„Mânca-vor săracii și se vor sătura” - pe un ger napraznic ! (26.02.2018)

A fost ger aseara...frig tare.....si zapada viscolita.... pentru fratii strazii e un chin, care le patrunde adanc pana la oase si le ingheata! Asa ca, inca odata, am vrut sa-i facem partasi pe oamenii nevoiasi si fara un adapost deasupra capului, care acum locuiesc temporar la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului, de caldura si milostivirea Tatalui, prin prezenta noastra in mijlocul lor si prin oferirea unei noi mese calde, atat de binevenita pe vremea asta. Meniul acestei seri a fost ciorba de legume cu taietei si pilaf de orez cu ciuperci si multe alte legume. La desert am pregatit si am oferit oamenilor mucenici fierti in lapte. Multumim mult voluntarilor care ne-au ajutat astazi in bucatarie: Stela Andrei si Ciprian Bodea, de la firma EPMC, precum si intregului colectiv acestei fimei, care a sustinut financiar masa. Le multumim tuturor pentru disponibilitate si efortul depus in bucatarie, in aceasta seara. Bunul Dumnezeu sa primeasca darul vostru si sa va rasplateasca pentru toate !

Mancare suficienta pentru toata lumea, buna si gustoasa, ciorba calda a fost la mare cautare, cei mai multi solicitand si a doua portie, semn ca multi erau inghetati de gerul de afara... Numarul celor care s-au bucurat in aceasta seara de masa calda, a fost de peste 60 de persoane, 50 sunt deja beneficiari permanenti ai centrului, iar restul sunt "nou-veniti", pe care politia locala si autoritatile ii aduna de pe strada si ii aduc sa se adaposteasca aici, din calea gerului napraznic, care se lasa peste oras in fiecare seara! Asa s-a intamplat si azi, spre terminarea mesei, sirenele masinilor de politie au sunat din nou, iar girofarele au luminat curtea centrului, aducand inca 5-6 suflete inghetate... fie ca vroiau sau nu sa urmeze formalitatile de gazduire, totusi, nici unul nu a refuzat portiile de mancare aburinda, care speram ca le-au mai dezmortit oasele inghetate inca din timpul zilei.

Este adevarat: pe unii ii mai ia salvarea de pe strazi, pe altii ii mai cerceteaza politia.... insa ei, fratii de pe strada, nu vor sa fie ”diferiti”, nu vor sa fie simple numere de recoltat, sau ”cazuri” de rezolvat: ci oameni, tratati cu demnitate, care, da, prefera sa ramana chiar pe strada: dar sa ramana oameni, pe care sa-i privesti in ochi cu dragoste, decat sa fie adunati ca o gramada, si atat ! "A-l simți pe Dumnezeu ca Tată, în această epocă orfană, este atât de important! În această lume orfană, a-l simți Tată. Noi ne îndepărtăm de iubirea lui Dumnezeu când mergem în căutarea obsesivă a bunurilor pământești și a bogățiilor, manifestând astfel o iubire exagerată față de aceste realități." (Papa Francisc)

Sa-l rugam pe acest Tata, ca in acest timp binecuvantat al Postului cel Mare, sa ne lase sa-l putem descoperi si simti prezent in viata noastra de zi cu zi, ca mai apoi sa-l putem "duce" acolo unde este mai multa si mai mare nevoie de harul si ajutorul Sau, adica in mijlocul celor saraci, bolnavi, singuri, deznadajduiti, in suferinta si nevoi ! Sa ne gandim la toti acestia in zilele astea si sa-i avem in rugaciune.... caci afara termomentrul arata, mai ales noaptea, multe grade cu - ...