"Pâinea noastră cea de toate zilele" - Un nou weekend cu "Pâinea noastră..." 15-17 iunie 2018

"Cu ce să asemănăm împărăţia lui Dumnezeu sau prin ce parabolă să o reprezentăm? Este ca un grăunte de muştar care, atunci când este semănat în pământ, este mai mic decât toate seminţele de pe pământ, dar, după ce a fost semănat, creşte şi devine mai mare decât toate legumele şi face ramuri mari aşa încât păsările cerului se pot locui la umbra lui"...

Asemeni grauntelui de mustar din parabola evanghelica pe care Biserica ne-o propune pentru aceasta saptamana, tot asa a inceput si campania noastra caritabila, mai intai cu cateva paini pe care le-am inpartit oamenilor strazii, un simplu gest cat un graunte de mustar, un act mic, umil, dar facut cu credinta si bunavointa...usor, usor, datorita oamenilor de bine, cu suflet mare si binevoitori, care ne-au sustinut si o fac in continuare, actiunile noastre au crescut si s-au inmultit de la o saptamana la alta, aducand roade bogate: credinta, speranta, optimism, generozitate, dragoste frateasca si crestineasca, fata de Dumnezeu si fata de aproapele, ajutor, sprijin, curaj, incredere si tarie in incercari! Dar bineinteles, meritul nu este nicidecum al nostru sau al atcuiva, ci doar al lui Dumnezeu!

Şi evanghelia din duminica ce tocmai a trecut ne spune acest lucru, că în spatele oricărei reuşite personale sau de grup, stă totdeauna Dumnezeu şi providenţa sa, care acţionează peste puterea noastră de înţelegere, care lucrează şi veghează, ca noi să ajungem la maturitatea dorită de el, aşa cum a vegheat asupra lui Isus.Deci, Dumnezeu nu urmăreşte numai la maturitatea noastră biologică, ci urmăreşte în primul rând maturitatea noastră spirituală, care să ne permită să devenim asemenea lui Isus, cedrii, pâine şi răcorire divină pentru alţii... Suntem chemaţi să vedem că, în spatele oricărei realizări personale, familiale sau de grup, stă Dumnezeu, care a plănuit totul, care a inspirat totul, care a susţinut totul si numai Lui singur i se cuvine toată cinstea şi mărirea în veci (1Tim 1,17)!

Cu aceste ganduri de recunostiinta fata de Bunul Dumnezeu, pentru ca in marea lui bunatate, ne ingaduie sa-i fim umile instrumente, am continuat si in acest sfarsit de saptamana, campania "Pâinea noastră cea de toate zilele", facand in asa fel incat sa poata ajunge acolo unde este nevoie de ea, cu ajutorul voluntarilor nostri! Astfel, ne-am continuat drumul printre cei saraci, incercand sa-l gasim pe Dumnezeu si de aceasta data acolo unde am putea crede ca este mai greu de gasit... in lipsuri si saracie, in suferinta, in boala, in singuratate, intr-un centru pentru oameni fara adapost, intr-o camera inchiriata cu mari eforturi sau la colt de strada...si totusi, acolo Domnul e mai prezent ca oriunde, sufera cu cei ce sufera, plange cu cei ce plang, rabda foame cu cei infometati, e mereu langa ei, oferindu-le mangaiere si credinta ca nu sunt singuri in aceasta ”vale de lacrimi”...

Din mila Domnului si cu ajutorul catorva persoane care au raspuns afirmativ apelului nostru din acest sfarsit de saptamana, am putut ajunge la un numar de 8 familii, care au primit paine si cate un pachet consistent cu alimente neperisabile, carne, mezeluri si dulciuri pentru copii si la un numar de cca. 50 de persoane, adulti sau batrani, care locuiesc in centrele de gazduire temporara si care au primit paine si conserve! Multumim pentru ceea ce am putut darui in aceste zile, firmei Panemar, Supermarketului Auchan, "studentilor anonimi", doamnei Corina Ciubancan, doamnei Culea Monica, voluntarilor care si-au adus si eu aportul la pachetele oferite, cu produse din carne si fructe, dar si altora pe care ii stie mai bine Bunul Dumnezeu si pe care il rugam sa va rasplateasca, dupa gandul si intentia inimii voastre! De asemenea, multumim din inima voluntarilor pentru efortul depus in aceste zile la buna desfasurare a campaniei noastre : Adina Tâlvâc, Mihaela Rusu, Paula Criste, Camelia Teodora Mănic, Adi Pirlea si Paula Pirlea si Cristian Olaru !

Să facem ca optimismul, bucuria şi speranţa lui Isus să pătrundă în fiecare dintre noi, fratii si prietenii săi, chemaţi să semănăm cuvântul şi să fim cuvânt si astfel sa putem duce aceste simtaminte si in inimile impietrite sau intristate de necazuri si incercari! Certitudinea rezultatului se bazează pe Dumnezeu: unul seamănă, altul udă, „însă Dumnezeu face să crească”! Pentru toate, iti multumim Parinte!