"VINE CRACIUNUL... TU SIMTI? EI NU" (2015) - Scrisori catre Mos Craciun...

Una dintre actiunile pe care ni le-am propus in aceasta campanie caritabila de Sarbatori, se numeste "Scrisoare catre Mos Craciun" , pana in preajma Craciunului, vom aduna de la copii din familiile pe care le vizitam in mod constant, scrisori prin care ii vom incuraja pe cei mici sa scrie Mosului despre dorintele lor de Craciun si pe care le vom publica inainte de sarbatoarea cea mare, in speranta ca vom gasi cat mai multe persoane binevoitoare, care vor dori sa fie trimisii Mosului pentru cate un copilas, implind astfel dorintele pe care cei mici le vor insira in scrisoarea catre Mos Craciun!

Si iata ca au aparut deja si primele scrisorele din partea copilasilor, pe care le redam mai jos :)

"Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul sânului tău!"

Sfânta Fecioară Maria a primit vestea că va fi mama Fiului lui Dumnezeu şi a mers la Elisabeta. Avea o calitate. Cea mai mare! Şi ea ce a făcut? A slujit-o pe Elisabeta! A înţeles că a avea calităţi nu are nicio valoare, dacă alţii nu se bucură de ele. Când au valoare calităţile noastre? Când sunt dăruite! Mai mult ca oricand, in aceste zile sfinte, pregatitoare pana la marea sarbatoare a Craciunului, Nasterea Domnului Cristos in ieslea cea saraca, suntem chemati sa ne indreptam atentia spre acei semeni ai nostri greu incercati, ce sufera din pricina saraciei, a singuraratii, a bolilor sau a infirmitatilor, din cauza indiferentei si a nepasarii noastre...

Ca sa il putem primi cum se cuvine in case si in inimi pe Pruncul Isus, care a voit sa ia firea noastra omeneasca si sa se nasca intr-o iesle de dobitoace, in saracie lucie, ca sa ne putem bucura cu adevarat de marea sarbatoare ce vine curand, este necesar sa daruim, sa ne deschidem inimile, este nevoie sa coboram noi insine, spre saracia si mizeria atator frati si surori ai nostri care sufera si sa incercam sa fim alaturi de ei, sa-i incurajam in incercarea lor, sa suferim impreuna cu ei, dar sa nu-i lasam sa ramana in aceasta stare de suferinta, mai ales acum in prag de sarbatoare! Orice mic gest, orice umar pe care sa isi poata pleca capul, orice zambet si bucurie le putem aduce, cu siguranta ii va face pe multi sa simta macar o clipa ca nu sunt singuri pe lume si ca e sarbatoare si in casa lor!

Acest lucru am incercat sa-l facem si noi astazi, in aceasta ultima duminica a Postului Craciunului, cand am pornit dis-de-dimineata sa vizitam centrele pentru oamenii fara adapost si o parte din familiile cu copii, pe care le avem in grija si unde micutii au asternut pe hartie dorintele lor catre Mos Craciun! Atat cat am putut, cu ajutorul dumnevoastra, oameni de bine, cu suflete mari si frumoase, am incercat sa indeplinim macar o parte din dorintele acestor copilasi, ducandu-le darurile dorite: treninguri, incaltaminte, ciorapiori, caciulite, bluzite, pulovarase, manusi, multe, multe jucarii si dulciuri, dar si alimente de tot felul, conserve, legume, mezeluri, barnzeturi, necesare pentru prepararea hranei in familii, cat si produse de igiena dentara sau personala, ori conserve, paine si fructe pentru oamenii strazii, dar si alte daruri pe care poate doar Bunul Dumnezeu le mai poate contorizeaza, au ajuns la cei ce saptamanal ne asteapta sa le deschidem usa si sa le fim alaturi! Am poposit astazi si am zabovit o vreme in fiecare casa, sa povestim cu oamenii, sa ascultam povestile lor de viata sau necazurile, dar si sa impartasim bucuria celor mai mici, sa ne incarcam cu energia si nevinovatia lor, iar ziua s-a incheiat tarziu, cu sfanta liturghie, la lasatul serii, oferita pentru toti cei saraci si nevoiasi, stiuti sau nestiuti de nimeni... A fost si astazi bucurie mare peste tot, lacrimi au curs de bucurie, zambete, emotii si clipe de neuitat pe care le vom pastra inca multe vreme de-acum incolo in sufletele noastre! Categoric a darui e cu mult mai intens si mai minunat decat a primi, mai ales aduci cand darul vine din inima si din putinul pe care il avem fiecare!

Au primit daruri urmatorii copilasi: Iuliana-Francesca, Catarina, Ruben, Ioan-Iulian, Petra, Cristian-Bogdan Vasile, Bianca-Denisa, Razvan, Rares, Andrei,Calin, Cristi, Antonio, Denis, Codrut-Razvan Darurile Mosului au ajuns astfel, la toti ceilalti copilasi care ne-au trimis o scrisorica, familiile lor primind in aceste zile, vizita misionarilor lui Padre Pio, care incearca astfel sa aduca bucuria Betleemului in fiecare casa vizita!

De asemenea, mai multe pachete cu haine si jucarii au fost trimise in diverse localitati din mediul rural, din mai multe zone ale tarii, de unde am fost solicitati sa oferim ajutor celor nevoiasi: Poienii de sub Munte (MM), Satu Lung (CJ) si in cateva sate din jud. Dolj! Pe aceasta cale, multumim pentru tot sprijinul acordat in aceste zile tuturor acelora care s-au solidarizat intr-un mod atat de frumosi si au dorit sa fie mesagerii lui Mos Craciun, pentru toti acesti copilasi care au scris pe hartie dorintele lor! De departe, sau de aproape, sunt multe persoane care si-au manifestat intentia si dorinta de a ne ajuta sa ajunge la copilasi cu darurile dorite si nu voi insira aici numele tuturor, pentru ca din nou lista e lunga si mi-e teama sa nu omit pe cineva! Cu siguranta insa, lista cu numele dumnevoastra e in mainile Milostivului Dumnezeu, El care stie pana si fiecare fir de par din capul nostru si care contorizeaza tot, acolo Sus! Noua nu ne ramane decat sa va asiguram, ca de obicei de umila noastra rugaciune si sa ne plecam capul in fata darurii dumnevoastra!

Sunteti minunati si va multumim ca ne sunteti alaturi!