"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU" (2015) - Colindam, Doamne, colind...

O atmosfera mai mult decat minunata si binecuvantata...asa am putea descrie in putine cuvinte actiunea din aceasta seara prin care ne-am dorit sa aducem oamenilor, care locuiesc la centrele de adapost temporar din str. Oasului si D. Voda, un pic din atmosfera sarbatorilor care se apropie...colindatori de seama, urari, cozonac, fructe, ceai cald, povesti de viata, o atmosfera calda si familiala...

Dupa ce am impodobit bradul alaturi de oamenii gazduti la centrul din str. Oasului, seara colindatorilor a fost deschisa de orchestra Bisericii Penticostale din str. Carparti, tineri frumosi si talentati, care ne-au incantat auzul si ne-au emotionat pe toti prin cantul lor frumos, chiar in curtea centrului! :)

A urmat apoi Grupul Axios, din partea Bisericii Ortodoxe, care ne-au inaltat sufletul pana sus la Dumnezeu, prin cantarea lor aleasa! Si un grup de maicute, din partea Congregatiei Surorilor Maicii Domnului si Congregatiei Surorilor Baziliene, din partea Bisericii Greco-Catolice, au dorit sa aduca o bucurie de suflet oamenilor prin colindul lor traditional, la care ne-am alaturat cu totii! Seara s-a incheiat pe Oasului cu o agapa frateasca, dupa care, asa cum le sta bine colindatorilor, ne-am vazut mai departe de drum...

Ajunsi la Centrul Social de Urgenta din str. Dragos Voda, unde eram asteptati cu nerabdare, am impodibit si aici un brad frumos si bogat, dupa care cu mic, cu mare, tineri sau mai batrani, am colindam impreuna cu surorile baziliene si surorile Maicii Domnului, dupa care a urmat, de data aceasta, corul mixt de tineri al Bisericii Penticostale din str. Carpati, care din nou ne-au incantat auzul cu frumoasele lor colinde!

Am simtit in seara asta, pe langa atmosfera de bucurie si sarbatoare, o mare emotie si totodata tristete in ochii multora dintre oamenii care locuiesc in aceste centre...probabil colindul nostru le-a trezit multe amintiri, si-au amintit de familia demult pierduta sau de casuta ce-o aveau, de parinti, de fratii sau surorile ce poate i-au uitat, si-au amintit cu intampinau odata sarbatorile...si multi au plans si au varsat o lacrima in coltul ochiului, dar tuturor le-am spus tare si raspicat : "NU SUNTETI SINGURI PE ACEST PAMANT! Bunul Dumnezeu va e mereu alaturi si va poarta de grija, nu va va lasa singuri niciodata! Sa nu va fie rusine de conditia voastra, saraci sau bogati, toti suntem copiii iubiti ai lui Dumnezeu! Mergeti in lume cu capul sus, cu incredere si speranta ca va fi mai bine, iar noi vom incerca, asa cum putem, sa va fim alaturi si pe mai departe, sa va sustinem cu o masa calda, cu haine, cu o vorba buna sau o imbratisare, ori de cate ori veti avea nevoie! Va iubim si va simtim parte din familia noastra! "

Pentru buna organizare din aceasta seara, pentru tot ceea ce s-a realizat azi, multumim din toata inima, celor care au dorit sa se implice si sa dea o mana de ajutor ca totul sa iasa bine si frumos: Georgiana, Maria Laura, Oana, Cristi, d-na Otilia, Andrada Rusu, familia doamnei Delia Petruse, Congregatia Surorilor Maicii Domnului si bineinteles grupurilor de colindatori, care ne-au apropiat prin cantarea lor inaltatoare, de marea sarbatoare a Nasterii Domnului, care bate la usa inimilor noastre! Pe toti, Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va binecuvanteze!

Adaugă fotografii