"Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei"... Pasti 2015 - Lumina lui Cristos

”Voi sunteţi sarea pământului. Dacă sarea îşi pierde gustul, cu ce se va săra? Nu mai este bună de nimic, decât să fie aruncată afară şi călcată în picioare de oameni.Voi sunteţi lumina lumii. Nu se poate ascunde o cetate aşezată pe munte. Nici nu se aprinde o candelă d şi se pune sub obroc, ci pe candelabru ca să lumineze pentru toţi cei din casă. Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât ei să vadă faptele voastre bune şi să-l preamărească pe Tatăl vostru cel din ceruri.” 

În această săptămână, premergătoare Sărbătorii Paștelui, după ritul bizantin, cu ajutorul Surorilor Baziliene, din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare, care au cutreierat din nou satele timp de 2 zile, a fost dusă la bun sfârșit cu bucurie și cea de-a doua acțiune din cadrul campaniei noastre caritabile. Alături de ”pâinea noastră cea de toate zilele”, acțiune începută acum 8 săptămâni și pe care sperăm să o putem desfășura in fiecare duminică și de-acum înainte, ne mai propuneam, la începutului timpului de post, sa vizitam in preajma sarbatorii Pastelui, mai multe familii nevoiase din mediul rural si nu numai, carora sa le putem oferi pachete cu haine si alimente, aducand astfel in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! 

Astfel, un număr de 100 de familii din localitățile Borsa-Cj, Muncel, Cj, Poiana Blenchii, SJ, Gostila si Falcusa, SJ,Valenii LApusului, Suciu de Sus, Suciu de Jis si Larga, MM, au primit pachete cu alimente (zahăr, orez, ulei, făină, mălai, paste, etc.), dulciuri pentru copii, haine, incaltamite, jucarii, etc.,atat de necesare unor familii cu posibilitati materiale reduse! Toate au fost pregatite de surori cu dragoste, daruire si pricepere, impreuna cu alte cateva sute de sarmale si multe alte bunatati ce au ajuns acolo unde era mai mare si mai multa nevoie!

Tuturor acelora dintre dumneavoastra, care ati raspuns apelului nostru cu generozitatea si disponibilitate, VA MULTUMIM si va incredintam pe toti, pe fiecare dupa numele dumneavoastra, lui Cristos, Domnul cel Inviat, ca el sa va daruiasca rasplata cea binemeritata! Multumim, deasemenea, surorilor baziliene, în special maicii superioare Valentina Hadarau, pentru efortul depus si pentru frumoasa colaborare, lui Horatiu PaulManuela Cecilia și tuturor celor, care într-un fel sau altul, prin aportul si disponibilitatea lor, au ajutat ca această acțiune să fie încununată cu succes!

Cristos a înviat!

2 postări ·