"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 18-20 mai 2018

"Când va veni Mângâietorul pe care eu vi-l voi trimite de la Tatăl, Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, el va da mărturie despre mine. Şi voi veţi da mărturie, pentru că de la început sunteţi cu mine..."

Si in acest sfarsit de saptamana am dorit sa fim din nou in mijlocul acelora pe care Domnul si viata a ales sa-i incerce mai mult si mai greu, spre a ne fi noua pilda de umilinta, de simplitate, de curaj si nadejde! Manati de Duhul Sfant, care este viata, forta, energie, inspiratie, dragoste, putere, vointa, discretie, miracol, uimire, pace, liniste, renastere, frumusete, intimitate, duhovnicie... sfintenie, am poposit, cu ajutorul voluntarilor nostri, la fiecare dintre adresele unde acesti incercati ai sortii isi duc traiul zilnic, fie ca stau pe strada, in centre de adapost provizoriu, in locuinte inchiriate sau improvizate, in conditii mai mult sau mai putin demne de o fiinta umana, in mizerie trupeasca sau sufleteasca, in boala sau in sanatate, in ignoranta sau cu constiinta mult prea apasatoare, in singuratate sau intr-o aglomeratie prea mare....ei toti ne sunt model si pilda pentru ceea ce inseamna grija zilei de maine si abandonare in mainile Domnului!

Astfel 7 familii nevoiase, precum si beneficiarii Centrul Social de Urgenţă au primit vizita noastra si fiecare a primit cate un pachet consistent cu alimente neperisabile, lapte si mezeluri, precum si haine ori produse de igiena, iar oamenii din centru de adapost, fiecare cate o paine si conserva de fasole cu costita!

Noi, marea majoritate, ne framantam, ne tulburam, ne agitam zi de zi, alergam pana la apusului soarelui, ne frangem mainile, ne neglijam relatiile familiale si totul pentru grija zilei de maine! Trec zile, saptamani, luni, in aceasta goana asta nebuna contra cronometru si uitam SA TRAIM CU ADEVARAT! Uitam sa fim mai buni,mai calzi, mai intelegatori si mai ingaduitori unii cu ceilalti, repede rupem relatii ce pareau trainice, ne intoarcem spatele unii altora din te miri ce motive fondate sau mai putin intemeiate, uitam SA FIM OAMENI, SA FIM CRESTINI in adevaratul sens al cuvantului, sa ne iubim unii pe altii asa cum insusi Cristos Domnul ne-a lasat porunca! Si totusi ne numim, ne batem cu pumnii in piept,sustinem sus si tare ca NOI SUNTEM CRESTINI! Ma intreb oare unde e credinta noastra, daca nu in faptele pe care zilnic le savarsim? Unde e credinta noastra cand nu suntem capabili sa oferim macar un umar ca cel intristat sa-si poata pleca capul? sau cand la un colt de strada un copil sau un batran cere de mancare? sau cand un bolnav ramane singur pe patul spitalului pentru ca nu are cine sa il viziteze?.... Acesti bieti oameni, pe care ii intalnim mereu in drumul nostru saptamanal si carora incercam sa le venim in ajutor, asa cum putem si reusim, prin disponibilitatea si bunavointa dumneavoastra, ei toti ne sunt noua pilda vie de traire a credintei la cote maxime, desi poate multi dintre ei nici nu o constientizeaza....dar ei se abandoneaza... se lasa purtati pe bratele Domnului, ca El sa-i duca incotro vrea, ca El sa le poarte de grija si sa le vina mereu in ajutor....si le vine, nu intarzie! In ochii lor, in simplitatea vietii lor, in saracia lor uneori teribil de marcanta, ACOLO E CRISTOS, in mijlocul lor imbarbatandu-i si incurajandu-i spunadu-le " Eu sunt cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacurilor!" Sa reflectam si noi astazi si intotdeauna la manifestarea credintei noastre, in viata de zi cu zi si sa-l rugam pe Duhul Sfant sa ne aduca aminte de clipele frumoase ale vietii de crestin: de botez, de mir, de inspiratie, de dragoste, de forta de a merge inainte, de Dumnezeu, de bunatate, de fiecare clipa cand am invins descurajarea, de fiecare om pe care-l intalnim... si in care locuieste Dumnezeu. Sa ne simtim iubiti de Dumnezeu. Si sa-l iubim, smeriti, cu dragoste curata!

Multumim cu recunostiinta tuturor acelor persoane care si aceste zile au raspuns apelului nostru si si-au manifestat sustinerea fata de aceasta campanie de suflet si prin care in aceste zile, am incercat sa-l ducem pe Duhul Sfant acolo unde era chemat: firma Panemar, doamna Carmen Moldovan, Ioana Magdaş, Albert Miklos-Attila,Chiorean Iulius-Doru,Roman Emil Grigore si altii stiuti numai de Bunul Dumnezeu! Aceste gesturi simple de afectiune si daruire am dorit sa fie marturia pe care noi am dat-o in numele Domnului! Multumim de asemenea voluntarilor din aceste zile, Dorin Chis, Irina Nadia Rogojinschi, Pio Trosino si lui Cristian Olaru, pentru efortul lor fizic si pentru ajutorul dat la buna desfasurare a actiunii! Tuturor o saptamana binecuvantata, cu lumina, intelepciunea, dragostea, puterea, inspiratia si buna-credinta a Duhului Sfant, cel de viata Dadator!