"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 10-14 mai 2018

"Nu vă voi lăsa orfani, spune Domnul. Mă duc şi voi veni la voi şi se va bucura inima voastră"

Desi sarbatoarea Pastelui s-a incheiat si viata noastra revine usor, usor la "normal", iata ca textul evanghelic al duminicii, vine sa ne intareasca pe fiecare si Domnul Cristos, cel inaltat la ceruri, ne spune ca nu am ramas orfani pe lume, ca nu suntem singuri si ca de-acolo de Sus, din Lacasurile cele vesnice ne poarta de grija, ca se roaga pentru noi la Tatal,ne insoteste mereu pe drumul vietii si la timpul potrivit ne va pregati si noua un loc, de ne vom invrednici a putea ajunge in Patria Cereasca!

Astfel, campania noastra saptamanala "Painea noastra cea de toate zilele" isi continua si ea parcursul printre cei saraci si nevoiasi si chiar daca sarbatorile s-au incheiat, noi nu uitam ca acesti frati ai nostri au nevoie de noi si dupa zilele frumoase de sarbatoare, ca ei trebuie sa manance zilnic, asemeni noua, ca trebuie sa simta mereu aceasta incurajare, pe care ne-a adresat-o Cristos tuturor, ca nu sunt ai nimanui si ca nu ne gandim la ei decat atunci cand in preajma sarbatorilor vrem sa facem o fapta buna sa mai stergem astfel din lista lunga de pacate si greseli pe care le savarsim!

Cu ajutorul nepretuit al voluntarilor nostri de nadejde, am reusit sa vizitam in aceste zile un numar de 15 familii, aflate in grija noastra permanenta, care au primit cate un pachet consistent cu alimente neperisabile, mezeluri, dulciuri, muraturi si conserve, precum si Centrul Social de Urgenta din str. Dragos Voda, unde locuiesca cum cca. 40 de persoane, femei, barbati si fiecare a primit cate o paine si o conserva de fasole cu carnati. Una dintre familiile vizitate a primit ieri si o masina de spalat haine noua, prin bunavointa donatorilor nostri!

" Înălțarea Domnului la cer, în timp ce inaugurează o nouă formă de prezență a lui Isus în mijlocul nostru, ne cere să avem ochi și inimă ca să-l întâlnim, să-l slujim și să-l mărturisim înaintea celorlalți. Trebuie să fim bărbați și femei ai Înălțării, căutători ai lui Cristos pe cărările timpului nostru, ducând cuvântul său de mântuire până la marginile pământului. Pe acest itinerar noi îl întâlnim pe Cristos însuși în frații noștri, mai ales în cei săraci, în cei care suferă în trupul lor experiența grea și mortificantă a vechilor și a noilor forme de sărăcie. După cum la început Cristos cel înviat i-a trimis pe apostolii săi cu puterea Duhului Sfânt, tot la fel și astăzi el ne trimite pe noi, cu aceeași putere, ca să punem semne concrete și vizibile de speranță." (Papa Francisc)

Saracii sunt aceia despre care insusi Cristos spunea ca ii vom avea mereu cu noi, ca model si exemplu de traire a vietii in simplitatea cea mai crunta, uneori cea mai dura, al unei vietii de abandonare totala in grija Domnului si, mai mult decat atat, saracii sunt Chipul Lui Dumnezeu pe pamant, Cristos identificandu-se cu ei atunci cand spune "ori de cate ori ati facut acesatea unuia dintre acestia mici ai mei, mie mi-ati facut"! De aceea, va indemnam pe toti sa va amintiti mereu de ei, sa-i tratati cu demnitatea cuvenita, ca langa noi, in jurul nostru, in orasul acesta si pretutindeni, uneori poate chiar in familiile noastre, sunt oameni care sufera de singuratate, de boala, de saracie sau alte lipsuri materiale ori sufletesti si care au mereu nevoie de ajutor si mangaierea noastra, nu doar la Pasti sau la Craciun, ci mereu, zilnic, asa cum si noi avem mereu nevoie de ajutor si sprijnul lui Dumnezeu si al celor dragi in viata noastra!

Pentru ceea ce am reusit sa daruim in aceste zile, un zambet, o imbratisare, poate o vorba buna sau un sfat, multumim donatorilor nostri, care nu ii uita pe acesti frati ai nostri greu incercati si care ne sunt mereu alaturi in actiunile pe care le desfasuram, supermarketului Centrul Comercial Auchan din cart. Iris si firmei Panemar, care mereu ne sustine cu paine calda si buna! Un gand special de recunostiinta, se indreapta si de aceasta data catre voluntarii care in aceste zile au strabatut strazile orasului si au deschis usile acestor familii greu incercate de viata: Anca Daniela si Seleusan Tudor, Bogdan Iusco, Cristian Olaru, Adi Pirlea si Paula Pirlea, Mihaela Rusu si Adina Tâlvâc, Paula Criste si Camelia Teodora Mănic, Camelia Parpucea, Domnica Gotia, Mihai Glodan, si Maria Boeru, fam. Moldovan Andreea. Domnul sa va rasplateasca pe toti, pe fiecare dupa inima si numele vostru!