„Mânca-vor săracii și se vor sătura” - Luni, 03 septembrie 2018

In seara zilei de luni, 03 septembrie, dupa o scurta perioada de ”vacanta”, caci defapt nu a prea fost vacanta, masa calda continuand dupa programul obosnuit si in luna august, ne-am reintors in bucataria Centrului de Gazduire Temporara din str. Oasului, unde am pregatit o noua masa calda pentru oamenii gazduiti acolo, care s-au bucurat mult sa fim din nou alaturi de ei :)

Meniul zilei a fost paste bolognese cu carne tocata, ciuperci si sos de rosii, si surpriza serii, crema de zahar ars, toate pregatite cu drag si multa disponibilitate de Mircea Mare, Cristi Ielciu si colegul nostru, Cristi Olaru, care ne este mereu de ajutor ! :) Le multumim tuturor pentru bunavointa si timpul acordat in bucatarie si pentru tot ajutor oferit in pregatirea acestei mese calde, din noul sezon toamna-iarna, care speram sa fie unul bogat in fapte bune si pline de generozitate fata de toti acesti semeni ai nostri greu incercati!

Multumim din inima tuturor donatoarei care a sustinut masa din acest inceput de saptamana, doamna Liliana Vutcovici si ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa-i rasplateasca insutit aceasta jertfa!

Multumim si noi Domnului ca am reusit sa incepem din voia Lui sfanta, un nou sezon cu aceasta actiune si ne dorim, speram si apelam la bunavointa dumneavoastra, pentru a-l putea duce la bun sfarsit, oferind saptamanal, in zilele de luni si vineri, iar cand timpul se va raci considerabil si in ziua de miercuri, aceasta masa calda mai mult decat binevenita, pentru beneficiarii ambelor centre de adapost temporar din orasul nostru !

Intreaga Biserica va celebrat maine cu mare bucurie, sarbatoarea liturgica a Sfintei Tereza de Calcutta. Maica Tereza, asa cum a fost ea cunoscuta in lumea intreaga, a fost un adevarat "atlet" al caritatii fata de "cei mai saraci dintre saraci" in toate colturile lumii, devenind modelul cel mai graitor de daruire personala in favoarea celor saraci si necajiti, in lumea noastra contemporana.Aceasta sarbatoare binecuvantata, recunoscuta chiar si la nivel mondial ca Ziua Internationala a Caritatii, ne readuce in minte si in suflet bucuria si darul intalnirii cu cei saraci!Suntem facuti sa ne-(re)ntalnim unii cu cu altii, noi cu ei si ei cu noi. sa ne privim, sa pretuim deopotriva si fiinta lor precum a noastra si sa simtim ca facem parte din acelasi trup deplin: al lui Cristos.

Ii suntem recunoscatori lui Dumnezeu pentru cadoul de a-L reintalni in oamenii cei mai frumosi: ai strazii, si pentru darul volutarilor. Si in aceasta seara de luni, aceleasi chipuri pline de respect si de rusine, dar si de bucurie ca ne-au reintalnit, ne-au confirmat din nou ca totul este numai darul lui Dumnezeu...