"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 18-21 iulie 2018

„Veniţi deoparte, într-un loc retras, şi odihniţi-vă puţin!"

Dumnezeu vine întotdeauna la timp. La ucenicii de pe mare a venit când vântul şi valurile au fost puternice, când ei nu mai aveau nici o soluţie. La evreii din pustiu a venit când soarele a fost dogoritor, când lipsa de apă şi hrană putea să-i ucidă. ”Şi în viaţa oamenilor de astăzi Isus intervine şi nu-i lasă să ajungă la disperare. De multe ori când totul pare pierdut, iată că Isus intervine şi ne dă împlinire şi speranţă, ca să nu ne pierdem încrederea în el. Cred că fiecare dintre noi ar putea povesti multe cazuri în care Dumnezeu a intervenit miraculos. Personal, mi-am pus mereu încrederea în Dumnezeu şi nu m-a dezamăgit niciodată.

Cu aceeasi bucurie si smerenie ca de fiecare data, ne-am continuat si in saptamana care a trecut ”misiunea noastra de suflet” printre cei saraci, neajutorati, singuri si greu incercati, incercand sa descoperim in ochii lor, privirea blanda a Domnului, cel care mereu le e alaturi si nu-i lasa atunci cand le e mai greu, cel care mereu ne e alaturi si noua pe drumul vietii, desi poate de multe ori spunem ca nu ii simtim prezenta, ca nu intervine atunci cand avem nevoie de El! Cu toate aceastea, El e mereu acolo, langa noi, purtandu-ne pe brate ca nu cumva sa ne ranim picioarele din cauza multor bolovani ce ne ies mereu in cale.... Privind la mulţi oameni de astăzi, la noi insine chiar, vom vedea că de multe ori venim la Dumnezeu numai pentru: sănătate, spor, ajutor, reuşită în afaceri, pentru o partidă bună în căsătorie, pentru scăpare de greutăţi etc. Oamenii de astăzi vin la Isus, sunt ca şi cum ar avea numai trup, nu şi suflet; oamenii de astăzi vin la Isus ca şi când ar exista numai pământul acesta, nu şi paradisul, pe care apostolul Paul l-a gustat încă de aici (cf. 2Cor 12,2).

Cu ajutorul voluntarilor nostri dragi, rand pe rand am vizitat toate persoanele si familiile nevoiase pe care le-am avut programate, in total un numar de 18 familii nevoiase, din Cluj-Napoca si localitatile Floresti, Sannicoara, Apahida si Panticeu si cca. 50 de oameni fara un adapost deasupra capului, persoane greu incercate, care sunt adapostite temporar la Centrul de Gazduire din str. Oasului si carora cu ajutorul dumneavoastra le-am intins o mana de ajutor, incercand sa le oferim un pic de sprijin sa poata depasi o perioada dificila din viata lor! Dar mai presus de toate speram ca am reusit sa mangaiem, sa imbarbatam, sa incurajam, sa intarim in credinta, uneori poate si numai cu o vorba buna sau ascultand pe cei ce simteau nevoia sa spuna cuiva necazul lor si sa intoarcem cu fata catre Dumnezeu pe multi dintre cei care nu-i mai simteau ajutorul si prezenta in viata lor!

Gandul nostru de recunostiinta si gratitudine se inalta acum catre Domnul, multumindu-i pentru tot ceea ce a lucrat cu noi si prin noi si in aceste zile, pentru toti oamenii pe care i-a trimis mereu sa ne fie alaturi, pentru voluntari, pentru toti cei necajiti, pe care ni i-a scos in cale mereu si prin care si-a dezvaluit Chipul Sfant, bunatatea, mila si iubirea, pentru toate clipele frumoase si emotionante pe care le-am trait si in aceasta saptamana de saptamana...pentru toti si pentru toate! Multumim cu toata recunostiinta acelor persoane care au raspuns cu promptitudine apelului nostru si pentru darurile oferite: Auchan, firma Panemar, Bogdan Iusco, prietenilor nostri de la compania Accesa, Alina Sas, Violeta Popescu, Alexandra Craciun, Mircea Mare, Bogdan Lorand si altor persoane binevoitoare, pe care le stie doar Bunul Dumnezeu. Va incredintam pe toti lui Dumnezeu, El care cunoaste gandurile si faptele fiecaruia, si il rugam sa va rasplateasca pentru jertfele facute si sa va daruiasca in toate binecuvantarea Sa, pe fiecare dupa numele vostru!

Multumim totodata si tuturor voluntarilor care ni s-au alaturat si ne-au dat o mana de ajutor, atat de necesara, la buna desfasurare a acestei campanii : Domnica, Mihai, Andreea Moldovan, Dorin Chis, Anca Daniela, Seleusan Tudor, Bogdan Iusco, Daniela Suciu, Paula Criste si Camelia Teodora Mănic ! Pe voi, pe toti, Domnul Dumnezeu sa va pomeneasca in Imparatia Sa cea Cereasca si sa va daruiasca mare si bogata mila, rasplatindu-va pentru tot binele facut!

Prin aceste ganduri care urmeaza, va dorim tuturor zile frumoase si luminoase si o saptamana binecuvantata : "Când eşti copil, Isus, merge în faţa ta ca să-şi fie exemplu. Când eşti tânăr merge în spatele tău ca să-ţi fie sprijin. Când eşti om matur merge alături de tine, ca să fiţi împreună, ca doi prieteni. Când eşti bătrân te ţine de mână şi apoi te întâmpină cu braţele deschise în împărăţia sa!"