" Iata postul care-mi place !" ( Pasti 2017 )

     Intrucat ne aflam la inceputul timpului binecuvantat al  Postului Mare, in care suntem cu totii chemati la o reinnoire sufleteasca si trupeasca, ca pregatire pentru marea sarbatoare a Invierii Domnului, cu smerenie si speranta, gandul nostru se indreapta inca o data spre acele persoane care au mai mare si mai multa nevoie sa primeasca Lumina Invierii in casele si in sufletele lor! De aceea, ca si in anii trecuti, Asociatia "Misionarii lui Padre Pio” vă invita, să luați parte la o noua campanie caritabila organizata in favoarea catorva zeci de familii defavoritate din mediul rural si din orasul Cluj-Napoca, cu ocazia Sarbatorii Pastelui, care se apropie, avand ca simplu scop sa ducem lumina si bucuria sarbatorile, in cat mai suflete greu incercate, cu mai multe actiuni pe care ni le propune pentru acest timp binecuvantat!

Astfel, ne propunem pentru aceasta perioada un numar de 5 actiuni! Iata despre ce este vorba:

1. " Dulceata pe... paine, pentru copii " - ne propunem prin aceasta actiune sa vizitam din nou cei 40 de micutii aflati in casele de tip familial de langa Targu- Mures, loc. Glodeni si sa le daruim mai multe pachete cu alimente, dulciuri, jucarii, fructe sau rechizite, cu ocazia sarbatorii de Florii. 

In acest sens, pentru achizitionarea tuturor celor necesare pentru aceasta actiune, asociatia noastra va oferi spre vanzare celor interesati mai multe sortimente de dulceata facuta in casa, totalmente naturala si fara adaosuri chimice, perfect naturala, incercand in acest fel sa acoperim costurile cumparaturilor pentru copiii din centrele de plasament!
            Actiunea se va desfasura in ziua de 8 aprilie, cand vom vizita centrul de plasament de tip familial „Sfanta Elisabeta” pentru copii orfani, din loc. Glodeni, jud. Mures, dorind astfel sa aducem o bucurie in sufletele copiilor in prag de sarbatori.

2. " Rupe lanturile nedreptatii..." - Ca si in anii trecuti, in preajma Sarbatorii Pastelui si in acest an, în colaborare cu Surorile Baziliene de la Manastirea Sfanta Macrina din Cluj-Napoca, ne propunem sa vizitam mai multe familii nevoiase din mediul rural si nu numai, carora sa le putem oferi pachete cu alimente si alte lucruri necesare si utile, aducand astfel in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! Este vorba despre cca. 100 de familii nevoiase, din mediul rural.

      In acest sens, vom da startul unei colecte de alimente neperisabile (zahăr, orez, ulei, făină, mălai, conserve, paste, fasole, mazare, etc.), dulciuri pentru copii, haine, rechizite, incaltamite, jucarii, asternuturi de pat, etc.,toate atat de necesare unor familii cu posibilitati materiale reduse. 

3. "Imparte-ti painea cu cel flamand..." - ne propunem ca incepand cu jumatatea lunii martie, mai exact de vineri, 17 martie, sa organizam o noua masa calda, de aceasta data insa pentru cei 50 de beneficiari ai Centrului Social de Urgenta din str. Dragos Voda.

       In acest sens, la Centrul Social de Urgenta, vom  organiza o masa calda, pentru inceput, din 2 in 2 saptamani, dupa modelul celei pe care o desfasuram deja saptamanal la Centrul din str. Oasului. Vom avea nevoie de sustinere constanta pentru a putea acoperi costurile acestei mese calde, precum si de disponibilite din partea celor care doresc sa participe la aceasta actiune, ca voluntari ! 

Speram ca usor, usor, sa putem asigura aceasta masa saptamanal, in fiecare zi de vineri, hrana calda fiind un ajutor deosebit de important pentru oamenii nevoiasi si greu incercati, care locuiesc temporar in acest adapost!

4. "Pe cel gol imbraca-l" - in aceasta perioada de post, pana in preajma Pastelui, vom vizita, rand pe rand, toate familiile pe care le avem in grija in mod constant, in speranta ca vom reusi sa aducem in casele lor Lumina Invierii lui Cristos! Sunt bine primite orice ajutoare considerati ca ar fi utile unor familii cu copii, alimente, haine, rechizite, incaltamite, jucarii, etc., si mai mult de atat, sa asiguram cele necesare pentru masa de Pasti a acestor familii si pentru cadourile celor mici, care asteapta venirea lui Iepurasului !

5. "Adu-l in casa ta pe cel fara adapost..." - Prin aceasta actiune, ultima din aceasta campanie dedicata acestui timp de post , ne propunem ca in a 2-a zi de Pasti, sa oferim cate o masa cu bucate traditionale de sarbatoare (sarmale, friptura, prajituri si alte bunatati), asa cum fiecare dintre noi, vom pregati in familiile noastre pentru zilele de sarbatoare, oamenilor strazii sau fara adapost, gazduiti la Centrul de Gazduire Temporara din str. Oasului si respectiv, celor de la Centrul Social de Urgenta din str. D. Voda! 
Este vorba de un numar de cca. 100 de persoane, copii, adulti si batrani, care isi vor petrece zilele de sarbatoare, in aceste centre de adapost.

In toata aceasta perioada a Postului Mare, clujenii si nu numai, pot dona alimente neperisabile, dulciuri, haine, rechizite, încălţăminte şi jucării pentru familiile sărace din judeţ !

Pentru detalii si orice informatii despre aceste actiuni, pe care le vom desfasura in aceasta perioada, va stam la dispozitie la nr. de tel. 0745.014.518 / 0767.520.594, sau la sediul nostru din str. Traian Mosoiu, nr. 14.

Va multumim pentru bunavointa si disponibilitate si va dorim tuturor un timp de post binecuvantat, bogat in fapte bune !