Sarmani la Poarta Craciunului ... - Un Craciun din darurile tale... pe sate!

"Doamne, când mi-e sete, trimite-mi pe cineva căruia să-i pot da ceva de băut; când îmi este frig, trimite-mi pe cineva pe care să-l încălzesc; când sunt trist, trimite-mi pe cineva pe care să-l consolez; când crucea îmi pare prea grea, trimite-mi pe cineva pe care să-l ajut să-şi ducă crucea; când cred că sunt cea mai săracă, trimite-mi pe cineva aflat în nevoie; când nu am timp, trimite-mi pe cineva care are nevoie de ajutor; când sunt umilită, trimite-mi pe cineva pe care să-l pun pe primul plan; când sunt descurajată, trimite-mi pe cineva pe care să-l încurajez; când am tendinţa să mă gândesc numai la mine, trimite-mi pe cineva care să-mi atragă atenţia asupra lui". (Sfânta Tereza de Calcutta)

"Saracii sunt bogatia Bisericii" spunea Papa Francisc... Aceasta "bogatie" am vrut sa o cunoastem si noi mai indeaproape, sa ne impartasim si noi din ea si astfel, in ziua de 16 decembrie, impreuna cu surorile din Congregatia Sfantului Vasile cel Mare, de la Manastirea Sfanta Macrina din Cluj-Napoca, am pornit sa ducem daruri multe si frumoase, familiilor nevoiase din mediul rural, vizitand mai multe localitati din jud. Cluj. Si iata ca Domnul a ingaduit sa putem ajunge la nu mai putin de cca. 65 de familii, multe dintre ele traind in conditii greu de inaginat si de descris in cuvinte...am intalnit multa saracie, multa suferinta, multa singuratate, multime de lipsuri, dar si multa nepasare, indiferenta si uitare din partea celor care ar putea sa le fie acestor oameni sprijin si ajutor! Batrani singuri, zgribuliti de frig, in case reci si fara foc, uitati de copiii plecati departe de casa parinteasca, familii cu multi copii care incearca sa supravietuiasca de pe o zi pe alta, bolnavi pe patul suferintei, fara ca cineva sa le aduca macar o cana cu apa sa-si ude buzele, copii care traiesc in mizerie la propriu, case darapanate, gata unele sa cada si duca cu ele toata suferinta celor ce locuiesc in ele, oameni pentru care ziua de maine nu e decat o povara in plus, copilasi pentru care o ciocolata e un lux ce poate doar la sarbatori au parte de el... si ne-am dat seama ca numai Bunul Dumnezeu e cel ce poarta de grija acestor oameni, numai El e cel ce le da tarie si puterea sa supravietuiasca in asemenea conditii grele, numai El ii ajuta sa nu moara de frig, de foame sau de inima rea... In aceasta mare de greutati, am intalnit totusi si multa bucurie, bucurie in ochii copiilor pe care i-am vizitat si nu putini au fost la numar! Chiar daca multi sunt saraci lipiti si de mici, sunt fericiti, se bucura de fiecare zi ca de un dar frumos si isi traiesc copilaria asa cum stiu ei mai bine...departe de tehnologia la care au acces ceilalti copii de varsta lor din orase, ei nu isi doresc sa le aduca Mosul, tablete sau telefoane de ultima generatie, ci se bucura cu simplitate, de ceva dulce sau de o jucarie, de parca ar fi primit ceva nemaipomenit, iar ochii lor plini de bucurie si de lumina ne-au insotit pe tot drumul si ne-au ajutat si pe noi sa speram ca totusi nu totul e pierdut si ca acolo, la "capatul lumii", mai e inca o speranta!

Aproape fiind bucuria sarbatorii celei mari a Nasterii Domnului, iata ca si bucuria noastra a fost mare: actiunea noastra caritabila, inceputa in urma cu cateva saptamani, avand ca scop ajutorarea unor familii sarace din mediul rural, oferindu-le un mic cadou de Craciun, prin intermediul surorilor baziliene, a ajuns in acest fel, la final! Tot ceea ce am reusit sa strangem, prin bunavointa si disponibilitatea dumneavoastra (alimente, haine, incaltaminte, jucarii, dulciuri, etc.), a ajuns la familiile sarace din mai multe sate din jud. Cluj: Gadalin, Visa, Coasta, Luna de Jos, Dabaca. Pe aceasta cale, MULTUMIM pentru sustinere tuturor celor care ati raspuns afirmativ apelului nostru si ati daruit fiecare din putinul sau mai multul dumneavoastra, ceea ce ati considerat de cuviinta, pentru ca aceste familii aflate in nevoi, sa simta un pic din bucuria si spiritul sarbatorilor care se apropie! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca pe toti, sa va daruiasca belsugul binecuvantarii Sale in toate, iar noi va asiguram de rugaciunea noastra umila! Un gand special de multumire si recunostiinta adresam Maicii Marcela, surorilor Adriana si Emiliana, fratelui Dominic si tuturor Surorilor din Congregatia Sfantului Vasile cel Mare, de la Manastirea Sfanta Macrina din Cluj-Napoca, pentru munca lor neobosita in favoarea celor sarmani si necajiti si pentru frumoasa colaborare, pe care o avem intotdeauna, cu voia lui Dumnezeu! Din partea asociatiei noastre a participat ca voluntar la impartirea acestor pachete Irina Nadia Rogojinschi, prietena noastra venita tocmai de la Campulung Moldovenesc, ca sa fie alaturi de noi in aceste zile! Fie ca toti sa ne putem impartasi din bucuria acestor oameni si sa petrecem cu aceasta bucurie in suflete si in simplitate, sarbatorile care se apropie! Sa nu uitam ca "omul sărac este Cristos", El care a binevoit sa ia firea noastra pamanteasca si sa se nasca in ieslea cea saraca...