" Iata postul care-mi place !" - Campanie Caritabila de Pasti - "Adu-l in casa ta pe cel fara adapost"... a II- a zi de Pasti

"Cristos a inviat din morti, cu moartea pre moarte calcand si celor din morminte viata daruindu-le!"

A doua zi de Paste e tot ”Paste”. Si zilele urmatoare tot ”Paște” vor vi. De fapt, întreaga noastra viata e un ”paște”. Suntem intr-un pelerinaj continuu...catre noi insine si catre Dumnezeu. Traim o reintoarcere continua spre noi insine. Asa cum si poporul evreu nu s-a deplasat in alta directie cand a plecat, ci s-u intors catre identitatea sa.
A fi tu insuti nu e identic cu a fi dezmatat, ci a te asemana din ce in ce mai mult (cat poti) in sinceritate si umilinta cu Dumnezeu.

In cea de-a II-a zi a Pastelui, ambele centre de gazduire temporara din str. Oasului si respectiv, Centrul Social de Urgenta din str. Dragos Voda, au primit spre seara, vizita Misionarilor lui Padre Pio, care au dorit sa fie alaturi de beneficiari, in zi de mare sarbatoare! 
Inainte de oferirea mesei, in fiecare centru am cantat impreuna cu beneficiarii troparul traditional "Cristos a inviat!", am transmis oamenilor urarile si gandurile noastre bune cu ocazia acestei mari sarbatori si apoi, am daruit tuturor cate o portie de sarmale, bune si gustoase, pregatite cu multa daruire si pricepere de Congregatia Surorilor Baziliene de la Manastirea Sfanta Macrina, friptura, oua rosii si cozonac. 
Am reusit astfel, sa impartim cca. 90 de portii a cate 4-5 sarmale, friptura de porc si cate 2 oua, 2-3 felii de cozonac si paine, cat sa ajunga pentru toata lumea si sa mai si ramana pentru cei ce inca nu erau acasa! Oamenii s-au bucurat de vizita noastra si ne-au multumim ca ne-am amintit si astazi de ei!

Multumim si noi, pentru disponibilitatea si daruirea surorilor de la Manastirea Sfanta Macrina, in special sorei Adriana Doci, care a avut aceasta frumoasa initiativa de a pregati sarmalele de Pasti, pentru toti acesti frati ai nostri, care locuiesc temporar in aceste centre de adapost!
Multumim, deasemenea, donatorilor care au facut posibila aceasta masa imbelsugata de Pasti pentru acesti frati ai nostri greu incercati: doamna Delia PetruseBăcănia BunAncuta-Sonia CampeanCristina TăutAna Herța pentru ajutor in vopsirea celor 200 de oua, cat si voluntarilor care au pregatit si impartit bucatele traditionale de sarbatoare, Alina Nicoleta CosteCamelia Parpucea, sora Adriana Doci si Cristian Olaru ! Sa fiti binecuvantati si rasplatiti cu totii!

Multumim si echipei de la studioul local StirileProTV Cluj, in special lui Stefan Pascuta, care au dorit sa fie alaturi de noi la aceasta actiune, care incheie campania noastra caritabila de Pasti si au realizat in frumos reportaj in acest sens.

Am incheiat astfel, cu bucurie si recunostiinta, inca o campanie caritabila, cu 5 mari actiuni, desfasurate in perioada Postului Mare si in aceste zile sfinte de sarbatoare! Multumim Domnului ca ne-a ingaduit si ne-a ajutat sa ducem la bun sfarsit tot ceea ce ne-am propus, cat si tuturor donatorilor, binefacatorilor si oamenilor de bine, care s-au alaturat acestei campanii de suflet si au facut posibile toate aceste lucruri frumoase !Cristos Domnul, cel ce a biruit puterea mortii, sa va rasplateasca tuturor inima buna si sa va faca sa ramaneti mereu in Lumina Invierii Sale!

Sa continuam in simplitate si increzatori ”Pastele” nostru: pelerinajul plin de semnificatie spre Dumnezeu...

Colega noastra, Alina Nicoleta Coste, ne vorbeste despre actiunea desfasurata in cea de-a II-a zi a Pastelui (2017), la centrele de adapost temporar din orasul nostru .

Urarile si gandul nostru bun pentru beneficiarii Centrului de Gazduire Temporara din str. Oasului, cu ocazia Sarbatorii Pastelui :

Troparul Invierii Domnului, cantat impreuna cu oamenii care locuiesc temporar la Centrul de Gazduire din str. Oasului :