"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 20-24 iunie 2018

„Ioan este numele lui”.

Cât de mult ne-ar trebui astăzi un Ioan Botezătorul care să strige pentru noi atunci când suntem de partea adevărului şi împotriva noastră atunci când călcăm în picioare dreptatea. Pământul are nevoie din nou de oameni nepătaţi care să îndrăznească să strige împotriva nedreptăţii şi minciunii! Suferinta si nedreptatea poate imbraca multe forme: boala, foame, lipsa unui adapost deasupra capului, saracie, vicii, nepasarea celor din jur, un copil care moare, un tânăr frânt de moarte în floarea vieţii, o femeie chinuită de infirmitate, un bărbat în putere se stinge pe neaşteptate...și lista suferinţelor condiţiei umane poate continua la nesfârşit. Cât de mult ne-ar trebui astăzi un Ioan Botezătorul care să ne amintească tuturor: „Cel care are două haine, să împartă cu cel care nu are, iar cine are de mâncare să facă la fel” (Lc 3,11). Ne trebuie un om care să strige: „Nu maltrataţi şi nu acuzaţi pe nimeni pe nedrept şi fiţi mulţumiţi cu solda voastră” (Lc 3,14). Fă, Doamne, să avem lângă noi oameni care să trezească în noi simţul dreptăţii şi al milostivirii!

Din voia si mila acestui Dumnezeu, care nu vrea moartea omului, ci ca acesta sa fie viu cu adevarat si sa traiasca, am reusit si in aceste zile, cu ajutorul voluntarilor, sa vizitam un numar de 5 familii nevoiase, care au primit cate un pachet cu alimente, si cativa dintre ei si haine, precum si cele cca. 50 de persoane, adulti si batrani, gazduite la centrul pentru persoanele fara adapost, care au primit fiecare cate o paine si o conserva de fasole cu carnaciori sau costita! Au fost daruri putine zilele acestea, de la o saptamana la alta, ”painea noastra cea de toate zilele” ajunge tot mai greu la cei nevoiasi, motivele bineinteles fiind independente de vointa si dorinta noastra, dar incredintam totul in mainile lui Dumnezeu si stim cu siguranta ca El nu isi lasa singuri copilasii sai iubiti!

Ne-am dori sa putem continua aceasta misiune de suflet, caci simtim ca avem o responsabilitate fata de toate aceste persoane care mereu asteapta vizita noastra, dar fara sprijinul si sustinerea dumneavoastra, al oamenilor cu suflet mare, deschisi la suferinta aproapelui nu vom reusi! De aceea, va chemam in continuare sa dam, impreuna, ca si pana acum, o buna marturie de credinta, solidaritate si dragoste frateasca in Cristos Isus, Domnul nostru! Noi trebuie să fim acei oameni pe care-i cerem în rugăciune: oameni care să tresalte de bucurie în prezenţa Domnului, oameni curajoşi, drepţi, plini de milostivire faţă de cei necăjiţi şi săraci, oameni simpli, umili, prietenoşi, oameni care să strige şi să apere familia, iubirea! Noi trebuie să fim cei care pregătim calea Domnului !

Multumim din toata inima celor cateva persoane care si in acest weekend au mai raspuns apelului nostru si nu au uitat de suferinta celor din jurul lor: Bogdan Iusco, Luminita Petrus, firmei Panemar. Multumiri si pentru voluntarii, care si de aceasta data au daruit tot ajutor si sprijinul lor pentru buna desfasurare a actiunii noastre: Natanael Morar, Bogdan Iusco, Dorin Chis si sotia ! Va dorim tuturor o saptamana binecuvantata si fie ca sfântul Ioan Botezătorul, pe care l-am sarbatorit ieri, să mijloceasca pentru noi toti, gustul faptei de caritate ce se face din iubirea lui Cristos prezent în cei săraci și nevoiași!