Parastas pentru toti saracii si nevoiasii raposati...17.02.2017

La lasatul serii, de la mic la mare, copii, tineri sau mai in varsta, ne-am adunat in holul Centrului de Gazduire Temporara din str. Oasului, in jurul a 3 preoti care au raspuns apelului nostru, sa ne rugam alaturi de beneficiarii centrului, pentru sufletele tuturor acelor necajiti si nevoiasi, care au trecut din aceasta lume la Tatal, in singuratate, din cauza frigului, a foamei, din neglijenta sau din ura, aici si pretutindeni...

Pentru beneficiarii ambelor centre de adapost temporar din orasul nostru care au decedat, dar si pentru cei care si-au pierdut viata pe strazi in aceasta iarna, intr-un mod tragic, am inaltat impreuna o rugaciune din inima, ca ei sa isi poata gasi linistea si odihna vesnica, cea mult dorita !

La ridicarea pausului, parintele Marius, care a fost celebrantul principal la slujba parastasului, ne-a invitat pe toti sa ne apropiem unii de ceilalti si sa punem mana unul pe umarul altuia, in semn de comuniune frateasca, de unitate in rugaciunea pentru cei intorsi Acasa, in bratele Tatalui Ceresc, fiind astfel cel mai emotionant moment al rugaciunii...multi dintre noi cu greu reusind sa ne ascundem lacrimile si emotiile.

Slujba Parastasului s-a incheiat cu un frumos cuvant de invatatura si cu o rugaciune pentru toti cei aflati in suferinta din diverse princini, rostita de parintele Florin Isac, care a veni alaturi de intreaga familie, sa fie alaturi de noi la acest moment de impreuna rugaciune. Si tot in amintirea lor, fiecare dintre beneficiarii centrului, cca. 70 la numar, au primit cate un colac, o conserva de fasole cu carnati sau costita, cozonac, biscuiti de casa si suc.

Multumim tuturor celor care s-au implicat, intr-un fel sau altul, cu fapta si rugaciunea, ca acest moment de adevarata comuniune spirituala, sa iasa bine si frumos: cei 3 preoti celebrati, Pr. Marius Furtuna, profesor la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, UBB Cluj-Napoca, Pr. Florin Ioan Isac, vicar la Parohia Greco-Catolică Andrei Mureşanu Cluj-Napoca si ceremonier al PS Florentin Chrihalmeanu, episcop al Eparhia de Cluj-Gherla, Pr. Felecan Ciprian, preot paroh la parohia de la Valea Chintaului, pe raza careia se afla din punct de vedere teritorial si centru de gazduire, tanarului seminarist Rares, cel care a dat raspunsurile la slujba, prietenilor asociatiei noastre, Tuculan Florin Eduard, Roxana Adriana Baba, Camelia Parpucea, Marius Dml, Helga Stoica, Silvia Lata, Vasile si Ioana Boanca, Iulian si Ruxandra Tirean, care au venit insotiti de cei 2 ingerasi ai lor, Isac Dana Silvia, sotia parintelui Florin, care a venit cu cei 2 prunci ai lor, Alina Nicoleta Coste, coleguta noastra draga si tuturor celor care au fost alaturi de noi, in comuniune de rugaciune, de aproape sau de departe!

Un gand de multumire adresam si conducerii Directiei de Asistenta Sociala din Cluj-Napoca, in special domnului Aurel Mocanu si administratiei centrului, in special domnilor Alin Fratean si Poelinca Ovidiu, care ne-au dat acordul si au sustinut realizarea acestei frumoase actiuni.

Incheiem aceasta zi, impacati sufleteste ca am putut face o umila jertfa, nadajduim bineprimita in ochii Domnului, pentru toti acesti frati si surori ai nostri care au petrecut pe acest pamant ca si Lazar, cel sarac si bolnav, dar care din mila Tatalui acum speram ca se afla in sanul lui Avraaam, rugandu-ne cu cuvintele de la slujba Parastasului: "Pomeneşte, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii şi a vieţii celei ce va să fie au adormit, parinţi şi fraţi ai noştri şi pe toţi cei care întru dreapta credinţă s-au săvârşit, şi iartă-le lor toate greşalele pe care cu cuvântul, sau cu lucrul, sau cu gândul le-au săvârşit şi-i aşază pe ei, Doamne, în locuri luminoase, în locuri cu verdeaţă, în locuri de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea şi unde cercetarea feţei Tale veseleşte pe toţi sfinţii Tăi cei din veac. Dăruieşte-le lor şi nouă împărăţia Ta şi împărtăşirea bunătăţilor Tale celor negrăite şi veşnice, şi desfătarea vieţii Tale celei nesfârşite şi fericite. Că Tu eşti învierea şi odihna adormiţilor robilor Tăi (N), Cristoase, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Celui fără de început al Tău Părinte şi Preasfântului şi Bunului şi de viaţă făcătorului Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin."