Sarmani la Poarta Craciunului ... - Mesagerii lui Mos Craciun pentru copiii de la Glodeni :)

Asa cum am anuntat inca de acum ceva vreme, joi, 21 decembrie, am pornit dis-de-dimineata, cu 2 masini incarcate de daruri, la copilasii ingrijiti la Targu Mures si Glodeni, de parintele-calugar franciscan Pal Bako Bela. Dupa un drum de aproximativ 2 ore, am ajuns la Targu Mures, mai exact la 20 de km de oras, in satul Glodeni, acolo unde locuiesc marea majoritate a copilasilor aflati in grija parintelui, actualmente 22 de copii, cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani.

O curte mare, cu 3 case frumoase, in care locuiesc copii, pe grupe de varsta si categorii si o mica capela, in mijloc, pe cale de a fi finalizata...aceasta a fost prima priveliste care ne-a intampinat! A urmat apoi momentul de intalnire cu copiii, care ne-au intampinat cu colinde, cu glasurile lor minunante, reusind sa ne emotioneze pana la lacrimi...copii de toate varstele, care mai de care mai frumosi si mai luminosi, ne-au incantat privirea si auzul si au reusit sa ne transpuna in atmosfera magica a sarbatorilor care se apropie... dar sa ne faca sa constientizam si situatia dramatica in care se afla, mai ales acum in preajma sarbatorilor, cand probabil lipsa unei familii iubitoare, e cu mult mai acuta!

Cu bucurie am primit din partea Asociatiei Sfanta Elisabeta, cea care administreaza acest centru de plasament, o diploma de recunostiinta pentru sprijinul material si financiar acordat copilasilor in acest an, care sta sa se incheie ! O diploma care ne-a onorat, ne-a emotionat si pe care la randul nostru o oferim tuturor donatorilor si binefacatorilor asociatiei noastre, fara de care nu am putea realiza atat de multe lucruri frumoase !

Fiecare copil a trimit cate un cadou din partea Mosului si articole de imbracaminte noi, spre marea lor bucurie si satisfactie :) De la cel mai mic, pana la cel mai mare, toti s-au mobilizat si ne-au ajutat bucurosi, sa descarcam masinile pline de daruri, din partea tuturor acelor donatori, care au raspuns apelului nostru si ni s-au alaturat in aceasta actiune! Daruri multe si diverse, care speram ca vor fi de folos pentru hrana micutilor, macar pentru o vreme: conserve de tot felul (de legume, de fasole, mazare, fasole verde, pasta de rosii, etc.), alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste fainoase,, etc.), dulceata, pateuri, dulciuri, produse de igiena personala, detergenti, jucarii, au fost o parte din tot ceea ce am reusit sa ducem acestui centru de tip familial, care adaposteste acesti copilasi, costul estimativ al acestor daruri ridicandu-se la peste 3.000 lei. De asemenea, din partea donatorilor nostri am oferit, pe langa cadourile copiilor si produse si suma de 500 lei, pentru cheltuielile curente ale caselor! Ne-am bucurat sa putem constata ca acesti copii sunt bine ingrijiti, se bucura de atentia necesara, sunt educati, toti frecventand scoala sau gradinita si, cel mai important, toti il iubesc si il apreciaza pe parintele Pal, care este astfel "tatal" lor si care face tot ceea ce poate ca nimic sa nu le lipseasca si sa nu sufere din diverse pricini!

Pentru reusita acestei actiuni, cu siguranta una dintre cele mai emotionante si mai frumoase actiuni, multumim cu toata recunostiinta tuturor acelor donatori, binefacatori si oameni de bine care s-au solidarizat intr-un mod atat de frumos si au facut posibila vizita de astazi la Targu Mures si Glodeni: Compania Softvision, Comunitatea de limba romana de la Biserica Piaristă - Piarista templom, firmei Stratec Biomedical Romania, Fundaţia "Familia Sfântă" si voluntarilor Camelia Parpucea, Cristian Olaru, Alina Nicoleta Coste , Mihai Danciu, precum si tuturor celorlalti donatori care ne-au vizitat in aceste zile la sediul asociatiei, cu diverse donatii si al caror numele il stie mai bine Bunul Dumnezeu! In marea sa milostivire, El sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca insutit pentru jertfa si darul facut in favoarea acestor copilasi, care merita toata atentia si grija noastra ! Parintele Pal Bako Bela si cei 22 de copii, pe care ii are in grija sa parinteasca, la Targu-Mures si Glodeni, si Asociatia Misionarii lui Padre Pio, multumesc tuturor donatorilor, pentru toata bunavointa si disponibilitatea dumneavoastra manifestata prin multimea de daruri care au ajuns acolo, in prag de mare si sfanta sarbatoare, reusind astfel sa aducem impreuna bucurie in sufletele micutilor, care ne-am asteptat cu mare drag si nerabdare!