Sarmani la Poarta Craciunului ... - "Un Crăciun din darurile tale..." - Cadouri pentru cei mici !

"Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul. Iata semnul, dupa care-L veti cunoaste: veti gasi un Prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle." Si deodata, impreuna cu ingerul, s-a unit o multime de oaste cereasca, laudand pe Dumnezeu si zicand: "Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui."

Cu ajutorul Domnului am incheiat inca o actiune din cele 4 actiuni mari, pe care ni le-am propus in cadrul campaniei caritabile de Sarbatori !

Ultima saptamana, 18-22 decembrie, a fost dedicata vizitarii unor familii nevoiase, care traiesc in conditii uneori nedemne de o fiinta umana, la limita saraciei si a societatii, atat in Cluj-Napoca, cat si in localitatile invecinate: Sannicoara, Apahida, Floresti, Panticeu si Tiocu de Jos. Astfel, de luni pana vineri inclusiv, a continuat actiunea "Un Craciun din darurile tale...", prin care am oferit pachete alimentare unui numar de cca. 40 de familii nevoiase, atat din Cluj-Napoca cat si din imprejurimile orasului, dar si cadouri pentru copilasii proveniti din aceste familii, peste 200 de pachete tip shoebox, daruite prin bunavointa si disponibilitatea Comunitatii de limba romana de la Biserica Piaristă, a colectivului Companiei Softvision, a doamnei Adina Sas si a colegelor dumneai, a colectivului clasei a IV-a de la Liceul Emil Racovita, dar si a altor donatori care au contribuit cu alimente, donatii in bani sau diverse produse, pentru ca toate aceste familii sa aiba cele necesare pentru masa de Craciun, iar copiii sa primeasca cadouri frumoase si bogate din partea lui Mos Craciun !

Rezumatul e cam asa: 5 zile pline, de colindat din zori si pana in seara, zeci de ore de efort fizic si psihic, zeci si zeci de kg de alimente neperisabile, fructe, legume, dulciuri, carne, oua, lapte, peste 200 de cadouri tip shoebox pentru copii, haine si jucarii, distribuite unui numar de cca. 40 de familii numeroase, marea lor majoritate cu multi copilasi, care isi duc traiul cu mari dificultati, de pe o zi pe alta, uitati de lume, pusi la zid de societate, in conditii extrem de vitrege si asa cum nici macar un sufletel de copil n-ar merita sa traiasca sau sa indure atatea si atatea lipsuri si nedreptati...copii care se bucura de lucruri marunte si nesemnificative pentru marea majoritate dintre noi...copilasi care nu au primit niciodata un cadou de Craciun numai pentru ei si neobisnuiti cu acest lucru, aparent banal; parinti care se chinuie greu sa puna zilnic ceva pe masa celor mici, care muncesc pe unde loc si pe unde apuca si mai cu seama, pe UNDE SUNT ACCEPTATI, datorita conditiei lor sociale; batrani singuri si neputinciosi, zgribuliti de frig, in case neincalzite, uitati de cei carora le-au dat viata sau de nepoti... toti oameni SINGURI, pentru care cel mai mult conteaza O BATAIE IN USA INGHETATA, pe care nu o deschide nimeni cu zilele, care nu au cui spune o vorba sau sa-si planga cu amar necazurile ! Ceea ce am facut noi in aceste zile, lasand la o parte cifrele pompoase si cadouri frumos impachetate in hartie viu colorata, e doar o picatura intr-un ocean imens de suferinta, de neputinta, de nedreptate, de neiubire si necredinta, in care cei mai multi dintre ei risca sa se innece si nimeni nu le intinde o mana ca sa-i scoata afara ! Oare de ce atata indiferenta si nepasare? Oare nu sunt si ei copiii lui Dumnezeu? oare nu toti ne-am nascut goi pe acest pamant si oare nu toti vom pleca la fel de goi de pe acest pamant ? Oare nu insusi Cristos s-a nascut si a venit in aceasta lume sarac? Si pentru cine a venit ? Numai pentru cei buni, drepti sau credinciosi? Nu a venit El oare, luand firea noastra muritoare, pentru a aduce mantuirea celor saraci, vindecarea celor bolnavi. indreptarea pacatosilor si noua tuturor, bucuria si pacea ???

Aceasta veste buna speram ca am reusit sa o sadim, chiar si numai pentru cateva clipe, in sufletele tuturor celor vizitati in aceste zile, oameni neobisnuiti sa se bucure si sa se veseleasca de o zi de sarbatoare, ci doar invatati de la varste fragede sa traiasca toate zilele la fel, cu mari lipsuri, suferinte si incercari, care nu se mai termina... E intr-adevar o mica picatura intr-o mare fara fund, ce am facut noi in aceste zile premergatoare Nasterii Domnului, dar nu mica ne-a fost bucuria sa constatam ca numarul acelor dintre dumneavoastra, care ati spus DA, acestei actiuni a fost cu adevarat MARE; am primit multe donatii in alimente, haine, jucarii, legume, fructe, dulciuri sau sprijin financiar ! Sunt multi cei ce ne-au stat alaturi in aceste zile si cu siguranta, nu din rea vointa ci din slabiciune si oboseala inerente. vom omite sa mentionam pe cineva, dar indraznim totusi sa spunem MULTUMIM DIN TOATA INIMA : colectivului minunat al firmei Softvision, in special doamnei Pusha Zuld, colectivul minunat de tineri de la firma Stratec Biomedical Romania, conducerii magazinului Auchan Romania Centrul Comercial Auchan, Parohia Greco-Catolică Andrei Mureşanu Cluj-Napoca, familiei Seleusan, familiei Dragoste, lui Cristian B., studentilor de la Facultatea de Istorie si Filosofie, in special Madalina Mădălina Braeş, pentru frumoasa si buna colaborare, doamnei Adina Sas si colaboratorilor dumneai si tuturor celor, care intr-un fel sau altul si-au adus aportul la reusita si buna desfasurare a acestei actiuni, din ultima saptamana ! Daca am uitat pe cineva, ne cerem iertare ! Un gand special de multumire si recunostiinta tuturor tinerilor voluntari , fara de care nu ne-am fi putut duce la bun sfarsit actiunea: Camelia Parpuceaucea, Alina Nicoleta Costea Nicoleta Coste si Cristian Olaru. Va multumim tuturor si fiecaruia in parte pentru munca si disponibilitatea voastra si fiti convinsi ca nimic nu va ramane nerasplatit aici sau dincolo, in vesnicie !

Pentru ca imediat vom fi in prag de mare si sfanta sarbatoare, va dorim tuturor, prieteni, donatori, colaboratori, sustinatori, voluntari si oameni de bine, sa petreceti aceste sfinte zile, cu pace si bucurie in Domnul, cel nascut sarac in ieslea cea saraca, cu multa liniste sufleteasca, inconjurati fiind de iubirea lui Dumnezeu si a celor dragi sufletelor dumneavoastra ! Un Craciun Binecuvantat si Sarbatori Frumoase si Luminoase !