Sarmani la Poarta Craciunului ... - "Zloboza-ne gazda-n casa !"

O atmosfera mai mult decat minunata si binecuvantata...asa am putea descrie in putine cuvinte actiunea din aceasta seara prin care ne-am dorit sa aducem oamenilor, care locuiesc la centrele de adapost temporar din str. Oasului si D. Voda, un pic din atmosfera sarbatorilor care se apropie...colindatori de seama, urari, cozonac, fructe, ceai cald, povesti de viata, o atmosfera calda si familiala...

Dupa ce am impodobit bradul alaturi de oamenii gazduti la centrul din str. Oasului, seara colindatorilor a fost deschisa de orchestra Bisericii Penticostale din Betania, tineri frumosi si talentati, care ne-au incantat auzul si ne-au emotionat pe toti prin cantul lor frumos, chiar in holul centrului! :)

A urmat apoi grupul de tineri colindatori de la Centrul Spiritual Manresa, condusi de sora Cimpoesu Elena, care ne-au inaltat sufletul pana sus la Dumnezeu, prin cantarea lor aleasa! Si un grup de tineri, din partea Comunitatii Comunione e Liberatione, au dorit sa aduca o bucurie de suflet oamenilor prin colindul lor traditional, la care ne-am alaturat cu totii! Ultimul grup, dar nu cel din urma, a fost cel condus de Horatiu Paul, de la Fundaţia "Familia Sfântă", care ne-au emotionat cu cantarea lor frumoasa si aleasa ! Seara s-a incheiat pe Oasului cu o agapa frateasca, dupa care, asa cum le sta bine colindatorilor, ne-am vazut mai departe de drum...

Ajunsi la Centrul Social de Urgenta din str. Dragos Voda, unde eram asteptati cu nerabdare. Cu mic, cu mare, tineri sau mai batrani, am cantat impreuna cu grupurile de conlindatori mai sus amintite, care din nou ne-au incantat auzul cu frumoasele lor colinde! Din partea centrului, am primit in dar, podoabe si ornamente de Craciun, facute manual chiar de beneficiari !

Am simtit in seara asta, pe langa atmosfera de bucurie si sarbatoare, o mare emotie si totodata tristete in ochii multora dintre oamenii care locuiesc in aceste centre...probabil colindul nostru le-a trezit multe amintiri, si-au amintit de familia demult pierduta sau de casuta ce-o aveau, de parinti, de fratii sau surorile ce poate i-au uitat, si-au amintit cu intampinau odata sarbatorile...si multi au plans si au varsat o lacrima in coltul ochiului, dar tuturor le-am spus aceste cuvinte : " Odinioara erati in intuneric, dar acum ati cunoscut Lumina si ati devenit fii ai Luminii! Traiti asadar ca fii al Luminii !" Bunul Dumnezeu va e mereu alaturi si va poarta de grija, nu va va lasa singuri niciodata! Chiar daca uneori intunericul din viata noastra devine apasator si parca ne cuprinde, prin multimea suferintelor, a necazurilor, a lipsurilor de tot felul, a singuratatii, a bolilor, a pacatelor si a problemelor care ne coplesesc zi de zi, totusi prin Nasterea Pruncului Isus, in lumea intreaga si in viata noastra a intrat Lumina, acea lumina neinserata, care vine sa spulbere "noaptea" noastra, care vine sa ne readuca la viata cea noua a harului si pe care suntem datori sa o pastram in sufletul nostru, dar si sa o raspindim in jur, mai cu seama in sufletele acelora unde ea nu mai arde sau abia mai palpaie... "

Pentru buna organizare din aceasta seara, pentru tot ceea ce s-a realizat azi, multumim din toata inima, celor care au dorit sa se implice si sa dea o mana de ajutor ca totul sa iasa bine si frumos: Alina, Cristi, Camelia, Iudita si Grupului de tineri de la Biserica Penticostala Betania, sorei Elena si grupului de tineri de la Centrul Spiritual Manresa, Grupului Comunione e Liberatione si lui Horatiu si grupului de tineri colindatori de la Fundatia Familia Sfanta, care ne-au apropiat prin cantarea lor inaltatoare, de marea sarbatoare a Nasterii Domnului, care bate la usa inimilor noastre! Pe toti, Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va binecuvanteze!