Campanie Caritabila de Pasti 2024 - Sa reaprindem impreuna Lumina Invierii lui Cristos !

Campanie Caritabila de Pasti 2024 - Sa reaprindem impreuna Lumina Invierii lui Cristos !

 

 

 

            Intru-cat ne aflam in timpul binecuvantat al  Postului Mare, in care suntem cu totii chemati la o reinnoire sufleteasca si trupeasca, ca pregatire pentru marea sarbatoare a Invierii Domnului, cu smerenie si speranta, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele persoane care au mai mare si mai multa nevoie sa primeasca Lumina Invierii in casele si in sufletele lor! De aceea, ca si in anii trecuti, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio” vă invita, să luați parte la o noua campanie caritabila organizata in favoarea catorva zeci de familii defavoritate din mediul rural si din orasul Cluj-Napoca, cu ocazia Sarbatorii Pastelui, care se apropie, avand ca simplu scop sa ducem lumina si bucuria sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat!

 

Iata despre ce este vorba:

 

1,“Targ Caritabil de Pasti... Sa prindem impreuna Lumina Invierii”

 

Sambata, 20 aprilie 2024, Asociația ”Misionarii lui Padre Pio” , VA INVITA CU BUCURIE SA LUATI PARTE LA UN TARG CARITABIL, AVAND CA SCOP STRANGEREA DE FONDURI PENTRU SUSTINEREA ACTIUNILOR CARITABILE DE PASTI !

Evenimentul va avea loc la Centrul Socio-Educational pentru copii Sollievo, din str. Calea Turzii nr. 149, incepand cu ora 11 si va continua pe parcursul intregii zile, pana la ora 17 !

In cadrul targului caritabil vor putea fi achizitionate produse traditionale de patiserie, produse bio de la producatorii locali din zona Rachitele, obiecte de décor, tablouri, obiecte religioase, obiecte hand-made, precum si obiecte si diverse lucruri confectionate manual de catre copiii si voluntarii de la Centrul Sollievo.

 

Toate fondurile adunate in urma acestui targ caritabil vor fi directionate catre sustinerea actiunilor caritabile pe care ne propunem sa le desfasuram de Pasti, o campanie prin care Asociatia noastra doreste sa bina in intampinarea nevoilor de hrana pentru cateva zeci de familii nevoiase, a 100 de beneficiari din centrele de adapost, pentru copiii si adolescentii din mediile defavorizate, ca toti sa poata simti si primi cum se cuvine Lumina Invierii lui Cristos !

 

Costul estimativ pentru achizitionarea materialelor necesare este de 2.000 lei

 

Deasemenea, se vor putea dona alimente neperisabile, dulciuri, fructe, produse de igiena, jucarii, rechizite, sau articole de imbracaminte (produse noi), daruri cu care speram sa reusim sa facem cat mai multe pachete pentru cei mici, care asteapta cu nerabdare venirea Iepurasului de Pasti !

2. " Rupe lanturile nedreptatii..." - Ca si in anii trecuti, in preajma Sarbatorii Pastelui si in acest an, ne propunem sa vizitam mai multe familii nevoiase din mediul rural, carora sa le putem oferi pachete cu alimente si alte lucruri necesare si utile, aducand astfel in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! Este vorba despre cca. 50 de familii nevoiase, din mediul rural.

            In acest sens, vom da startul unei colecte de alimente neperisabile (zahăr, orez, ulei, făină, mălai, conserve, paste, fasole, mazare, etc.), dulciuri pentru copii, haine, rechizite, incaltamite, jucarii, asternuturi de pat, etc.,toate atat de necesare unor familii cu posibilitati materiale reduse.

 

Costul estimativ pentru achizitionarea celor necesare este de 10.000 lei

4. "Pe cel gol imbraca-l" - in aceasta perioada de post, pana in preajma Pastelui, vom vizita, rand pe rand, toate familiile pe care le avem in grija in mod constant, in speranta ca vom reusi sa aducem in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! Sunt bine primite orice ajutoare considerati ca ar fi utile unor familii cu copii, alimente, haine, rechizite, incaltamite, jucarii, etc., si mai mult de atat, sa asiguram cele necesare pentru masa de Pasti a acestor familii si pentru cadourile celor mici, care asteapta venirea lui Iepurasului !

Este vorba despre un numar de cca. 40 familii nevoiase, pe care asociatia noastra le sustine saptamanal cu cate un pachet alimentar, hrana calda sau alte nevoi specifice lor. De sarbatoarea Pastelui ne dorim ca ei sa poata avea parte de o masa bogata, asa cum se cuvine, iar cei mai mici membri ai acestor familii necajite sa se poata bucura cu adevarat de aceste sarbatori!

Costul estimativ pentru achizitionarea celor necesare este de 8.000 lei

5. "Adu-l in casa ta pe cei fara adapost..." - Prin aceasta actiune, ultima din aceasta campanie dedicata acestui timp de post , ne propunem ca in ziua de Pasti, sa oferim cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare, in colaborare cu firmele de catering colaboratoare ale asociatiei (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati), asa cum fiecare dintre noi, vom pregati in familiile noastre pentru zilele de sarbatoare, oamenilor strazii sau fara adapost, gazduiti la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului  si respectiv, celor de la Centrul Social de Urgenta din str. D. Voda. Cat si de la Centrul Social-Comunitar Pietrelcina! 
Este vorba de un numar de cca. 150 de persoane, copii, adulti si batrani, care isi vor petrece zilele de sarbatoare, in aceste centre de adapost.

Costul estimativ pentru achizitionarea celor necesare este de 5.000 lei

 

Pentru detalii si orice informatii despre aceste actiuni, pe care le vom desfasura in aceasta perioada, va stam la dispozitie la nr. de tel. 0745.014.518 , sau la sediul nostru din str. Anatole France, nr. 39.

Va multumim pentru bunavointa si disponibilitate si va dorim tuturor un timp de post binecuvantat, bogat in fapte bune !

 

 

Data:                                                            Presedinte al Asociatiei „Misionarii lui Padre Pio”

15.03.2024                                                                                      Lucian Pirvu