din suflet pentru bucuria copiilor" : A venit Mos Nicolae... :)

„Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor mantui" (Matei 5, 7)

Virtutea milostivirii este cea mai înaltă dintre toate virtuţile. Cine plineşte porunca lui Cristos - porunca dragostei şi milostivirii - acela plineşte toată Legea creştină. Aceasta nu este cugetarea noastră, omenească. Aceasta este însăşi învăţătura Domnului Dumnezeu. Sfântul Apostol Pavel ne învaţă: „De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcu-tu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte" (1 Corinteni 13,1, 3). Şi ce roade minunate aduce această sfântă şi mare virtute, dată nouă de către Domnul şi Mântuitorul nostru!

In persoana marelui Ierarh şi Făcător de Minuni Nicolae - al cărui sfânt nume îl chemăm dimpreună astazi in întreaga Biserică, avem o pildă vie, un chip de iubire şi milostivire plin de mireasmă duhovnicească cerească preabine înmiresmată! Toată viaţa lui pământească a fost urzită din faptele iubirii. Şi toată viaţa de după moarte, pe care o petrece în împărăţia slavei celei veşnice, este închinată nevoinţei slujirii oamenilor, căci nu e suflet care să se fi tânguit înaintea lui şi să nu fi aflat răspuns în inima plină de iubire a Sfântului Nicolae.

Cu mare, mare bucurie am dorit sa slujim si noi din nou celor care au mai multa si mai mare nevoie si astfel, am ajuns in acest sfarsit de saptamana la infaptuirea primei actiuni din cadrul campaniei noastre caritabile de sarbatori, actiune pe care am numit-o sugestiv "Din suflet pentru bucuria copiilor", prin care ne-am propus sa continuam traditia Sfantului Nicolae, ocrotitorul celor mici si sa aducem o bucurie in sufletele copiilor cu ocazia aceastei zile de sarbatoare! Dupa ce in decursul intregii saptamani a continuat zi de zi colecta de dulciuri, alimente, haine sau jucarii, prin care multi oameni cu suflet mare s-au alaturat in acest fel initiativei noastre, ieri si astazi, darurile au ajuns la cei care asteptau cu nerabdare....copii, dar si adulti deopotriva! :)

Startul actiunilor din acest weekend a fost dat ieri dimineata, la Centrul de Gazduire Temporara, unde cei cca. 50 de oameni care locuiesc temporar acolo, au primit o masa calda (pulpe de pui la cuptor, piure de cartofi si muraturi), alaturi de cate un pachetel cu paine, conserve, dulciuri si fructe, dar si haine, cu ocazia Sf. Nicolae. Masa si darurile oferite au fost daruite cu mult drag si bunavointa din partea doamnelor Mioara Minea si Lia Cornelia Adresanu si a domnului Mario Pop...va multumim pentru bunavointa si munca depusa in bucatarie, pentru pregatirea celor 50 de portii cu mancare!

Ziua a continuat printr-o vizita la manastirea Dumbrava, jud. Alba, care gazduieste atat un centru de plasament, cu peste 120 de copii, de toate varstele, cat si un azil cu peste 50 de varstnici! Un grup mare si frumos de tineri, ne-am mobilizat si impreuna am reusit sa facem o bucurie oamenilor care locuiesc acolo, copii sau batrani, daruind peste 200 de pachete, haine,jucarii, alimente, fructe si alte lucruri necesare. Actiunea inceput printr-un frumos colind interpretat de cativa tineri din grupul nostru, in biserica manastirii, dupa care am fost primiti cu bucurie si entuziasm in casele celor mai mici, iar mai apoi in cele ale adolescentilor, toti copii ne-au colindat, au primit cate un pachetel cu dulciuri si ne-au facut urari frumoase de sarbatori, reusind sa ne impresioneze prin cantul si simplitatea vietii lor, traita departe de mama sau tata, frati sau surori si totusi ca intr-o mare familie! Nu de putine ori, ochii nostri s-au umplut de lacrimi vazandu-i intr-un numar atat de mare pe cei mici, cantandu-si printr-un trist colind, propria drama si situatie dificila prin care sunt nevoiti sa treaca zi de zi... Dupa ce am lasat multime de alimente, fructe, haine sau detergenti, pentru nevoile uzuale ale acestor case in care locuiesc copii sau batranii, am poposit pentru cateva clipe intr-o sala de mese, unde am lasat pachete pregatite si pentru cei varstnici, iar o maicuta ne-a povestit despre dificultatile si truda zilnica cu care se confrunta obstea manastirii, in aceasta misiune grea de ingrijire a peste 200 de suflete, dar totusi cu multa daruire si disponibilitate, convinsa fiind ca harul si puterea lui Dumnezeu, le da tarie si putere sa poata sa-si continue munca in favoarea acestor suflete napastuite de soarta! Vizita noastra s-a incheiat cu o scurta rugaciune in curtea manastirii, prin care am multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a ingaduit sa fim acolo, sa putem duce multe daruri frumoase si utile si prin care am cerut binecuvantarea Lui asupra tuturor donatilor si a binefacatorilor, care au sustinut aceasta actiune! Multumim Georgianei si prietenilor ei, pentru organizarea actiunii, toata disponibilitatea si inima mare, cu care s-au ocupat ca toate sa iasa bine si frumos! Dar ziua nu s-a incheiat! :)

Intorsi in Cluj, am continuat pana tarziu, peste miezul noptii, cu pregatirea pachetele pentru cei mici, dar si pentru cei mare, care urmau sa fie vizitati astazi... Iar ziua Sfantului Nicolae a inceput dis-de-dimineata la Centru Gavroche, din cart. Grigorescu, unde am oferit copiilor pachetele cu dulciuri, fructe, pasta si periute de dinti. Apoi, rand pe rand, am vizitat toate familiile pe care le avem in grija, mai vechi sau mai noi, cca. 20 au fost astazi la numar, si fiecare a primit cu bucurie darurile mosului, dar bineinteles cei mai nerabdatori si cei mai bucurosi au fost copii, care au primit atat dulciuri si fructe, cat si jucarii sau hainute! Bineinteles, din actiunea noastra nu puteau lipsi centrele de adapost temporar din str. Dragos Voda si Petofi Sandor, unde am daruit cu drag conserve, paine, fructe si cornuri cu ciocolata pentru fiecare benefciar!

Seria actiunilor dedicate Sfantului Nicolae se va incheiat in cursul dupa-amiezii de maine, cand vom vizita alte 2 centre de plasament din Cluj-Napoca, fiecare gazduind cate 12 copii orfani, carora speram sa le putem aduce pe chipuri aceeasi bucurie ca si celor pe care i-am vizitat in aceste zile!

Multumim in primul rand Bunului Dumnezeu pentru aceste 2 zile minunate, incarcate de emotii si de clipe frumoase, de suflet, dar si de multe daruri si multa, multa bucurie! Multumim, cu toata recunostiinta si tuturor donatorilor, multi la numar, care in aceste zile s-au mobilizat si au daruit fiecare cat si cum a putut si astfel am reusit sa daruim mai departe celor care aveau nevoie sa simta ca nu sunt singuri si ca nu au fost uitati de aceste sarbatori! Nu vom insira aici numele donatorilor, de teama de a nu uita pe cineva, dar convinsi fiind ca fiecare, cu numele si intentia dumnevoastra, este inscris acolo Sus, in Cartea Vietii, pe care Domnul o scrie zi de zi, ca un Scriitor iscusit!

Multumim tuturor voluntarilor si colaboratorilor care ni s-au alaturat ieri si astazi si au facut ca prin munca si daruirea lor, actiunile sa fie de un real succes si totul sa iasa bine si frumos: Georgiana si grupul minunat de prieteni, care a coordonat si sustinut actiunea de la manastirea Dumbrava, Ana-Cornelia Andresanu, Mario Pop, Mioara Minea, Cristian Olaru, Robert Balint, Mihai, Oana Trif, Alina Nicoleta Coste, Cristi si Bianca Gero, care ne-au fost de un real folos si sprijin! Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca daruirea, bunavointa, munca si generozitatea voastra!

Un gand special se indreapta catre colegele noastre Oana Nicoleta Trif si Alina Nicoleta Coste, care ieri si astazi, si-au sarbatorit ziua de nastere sau ziua numelui, in mijlocul celor saraci si nevoiasi! La Multi si Binecuvantati Ani si fie ca Sfantul Nicolae, ocrotitorul vostru sa va fie mereu mijlocitor la Tatal Ceresc, daruindu-va multe binecuvantari in toata viata voastra!

Semănând în jur seminţele iubirii şi ale milostivirii, noi parcă II silim pe Domnul să facă milostivire cu noi. Ceea ce noi dăm celui sărman, flămând, celui nevoiaş, ceea ce facem celui suferind, celui ce plânge, mângâindu-i, atrage asupra noastră binecuvântarea Domnului Dumnezeu. Scris este în Dumnezeiasca Scriptură: „Cel ce are milă de sărman împrumută Domnului" (Pilde 19,17). Iar Dumnezeu va răsplăti mereu prin mărinimoasa-I răsplătire Părintească. Asa ne rugam si asa sa fie...