"Tot ce vreţi ca oamenii să facă pentru voi, faceţi şi voi pentru ei"... Pasti 2015 - Manca-vor saracii...in Lumina Învierii !

"Împărăţia cerurilor asemănatu-s-a omului împărat care a făcut nuntă fiului său.Şi a trimis pe slugile sale ca să cheme pe cei poftiţi la nuntă, dar ei n-au voit să vină.
Iarăşi a trimis alte slugi, zicând: Spuneţi celor chemaţi: Iată, am pregătit ospăţul meu; juncii mei şi cele îngrăşate s-au junghiat şi toate sunt gata. Veniţi la nuntă.
Dar ei, fără să ţină seama, s-au dus: unul la ţarina sa, altul la neguţătoria lui;Iar ceilalţi, punând mâna pe slugile lui, le-au batjocorit şi le-au ucis.Şi auzind împăratul de acestea, s-a umplut de mânie, şi trimiţând oştile sale, a nimicit pe ucigaşii aceia şi cetăţii lor i-au dat foc.
Apoi a zis către slugile sale: Nunta este gata, dar cei poftiţi n-au fost vrednici.
Mergeţi deci la răspântiile drumurilor şi pe câţi veţi găsi, chemaţi-i la nuntă.Şi ieşind slugile acelea la drumuri, au adunat pe toţi câţi i-au găsit, şi răi şi buni, şi s-a umplut casa nunţii cu oaspeţi.
Iar intrând împăratul ca să privească pe oaspeţi, a văzut acolo un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă,Şi i-a zis: Prietene, cum ai intrat aici fără haină de nuntă? El însă a tăcut.
Atunci împăratul a zis slugilor: Legaţi-l de picioare şi de mâini şi aruncaţi-l în întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
Căci mulţi sunt chemaţi, dar puţini aleşi."

”Un om oarecare se întreba odată: "Oare ce vrea de la mine Hristos?". Dacă mi-ar fi adresat mie întrebarea, i-aș fi răspuns că doar Hristos i-ar putea răspunde. Știu însă că Dumnezeu e acolo unde este chemat, unde este așteptat. Niciodată n-a lipsit. Și n-a lipsit nici azi!
Ajunși la Sărbătoarea de Paști, dupa calendarul bizantin, campania noastră și-a mai atins încă un obiectiv.
După cum ne-am propus, astăzi am ajuns la Centrul de Găzduire Temporară și la Centrul Social de Urgenta ale Primăriei Cluj-Napoca, locul unde sunt găzduiți mai bine de 100 de oameni fără adăpost. Dar nu și fără speranță. :)
Pentru că ne-au întâmpinat cu zâmbete largi și suflete mari! Bătrâni și tineri, bărbați și femei, familii și oameni singuri, ne-au primit cu drag și nerăbdare în spațiul care pentru ei, acum, este "acasă", în care se străduiseră, să făcă curățenie și să înfrumusețeze locul cum au știut și s-au priceput ei mai bine. Masa a fost așezată, oamenii s-au strâns în jurul ei, am cântat Cristos a înviat!, ne-am rugat împreună Aceluia din mila Căruia ne-am putut reuni azi și Care ne-a binecuvântat - sunt convins - pe toți.
Mai departe, a fost masa noastră laolaltă, au fost poveștile lor de viață, a fost bucuria noastră, a fost "Cristos în mijlocul nostru".

Am fost însoțiți în drumul nostru și de o echipă de filmare a postului PRO TV, prin intermediul căreia ecoul acțiunii noastre s-a auzit la nivel național. 
Multumim tuturor acelora dintre dumneavoastră, care ați contribuit, fiecare cu ce a putut și a dorit, ca astăzi să putem oferi o masă cu bucate tradiționale de Paști (200 de sarmale, 250 de chiftele, 200 de snițele, 350 de ouă roșii, 5 tăvi de prăjituri, 70 kg de cartofi, 100 de sticle de suc, 10 kg de castraveți, 10 kg de roșii, 20 kg de murături, 5 tăvi cu drob de miel și alte ingrediente necesare pregătirii acestei mese), la cele 100 de persoane fără adăpost găzduite temporar la cele 2 Centre de Ajutor de Urgență ale Primăriei! Vă asigurăm pe toți, pe fiecare după numele dumneavostră, de umilă noastră rugăciune ca Domnul cel Înviat, să vă răsplătească și să vă dăruiască mare și bogată milă! 

”Nu vrem să ne felicitați, nu vrem să ne mulțumiti. Vrem să ne urmați exemplul! Toți aceia dintre voi care vă opriți pentru un minut să citiți aceste cuvinte. vă dăm mărturie că singura virtute cu care ne-am înarmat la drum în această misiune de caritate a fost credința și voința. Nu-ți dai seama cât de ușor este să ajuți... până când nu o faci!
Pe toți cei care au contribuit la această campanie, îi asigurăm de recunoștința celor pe care i-au ajutat și de rugăciunile noastre. Pe toți aceia pe care i-am vizitat, îi păstrăm în suflet. Lor și nouă, azi și pentru totdeauna:CRISTOS A ÎNVIAT!
”( Marius Dumitrean)