" Iata postul care-mi place !" - Campanie Caritabila de Pasti - "Dulceata pe paine...pentru copii ! "...02.04.2017

"Şi chemând la Sine un prunc, l-a pus în mijlocul lor, Şi a zis: Adevărat zic vouă: De nu vă veţi întoarce şi nu veţi fi precum pruncii, nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Deci cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este cel mai mare în împărăţia cerurilor. Şi cine va primi un prunc ca acesta în numele Meu, pe Mine Mă primeşte."

Asa cum am anuntat inca de la inceputul postului, astazi am desfasurat inca o actiune din Campania Cartabila de Pasti, pe care sugestiv am intitulat-o "DULCEATA PE PAINE...PENTRU COPII! Asa ca am pornit dis-de-dimineata, cu 3 masini incarcate de daruri, la copilasii ingrijiti la Targu Mures si Glodeni, de parintele-calugar franciscan Pal Bako Bela.

 Dupa un drum de aproximativ 2 ore, am ajuns la Targu Mures, mai exact la 20 de km de oras, in satul Glodeni, acolo unde locuiesc marea majoritate a copilasilor aflati in grija parintelui, cu varste cuprinse intre 4 si 20 ani. O curte mare, plina de copilasi de toate varstele, cu 3 case frumoase, in care locuiesc copii, pe grupe de varsta si categorii si o mica capela, in mijloc, pe cale de a fi finalizata...aceasta a fost prima priveliste care ne-a intampinat, apoi multimea de copii care ne-au iesit in intampinare, nemaicontenind cu imbratisarile si bucuria revederii ! :)

A urmat apoi un scurt moment "artistic", pregatit de copilasi, compus din Troparul Sarbatorii Invierii Domnului, "Cristos a inviat" si cateva poezii specifice acestei frumoase sarbatori care urmeaza imediat! Dupa traditionalele urari de bine, sanatate si sarbatori binecuvantate, pe care le-am primit cu multa emotie si bucurie, dar mai ales cu ochii plin de lacrimi, intr-o frumoasa imbinare de sentimente, de la cel mai mic, pana la cel mai mare, toti s-au mobilizat si ne-au ajutat bucurosi, sa descarcam cele 3 masini pline de daruri, din partea tuturor acelor donatori, care au raspuns apelului nostru si ni s-au alaturat in aceasta actiune!

Daruri multe si diverse, care speram ca vor fi de folos pentru hrana micutilor, macar pentru o vreme: alimente neperisabile (ulei, zahar, orez, faina, malai, paste fainoase, pasta de rosii, etc.), oua, dulceata, pateuri, dulciuri, produse de igiena personala (pasta de dinti, sapun, periute de dinti, perii de par, etc.), detergenti, jucarii, produse de curatat pentru bucatarie, fructe, pulpe si piet de pui, cartofi, morcovi, iepurasi si oua de coicolata, iaurturi, napolitane, ciocolata, sucuri naturale, rechizite, etc., au fost o parte din tot ceea ce astazi am reusit sa ducem acestui centru de tip familial, care adaposteste cca. 30 de copii, costul acestor daruri fiind suportat in intregime prin bunavointa donatorilor si sustinatorilor nostri!

A urmat vizitarea caselor, a camerelor in care stau 2-3 copii maxim intr-o camera, a locului de joaca, unde s-a incins ad-hoc o partida de fotbal, dar si a frumoasei capele, care este in curs de fiinalizare, chiar in mijlocul acestui centru si care de-acum deserveste nu numai centrului de copii, cat si intregii comunitati romano-catolice din localitatea Glodeni, intru-cat pana curand nu exista o biserica catolica in sat! In capela, ne-am unit cu totii in rugaciune pret de cateva clipe, pentru sanatate si ocrotirea acestor copilasi, pentru sanatatea si ajutorul Parintelui Pal, care are grija acestei "mari familii", pentru toti cei care ii ingrijesc pe cei mici, pentru fiecare dintre cei prezenti, dar si pentru toti donatorii si sustinatorii acestei frumoase actiune de suflet !

Vizita noastra s-a incheiat dupa cateva ceasuri fumoase petrecute in preajma acestor copilasi care ne-au frant inimile cu povestile lor, marea majoritate cumplit de triste, dar si cu afectiunea si bucuria cu care toti ne-au inconjurat, in modul cel mai natural posibil! Ne-am bucurat si noi sa putem constata, atat cat am reusit, ca acesti copii sunt bine ingrijiti, se bucura de atentia necesara, sunt educati, toti frecventand scoala sau gradinita si, cel mai important, toti il iubesc si il apreciaza pe parintele Pal, care este astfel "tatal" lor si care face tot ceea ce poate ca nimic sa nu le lipseasca si sa nu sufere din diverse pricini!

Pentru reusita actiunii de astazi, din nou una dintre cele mai emotionante si mai frumoase actiuni intreprinse de Misionarii lui Padre Pio, din acest an, multumim cu toata recunostiinta tuturor acelor donatori, binefacatori si oameni de bine care s-au solidarizat intr-un mod atat de frumos si au facut posibila vizita de astazi la Targu Mures si Glodeni: Sinka Claudia, Anca Popişter, Lili Mioara Sanmarean, Ramona Ioana Moldovan, Cristina Popescu, Cristina Persa, familia Seleusan, familia Dragoste, Camelia Marc, Sr. Letitia si Comunitatea Surorilor CMD, Cristian,precum si voluntarilor care ne-au insotit astazi: Mario Pop si Mioara Minea, Helga Stoica, Marius Dml Dumitrean, George Godja, Ionut Simon, Camelia Parpucea, Alina Nicoleta Coste si Cristi Cornel Mic, precum si tuturor celorlalti donatori care ne-au vizitat in aceste zile la sediul asociatiei si al caror numele il stie mai bine Bunul Dumnezeu! In marea sa milostivire, El, Dumnezeu Tatal, cel ce ne poarta tuturor, mereu de grija, sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca insutit pentru jertfa si darul facut astazi in favoarea acestor copilasi, care merita toata atentia si grija noastra a tuturor!

Fiti binecuvantati si sa aveti cu totii zile sfinte, de har, pana la marea sarbatoare a Invierii Domnului !