"Pâinea noastră cea de toate zilele" - In numele Preasfantei Treimi...24-26 mai 2018

"Pe Tatal il vei intalni daca devii sarac, pe Fiul il vei indragi daca traiesti in caritate cu aproapele, de Duhul Sfant asculti, daca ramai fidel Cuvantului..."

Un nou sfarsit de saptamana, noi zile binecuvantate de Domnul, petrecute in mijlocul fratilor si surorilor noastre care sufera in tristeti si in nevoi.... Asa cum obisnuim sa facem de peste 3 ani de zile incoace, nici in aceste ultime zile nu ne-am abatut de la "obiceiul" nostru si am dorit sa ducem tuturor binecuvatarea si incurajarea Preasfintei Treimi, Tatal, Fiul si Duhul Sfant, acea Preasfântă Treime în care trăim, ne mişcăm şi suntem, acea Preasfântă Treime care umple tot universul cu prezenţa ei, acea Preasfântă Treime care şi-a pus chipul şi asemănarea în noi şi amprenta sa în toată creaţia, acea Preasfântă Treime care ne este mereu aproape ...

"Pâinea noastră cea de toate zilele" a ajuns in acest sfarsit de saptamana la un numar de 7 familii, din localitatile invecinate Clujului, Dezmir, Cojocna si Panticeu si la centrul pentru cei fara adapost din strada Oasului, beneficiari care au primit pachete cu alimente neperisabile, mezeluri, dulciuri pentru copii, ori paine si conserve.

"Azi, din păcate, trăim vremuri marcate de un pronunțat accent nominalist, adică vorbelor noastre nu le mai corespund realități concrete, materiale sau spirituale. Multe dintre cuvintele pe care le folosim sunt goale de conținut, iar noi le dăm semnificația pe care ne punem de acord să le-o dăm. De aceea, nu mai putem vorbi despre un adevăr universal sau absolut, pentru că nu mai există legătură între cuvinte și realitate. Adevărul este rezultatul consensului sau al compromisului. În acest context plin de forme fără fond, Sfânta Treime ne învață să căutăm și să respectăm adevărul aproapelui în calitatea lui de aproape, chipul celuilalt ca fiind celălalt, nu chipul nostru în celălalt. Vom constata că aproapele, celălalt este o ființă în relație, care dorește să fie iubit și să iubească, adică și această ființă poartă amprenta Sfintei Treimi." (Pr. Wilhelm Danca)

Multumim din inima celor care si in acest sfarsit de saptamana au raspuns cu disponibilitate si generozitate apelului nostru si au daruit paine sau alimente, haine sau alte lucruri necesare, pentru a duce celor ce ne asteapta mereu, celor aflati in incercati, celor intristati, celor bolnavi, celor saraci si lipsiti, celor singuri, care isi duc traiul de pe o zi pe alta... Fie ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca pentru daruirea si bunatatea voastra, aratata mereu catre cei in nevoi! Deasemenea, multumim foarte mult voluntarilor din aceste zile, doamna Daniela Suciu si prietenilor nostri Pio si Irina Nadia Rogojinschi, care din nou si-au adus contributia la buna desfasurare a acestei actiuni ! Tuturor, va aducem gandul nostru de multumire si recunostiinta si va asiguram de rugaciunea noastra umila, ca Unicul Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfant sa va umpla de tot harul si binecuvantarea Sa!

Va multumim tuturor si va chemam sa ducem aceasta misiune de suflet mai departe cu dragoste, cu simplitate si cu rugaciunea voastra!