"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 23-24.03.2018

"A făcut un gest frumos faţă de mine, căci pe săraci îi aveţi întotdeauna cu voi şi oricând voiţi puteţi să le faceţi bine; pe mine însă nu mă aveţi întotdeauna."

Cu cat se apropie mai mult sarbatoarea cea mare a Pastilor, cu atat mai mult parca dorim sa venim in ajutorul celor mai saraci si necajiti dintre fratii si surorile noastre...dar Domnul ne spune clar si raspicat, ca ei sunt si vor fi mereu cu noi, ca saracilor le putem face bine si ii putem sustine mereu, constant, pe tot parcursul anului si nu numai in preajma marilor sarbatori, cand parca ne dorim sa "ne platim toate datoriile"...ei nu sunt si nu trebuie sa ii consideram "un mijloc" prin care incercam sa imbunam Divinitatea, sa ne spalam pacatele sau greselile comise de-a lungul timpului, nu asta e scopul pentru care Domnul i-a lasat pe ei pentru totdeauna in mijlocul nostru ! Ei sunt pusi inaintea ochilor nostri, ca sa ne fie noua tuturor model de abandonare totala in mainile Domnului, de incredintare deplina la vointa Lui; ei sunt si vor fi mereu in preajma noastra, in societatea noastra, in orasul nostru si in lumea intreaga ca noi insine sa ne dam seama de limitele si neputintele noastre proprii, ca sa realizam ca ceea ce avem sau dobandim nu e prin meritul si fortele noastre, ci totul e DAR...un dar pe care avem datoria sa-l impartim cu toti acesti frati si semeni ai nostri greu incercati !

Ne-am dorit, din nou, in acest sfarsit de saptamana sa putem sa-l intalnim pe Domnul prin cei saraci si nevoiasi, sa-i simtim prezenta si bratul Sau patern asupra lor si a noastra, asa ca am iesit din nou in intampinarea lor! Astfel, 6 familii, una din Cluj-Napoca si alte 5, din loc. Panticeu,au fost vizitate si au primit cate un pachet consistent cu alimente neperisabile, mezeluri, conserve, produse de igiena corporala si haine. Deasemenea, beneficiarii Centrului de Gazduire Temporara au primit fiecare in parte cate o paine si o conserva de carne, pentru care s-au bucurat si ne-am multumit in repetate randuri! Fiecare cu povestea lui de viata, cu greutatile si neputintele lui, cu necazurile impovaratoare sau cu suferintele fizice, oameni care au uitat sa se mai bucure de ceva, dar care zilnic isi pun toata nadejdea in Bunul Dumnezeu, caci El le e ultima speranta si singurul ajutor ...pentru ziua de maine !

Suntem atât de obișnuiți să pășim printre oameni căzuți. Ba chiar să-i călcăm. Nepăsători. Este plin pământul din jurul nostru de sângele oamenilor căzuți sub povara crucilor, sub greutatea vieții. Ne-am obișnuit să trecem printre ei, ba chiar peste ei. Nepăsători ! In aceste zile sfinte, pe care le mai avem de parcurs pana la sarbatoarea Pastilor suntem chemati cu totii să-l urmăm pe Cristos pe calea crucii. Să stăm lângă el. Să-i fim sprijin când suferă în cei săraci, în cei uitați, în cei singuri, în cei bătrâni, în cei păcătoși. Să ajutăm un suflet să se ridice. Să-l ajutăm pe Cristos să intre în viața celui ce e departe de El si s-a instrainat. Să ridicăm un altar în fiecare om. Să înălțăm o cruce în fiecare inimă, acea cruce prin care a fost răscumpărată omenirea. Să luminăm fiecare viața cu prezența celui înviat...

Multumim voluntarilor din aceste zile, Daniela Suciu, Mihaela Rusu si Adina Tâlvâc, pentru disponibilitatea si daruirea lor, pentru timpul acordat pentru a vizita si a petrece un pic de timp in mijlocul familiilor pe care le au in grija lor ! Domnul sa va rasplateasca insutit! Pentru toate darurile pe care am reusit sa le impartim in aceste zile, ratilor si surorilor nostri aflati in nevoi si lipsuri, multumim acelor donatori si binefacatori, care au raspuns apelului nostru si in acest sfarsit de saptamana: firmei Panemar, Centrul Comercial Auchan din cart. Iris, Manuela Hotima, Andreea Emilia Simon, Bogdan Iusco, Ioana Izvorean si Benedek Eduard, dar si altora stiuti numai de Domnul, care ne sustin cu fapta, rugaciunea si gandul lor bun ! Fie ca Bunul Dumnezeu sa va rasplateasca daruirea si inima voastra buna si sa va daruiasca in toate harul si binecuvantarea Sa !

Pentru ca suntem deja in Saptamana Sfanta a Patimirilor Domnului ( dupa calendarul latin al Bisericii), va dorim tuturor zile sfinte si binecuvantate, zile de har si milostivire, ca sa putem intampina cum se cuvine, la sfarsitul acestei saptamani Lumina cea neinserata a Invierii lui Cristos !