"Pâinea noastră cea de toate zilele" - 01-07 iulie 2018

"Duhul Domnului este asupra mea: el m-a uns să duc săracilor vestea cea bună" (Lc 4,18).

Desi a fost o saptamana grea din toate punctele de vedere, chiar daca nu am mai postat fotografii de la actiunile noastre cu aceeasi regularitate, bineinteles din motive independente de vointa si dorinta noastra, asta nu inseamna ca nu ne straduim sa mergem mai departe cu misiunea noastra de suflet! Astfel, cu aceeasi bunavointa si disponibilitate ca si pana acum, si in aceste zile de inceput de iulie, am dorit sa continuam campania ”Painea noastra cea de toate zilele”, bine stiind ca este nevoie de ea in multe locuri si case unde oamenii sufera din pricina saraciei si a indiferentei semenilor, a noastra a tuturor....

Textul evangheliei pe care Biserica ni-l propune pentru aceasta saptamana, ne indeamna, prin cuvintele Mantuitorului, sa iesim din indiferenta noastra in intampinarea tuturor fratilor si surorilor noastre care sufera din diverse pricini. Cristos a venit să se ocupe de problemele grave care au afectat omenirea de-a lungul veacurilor. Iată-le: sărăcia - să vestesc săracilor evanghelia; durerea - să vindec pe cei cu inima zdrobită; robia - să vestesc captivilor eliberarea; suferinţa - să le dau orbilor vederea; asuprirea - să-i pun în libertate pe cei asupriţi. Daca ii vom urma exemplul si ii vom primi cuvintele, cu siguranta nici binecuvantarile Lui nu vor intarzia sa apara in viata noastra a tuturor.Nimeni nu poate spune cate binecuvântări a pus Dumnezeu în sufletele celor care au primit chemarea Lui la convertirea şi la viaţa de apostolat. Apostolii lui Isus au primit pace în timpul prigoanelor, puterea de a suporta dureri. sfinţii, ca Augustin, Francisc din Assisi, Francisc Borgia şi Ignaţiu de Loyola, au primit bucuria de a-i duce pe mulţi oameni la mântuire şi fericirea de a-i avea tovarăşi în cer. Noi înşine, când ne aplecam spre un semen al nostru in suferinta şi ne angajăm într-o viaţă de apostolat, primim bucuria de a trăi o viaţă nouă, într-o lume nouă, alături de cei câştigaţi pentru cer.

Cu aceste ganduri medintandu-le, increzatori ca facem lucrarea si voia Domnului, am pornit din nou sa-i cautam Chipul cel Sfant in mijlocul fratilor si surorilor noastre care sufera in lipsuri si in deznadejde! Si pentru ca de data aceasta donatiile au fost destul de putine, insuficiente sa putem ajunge la toti cei pe care ii vizitam de obicei, am poposit doar in cateva locuri in care am incercat ” sa ducem vestea cea buna” a Domnului: Astfel, cu ajutorul voluntarilor nostri, am reusit sa vizitam un numar de 6 familii, care au primit fiecare cate un pachet cu alimente neperisabile, dulciuri si haine, dar si o tanara familie, care locuieste in zona Cantonului, in conditii grele si care de cateva zile are un nou-nascut, un baietel pentru care am daruit toate cele necesare: pampers, hainute, un patut cu saltea, un carucior, creme si multe alte lucrusoare care speram sa ii fie de folos tinerei mamici in cresterea micutului! Si drumul nostru a continuat la Centrele de Gazduire Temporara din str. Oasului si respectiv, str. Dragos Voda, unde chiar daca nu am reusit sa adunam mare lucru, nu puteam lipsi deoarece oamenii ne asteapta mereu cu nerabdare...fiecare beneficiar a primit o paine...atat am putut, atat am daruit, din tot sufletul si cu tot dragul! Si tot un dar de paine, am oferit sambata si copilasilor de la Casuta Bucuriei, tot din strada Dragos Voda. Urmatoarea oprire a fost la Centrul Sfantul Ioan al lui Dumnezeu, din str. Petofi Sandor, unde am daruit cateva portii de ciorba, cartofi natur cu friptura de pui, cozonac, paine si suc, prin bunavointa unei familii care si-a petrecut pe ultimul drum pe cineva drag... a fost inca o saptamana cu "painea noastra cea de toate zilele" in mijlocul fratilor si surorilor noastre greu incercati !

Multumim lui Dumnezeu pentru toate aceste zile in care am incercat cu smerenie si multa disponibilitate si bunavointa,dar mai ales cu credinta, sa venim in sprijinul celor mai necajiti semeni ai nostri si pentru tot ceea ce am reusit sa facem, dupa puterile noastre, pentru ca acesti oameni sa simta un pic din mangairea si iubirea lui Dumnezeu in viata lor !

Desi e vara, e perioada concediilor, a timpului pe care incercam sa ni-l rezervam mai mult pentru noi si familiile noastre, departe de grijile cotidiene, va indemnam sa nu-i uitati pe cei care au nevoie de putinul ce il putem darui! Putin cate putin de la fiecare putem face ca aceasta campanie de suflet sa continue! Cu mare dificultate am reusit, prin bunavointa catorva persoane, sa daruim cateva zeci de paini, ceva alimente si haine la cele 6 familii vizitate! Dar suntem recunoscatori si pentru aceste putine daruri, pentru care multumim Domnului, ca ne-a ingaduit sa le putem oferi si de aceasta data si bineinteles celor care le-au oferit: Anca Popişter si Florin Popişter, Delia Petruse, Veronika Maria Si Gyuri , Asociația Acasă, Compania EXL Service Romania, firma Panemar si altii stiuti numai de Bunul Dumnezeu ! El sa va rasplateasca si sa va daruiasca in toate binecuvantarea Sa!

Multumim, ca de obicei, prietenilor si voluntarilor nostri, care saptamanal isi rup din timpul lor si ajuta la buna desfasurare a actiunilor noastre! Multumim si tuturor celor care ne sustin de la distanta, cu rugaciunea si gandul lor bun! Va multumim tuturor prieteni dragi ca ne sunteti alaturi! Să dea Bunul Dumnezeu ca, la sfârşitul vieţii noastre, să putem auzi cu toţii aceste fericite cuvinte: "Bine, slujitor bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria Stăpânului tău!"...